reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Nie wiedziałam. Nie mdli mnie, ale pije bardzo dużo wody właśnie z cytryną. Może dlatego czuje się jeszcze dobrze. Kiedy miałaś pierwsze mdłości do
Bardzo szybko , ledwo okres mi sie zaczął spóźniać a już zaczęłam mieć mdłości. I mam niestety codziennie, raz mniejsze raz większe . Dodam ze jestem trzeci raz w ciąży ale po raz pierwszy mam takie objawy

reklama
@Tiruriru1 generalnie mi lekarz powiedział, że jeśli nie ma żadnych plamień i bóli to mogę współżyć, natomiast i tak niestety nie uprawiamy seksu, bo mam niekończącą się infekcję intymną i to jest przeciwskazanie samo w sobie. A w 1 trymestrze jest mało możliwości. Pocieszam się, że jeszcze miesiąc i o ile się nie uda wyleczyć tego lekkimi lekami to będzie się dało w 2 trymestrze. Także najlepiej by się było skonsultować z lekarzem, ale jeśli spróbujesz i nie będziesz miała żadnych bóli, plamień czy krwawień po to powinno być ok. W fizjologicznej ciąży można współżyć na każdym etapie i nie ma żadnych przeciwskazań.

U mnie właśnie też nie ma plamien, duzooo śluzu mam białego. Ale plamien żadnych od ponad 2 tygodni.
No wlasnie ja gdzies tydzien przed planowaną miesiączką, ktora nachcecie szczęście nie przyszła zaczęłam miec gęsty, na majtach taki bialy śluz i mam tak caly czas, jest tego sporo, musze nosić wkładki. Dzisiaj wg OM 9t2d 😉

@Angelr ja wg OM termin na 3.06 i wg usg tak samo, także dokładnie taki sam czas jak Ty i @Hmmmm

@mfifi04 też bym poprosiła o dołączenie :)
No mi wedlug usg termin wyszedł na 5 czerwca, ale pewnie to się jeszcze zmieni. Gdzieś czytałam, że kobiety rzadko rodzą dokladnie w terminie wg OM. A moja mama mnie i moją młodszą siostrę urodziła naturalnie dokladnie co do dnia wedlug OM.😊

[emoji521][emoji521][emoji521][emoji521][emoji521][emoji521][emoji521][emoji521]
Haha [emoji23] dzięki!

Mi lekarz powiedział, że jeśli nie plamie, nie mam jakichś regularnych boli, skurczy, etc to nawet pomimo tego mojego Jednorazowego skurczu podczas stosunku który zwinal mnie z bolu w kłębek na godzinę to on nie widzi przeciwwskazan [emoji4] a jeśli by się sytuacja ze skurczem powtórzyła to wtedy odpuścić [emoji4]

Chyba jednak fall start...
Limit rozmowy grupowej to chyba 6 osób, ja w każdym razie więcej zaprosić nie mogę 🥺
Przepraszam za zamieszanie... Ale opcja byłaby fajna gdyby się dało chociaż do 50 a nie 5 zaprosić 😭
Kiedyś pamiętam że miałyśmy grupę prywatną jak byłam na Lutówkach 2020.... Nie pamiętam jak to było zorganizowane ale było nas tam chyba z lekko ponad 30...😉 na pewno się da to ogarnąć może trzeba byłoby napisać do admina strony o poradę .

Odbiegnę trochę od tematu grup. Ale jak to jest z tym seksem w ciąży w końcu 😁😅. U mnie lekarz nie powiedział nic,oprócz tego że serduszko bije .teraz wg om 6+1, trafiłam z podejrzeniem CP do szpitala (3+6).Krwawilam w dniu spodziewanej @, wcześniej plamilam. Czasem nie brzuch na dole zakłuje, nie plamie. Nic się nie dzieje ,biorę progesteron (zalecony przez lekarza podczas padania w czasie którego nie było nic widać oprócz pustego pęcherzyka). Już 3 tyg na detoksie 😂 a w sumie trochę bym popsociła 😄
Mi 2 lekarzy odradzało. Jestem w 8+4.

reklama
Jestem zdania, że nie ma co na razie szaleć z prywatna, bo dużo osób się jeszcze przybłąka [emoji4] na mojej poprzedniej grupie przechodziłyśmy gdzieś dopiero w okolicy 8-11 tc na prywatne, dziewczyny się zgłaszały a warunkiem przyjęcia było posiadanie aktywnego konta minimum 2 tyg i posiadanie minimum 20 albo 50 napisanych postów na forum (już nie pamiętam) ale dyskwalifikowało to podglądaczki, które nie dawały nic od siebie a tylko czytały (a takich przecież nie chcemy) [emoji4] i myślę, że to było super rozwiązanie. Potem i tak po dodaniu do prywatnej część osób trzeba było jeszcze wyrzucić, bo jednak stały się wyłącznie obserwatorami. Co myślicie o tym rozwiązaniu?

A tak jak któraś pisała - o utworzenie grupy prywatnej pisze się do Aniaslu [emoji4] ale to jesCze nie teraz.. Tu jeszcze nie ma nie wiadomo jakich treści a jak przejdziemy na prywatny to tu dużo osób przyjdzie i poczuje się bez wsparcia, a my nie będziemy miały szansy poznać wielu osób, które byłyby super w grupie.
Ja oprócz bety 4100 robionej kilka dni temu nic nie wiem. Termin prawdopodobnie na koniec czerwca (om nie zapisałam, a że w przedostatnim cyklu poprzestawiało mi się to nic nie wiem dokładnie 🤭). I tak jakoś na razie czuje się wyobcowana, bo ani szczególnych objawów, ani wizyty u gina nie miałam. Z resztą jak widzę, że niektóre dziewczyny mają już 7, 8, 9 tydzień to dla mnie abstrakcja.

Do góry