reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Witam wszystkie nowe-przyszłe mamy. [emoji4]

Byłam dziś na becie. I mnie nie uspokoiła.
1-4 tydzień od 50
Nie będące w ciąży do 5.
A co między 5 a 50??? Mam wynik 40,1. [emoji2368]
Mąż jeszcze nie wie i nie wiem, czy mu mówić.
W poniedziałek powtarzam. No i muszę iść do endo. Zobacz załącznik 1322565
Może dopiero się rozkręca. Ja na Twoim miejscu zrobiłabym będę w pon aby zobaczyć jaki jest przyrost 😊

reklama
Dzisiaj moja imprezka, oczywiście nie będę piła, ale wszyscy będą zdziwieni, że nawet lampki wina nie chcę, znając moich znajomych będą żarciki typu, a co w ciąży jesteś 🤣 nie chce im na razie nic mówić, ale nie potrafię tak kłamać prosto w twarz. Pomyślałam, że powiem coś w stylu, że brzuch mnie boli i brałam tabletkę...sama nie wiem, czy to przejdzie. Na razie tylko mój partner wie, nikomu nie mówiłam.

Witam wszystkie nowe-przyszłe mamy. [emoji4]

Byłam dziś na becie. I mnie nie uspokoiła.
1-4 tydzień od 50
Nie będące w ciąży do 5.
A co między 5 a 50??? Mam wynik 40,1. [emoji2368]
Mąż jeszcze nie wie i nie wiem, czy mu mówić.
W poniedziałek powtarzam. No i muszę iść do endo. Zobacz załącznik 1322565
Beta powyżej 5 oznacza ciążę ;). Nie sugeruj się widełkami w laboratorium:) u mnie np. dla 3 tygodnia zakres jest od 5,8 do 71,2. Moja pierwsza beta wynosiła 43. Wczoraj zrobilam i wyszlo 4611.Najważniejszy jest przyrost:) nie martw się i powtórz bete za 48-72h

Dzisiaj moja imprezka, oczywiście nie będę piła, ale wszyscy będą zdziwieni, że nawet lampki wina nie chcę, znając moich znajomych będą żarciki typu, a co w ciąży jesteś 🤣 nie chce im na razie nic mówić, ale nie potrafię tak kłamać prosto w twarz. Pomyślałam, że powiem coś w stylu, że brzuch mnie boli i brałam tabletkę...sama nie wiem, czy to przejdzie. Na razie tylko mój partner wie, nikomu nie mówiłam.
powiedz może, że cię żołądek boli i bierzesz jakieś osłonowe i jak się napijesz to dopiero będzie masakra. Mogłabyś jeszcze powiedzieć, że bierzesz antybiotyki, się aktualnie, w tych czasach lepiej nie ściemniać, że się jest chorym 😄

Beta powyżej 5 oznacza ciążę ;). Nie sugeruj się widełkami w laboratorium:) u mnie np. dla 3 tygodnia zakres jest od 5,8 do 71,2. Moja pierwsza beta wynosiła 43. Wczoraj zrobilam i wyszlo 4611.Najważniejszy jest przyrost:) nie martw się i powtórz bete za 48-72h
Noo, niepotrzebnie się zestresowałam. [emoji6]

Dzisiaj moja imprezka, oczywiście nie będę piła, ale wszyscy będą zdziwieni, że nawet lampki wina nie chcę, znając moich znajomych będą żarciki typu, a co w ciąży jesteś [emoji1787] nie chce im na razie nic mówić, ale nie potrafię tak kłamać prosto w twarz. Pomyślałam, że powiem coś w stylu, że brzuch mnie boli i brałam tabletkę...sama nie wiem, czy to przejdzie. Na razie tylko mój partner wie, nikomu nie mówiłam.
Powiedz, że bolal Cie ząb i lekarz przepisał antybiotyk,, więc go bierzesz i niestety, bardzo ubolewasz, no ale wszyscywiedza jak to jest jak boli ząb [emoji6]

Przy okazji się witam. Około tygodnia temu mialam jednorazowe plamienie, byłam przekonana, że to okres nadchodzi, jednak ten nie nadszedł. Zrobilam test z popołudniowego siusiania (sikam co godzinę) I w niecałą minutę pojawiła się blada druga kreska. Powtórzyłam test rano i druga kreska wyraźniejsza.

Z objawów, mam wzdęcia, zaparcia, lekkie mdłości, wrażliwe piersi i mogę spać 20h hihihi.

Wg om 5 tydzień, ale ja geniusz coś zł wyliczyłam i zapisałam się do gina na koniec października [emoji38]

Może uda mi się w poniedziałek przestawić na wcześniej

Ja byłam w czwartek u ginekologa na pierwszej wizycie, ale ze względu na to, że jest wcześnie Pani doktor poleciła zrobić USG dopiero po 10.10. Umówiłam się więc na 14.10 .. Będę wtedy w 6t+6. Nie mogę się doczekać, ale prawdę mówiąc już sobie odpuściłam. Zeszło ze mnie ciśnienie i wiem, że co ma być to będzie. Cieszę się prawdę powiedziawszy, że nie poszłam na drugą betę.. Czytając to forum chociażby mam wrażenie że te wyniki mogłyby mnie tylko zestresować.. A poza tym mimo świetnych wyników i tak może pójść coś nie tak. Czemu więc próbować kontrolować cos na co nie mamy kompletnie wpływu?

Ja byłam w czwartek u ginekologa na pierwszej wizycie, ale ze względu na to, że jest wcześnie Pani doktor poleciła zrobić USG dopiero po 10.10. Umówiłam się więc na 14.10 .. Będę wtedy w 6t+6. Nie mogę się doczekać, ale prawdę mówiąc już sobie odpuściłam. Zeszło ze mnie ciśnienie i wiem, że co ma być to będzie. Cieszę się prawdę powiedziawszy, że nie poszłam na drugą betę.. Czytając to forum chociażby mam wrażenie że te wyniki mogłyby mnie tylko zestresować.. A poza tym mimo świetnych wyników i tak może pójść coś nie tak. Czemu więc próbować kontrolować cos na co nie mamy kompletnie wpływu?
Też wychodzę z tego założenia, w poprzednich ciążach beta super rosła (w jednej az do ponad 90 000) i nic nie wyszlo. Tym razem chcialabym nie robić bety ale mialam od początku aż do czwartku wlącznie różowy śluz i w przypadku spadku bety jak najszybciej chciałabym to skonsultowac z lekarzem i odstawic leki, zeby sobie nie zaszkodzic.

reklama
Powiedz, że antybiotyk brałaś 😉

Do góry