reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Dziewczyny odkryłam że woda z wyciśniętą cytryną( ja to nawet z 2 szt robię ) pomaga na mdłości. Może nie eliminuje całkiem ale mijają te najgorsze bolesne fazy. A Wam co pomaga ? Szukam inspiracji 😉

reklama
Odbiegnę trochę od tematu grup. Ale jak to jest z tym seksem w ciąży w końcu 😁😅. U mnie lekarz nie powiedział nic,oprócz tego że serduszko bije .teraz wg om 6+1, trafiłam z podejrzeniem CP do szpitala (3+6).Krwawilam w dniu spodziewanej @, wcześniej plamilam. Czasem nie brzuch na dole zakłuje, nie plamie. Nic się nie dzieje ,biorę progesteron (zalecony przez lekarza podczas padania w czasie którego nie było nic widać oprócz pustego pęcherzyka). Już 3 tyg na detoksie 😂 a w sumie trochę bym popsociła 😄
U nas życie toczy się normalnie - o ile nie usnę, zanim on przyjdzie do łóżka, albo bolą plecy, albo mi nie dobrze, albo, albo... :D lekarz pozwolił, ale delikatnie. U mnie nie ma żadnych plamien to i nie ma przeciwwskazań.

Dziewczyny odkryłam że woda z wyciśniętą cytryną( ja to nawet z 2 szt robię ) pomaga na mdłości. Może nie eliminuje całkiem ale mijają te najgorsze bolesne fazy. A Wam co pomaga ? Szukam inspiracji 😉
Nie wiedziałam. Nie mdli mnie, ale pije bardzo dużo wody właśnie z cytryną. Może dlatego czuje się jeszcze dobrze. Kiedy miałaś pierwsze mdłości do

U nas życie toczy się normalnie - o ile nie usnę, zanim on przyjdzie do łóżka, albo bolą plecy, albo mi nie dobrze, albo, albo... :D lekarz pozwolił, ale delikatnie. U mnie nie ma żadnych plamien to i nie ma przeciwwskazań.
U mnie właśnie też nie ma plamien, duzooo śluzu mam białego. Ale plamien żadnych od ponad 2 tygodni.

reklama
U nas są 4 grupy po 24 dzieci. Do tej pory najmlodsze miały skończony rok ale mają dochodzić też młodsze 😱 w tamtym roku byłam na najstarszej grupie (2, 5 - 3l) a w tym roku dla odmiany maluszki. Ale mam mieszaną grupę 🙂 od roczku do 2,5. To Wasze grupy są mniej liczne skoro macie aż 7 🙂
Maluszki mamy po 10, srednie po 16, potem 19 i 24. Tj żłobek z fundaji :) i mamy troszkę więcej opiekunek na gr.

Do góry