reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Witajcie dziewczyny. Dołączam jako przyszła czerwcowa mama. Termin wypada na 16.06. Ta ciąża to typowa wpadka, mąż raz jeden zaszalał no i jest.
Mam już trójkę dzieci. 11 lat, 10 lat i 3 latka. Mąż jeszcze nie wie [emoji849]

reklama
Witajcie dziewczyny. Dołączam jako przyszła czerwcowa mama. Termin wypada na 16.06. Ta ciąża to typowa wpadka, mąż raz jeden zaszalał no i jest.
Mam już trójkę dzieci. 11 lat, 10 lat i 3 latka. Mąż jeszcze nie wie [emoji849]
Gratuluję ❤️ mam czworo rodzeństwa i choć wiem, że rodzicom było ciężko, bo nie mieli nikogo do pomocy, to dziś jako dorosła bardzo dziękuję za taką dużą rodzinę :)

Hej!
3 dni temu zrobiłam sobie test bo okres mi się spóźniał i pojawiły się dwie kreseczki 😍 według aplikacji termin wypada mi na 5 czerwca. Dość mocno się stresuje bo kilka miesięcy temu byłam w swojej pierwszej ciąży, niestety poroniłam. Byłam w ciąży bliźniaczej pierwszemu przestało bić serduszko w 6t a drugiemu w 10t i niestety wyladowalam w szpitalu na łyżeczkowaniu. 🙁 lekarz powiedział, ze mogę się starać o dziecko już po 3 miesiącach i po 4 miesiącach po zabiegu udało się. Bardzo się martwię, żeby znowu nie było podobnej sytuacji. Ale jestem dobrej myśli mimo, ze nie mam żadnych objawów oprócz pozytywnego testu i spóźniające się miesiączki.

Załączniki

• BBF9152A-90FA-4825-A64A-EBE7DFAF8E99.jpeg
    BBF9152A-90FA-4825-A64A-EBE7DFAF8E99.jpeg
    1,8 MB · Wyświetleń: 92
Hej!
3 dni temu zrobiłam sobie test bo okres mi się spóźniał i pojawiły się dwie kreseczki 😍 według aplikacji termin wypada mi na 5 czerwca. Dość mocno się stresuje bo kilka miesięcy temu byłam w swojej pierwszej ciąży, niestety poroniłam. Byłam w ciąży bliźniaczej pierwszemu przestało bić serduszko w 6t a drugiemu w 10t i niestety wyladowalam w szpitalu na łyżeczkowaniu. 🙁 lekarz powiedział, ze mogę się starać o dziecko już po 3 miesiącach i po 4 miesiącach po zabiegu udało się. Bardzo się martwię, żeby znowu nie było podobnej sytuacji. Ale jestem dobrej myśli mimo, ze nie mam żadnych objawów oprócz pozytywnego testu i spóźniające się miesiączki.
gratuluję. Wszystko będzie dobrze ❤️ ciąże bliźniacze niestety są obarczone dużym ryzykiem.

Hej!
3 dni temu zrobiłam sobie test bo okres mi się spóźniał i pojawiły się dwie kreseczki [emoji7] według aplikacji termin wypada mi na 5 czerwca. Dość mocno się stresuje bo kilka miesięcy temu byłam w swojej pierwszej ciąży, niestety poroniłam. Byłam w ciąży bliźniaczej pierwszemu przestało bić serduszko w 6t a drugiemu w 10t i niestety wyladowalam w szpitalu na łyżeczkowaniu. [emoji853] lekarz powiedział, ze mogę się starać o dziecko już po 3 miesiącach i po 4 miesiącach po zabiegu udało się. Bardzo się martwię, żeby znowu nie było podobnej sytuacji. Ale jestem dobrej myśli mimo, ze nie mam żadnych objawów oprócz pozytywnego testu i spóźniające się miesiączki.
Gratuluje, konkretna ta ciążowa kreska [emoji4]

Myślicie, że już mogę wiedzieć brzuszek? Podbrzusze zrobiło mi się dość wypukłe ❤️ zawsze myślałam, że jak ktoś widzi u siebie brzuszek w tak młodej ciąży, to to są gazy, ale u mnie ewidentnie jest różnica między zaparciami a tym uczuciem ;) Aż zaczęłam wierzyć w to co się dzieje ❤️ w piątek wizyta, nie mogę się doczekać!!!

A jak się dzisiaj czujecie? Ja nadal nie mam żadnych objawów. Choć muszę zacząć się rozglądać za większym biustonoszem 😂

Myślicie, że już mogę wiedzieć brzuszek? Podbrzusze zrobiło mi się dość wypukłe [emoji3590] zawsze myślałam, że jak ktoś widzi u siebie brzuszek w tak młodej ciąży, to to są gazy, ale u mnie ewidentnie jest różnica między zaparciami a tym uczuciem ;) Aż zaczęłam wierzyć w to co się dzieje [emoji3590] w piątek wizyta, nie mogę się doczekać!!!

A jak się dzisiaj czujecie? Ja nadal nie mam żadnych objawów. Choć muszę zacząć się rozglądać za większym biustonoszem [emoji23]
Co do brzuszka to niestety nie mam pojecia [emoji4]póki co nie mam żadnych objawów oprócz takiego ciągnięcia coś jak na okres. Nawet piersi tylko czasami lekko pobolewają.

Byłam rano powtórzyć bete, kolejka mega, kłótnie nawet miedzy ciężarnymi bo te co krzywą cukrową to bez kolejki, jedne nie wiedzialy ze moga bez kolejki wiec inni pretensje ze sie wpychaja, tu pani z dzieckiem, tu starsza osoba, masakra [emoji85] ogólnie nikt nie przepuszczał widocznych ciężarnych więc troche przykre (ja jak widze to zawsze gdzie sie da ustępuje) i głupio sie czułam wobec nich, ze ich nie przepuszczam no ale sama jestem w ciązy, tylko tego nie widać.

reklama
Witam wszystkie nowe-przyszłe mamy. [emoji4]

Byłam dziś na becie. I mnie nie uspokoiła.
1-4 tydzień od 50
Nie będące w ciąży do 5.
A co między 5 a 50??? Mam wynik 40,1. [emoji2368]
Mąż jeszcze nie wie i nie wiem, czy mu mówić.
W poniedziałek powtarzam. No i muszę iść do endo.
IMG_20211002_111105.jpeg

Do góry