reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Jeeej!
Moje dziecko chyba myli noc z dniem 😂 Przez dzień spokojny jest a przychodzi pora spania to zaczyna swoje pełzanie, pływanie i kopanie. 😅 No normalnie... imprezuje sobie. Dzisiaj maz do mnie z tekstem "zdajesz sobie sprawę że przez 20 lat jestesmy uziemieni? 🤣"
No, no oby nie aż tak, ja wierzę ze jak bsdzie miało 15lat to mama bedzie mogla.sie napić winka 😅 🤣
E tam, ja na piwko ze znajomymi potrafiłam wyskoczyć jak młoda miała z 2lata lub nawet wcześniej, są nianie, są koleżanki, rodzina (o ile można na niej polegać)...

Jak miała 10lat już zdarzało się, że została sama w domu w nocy (nie na całą noc), powroty ze szkoły już ogarniała mając 9lat...

A jak jej powiedzieliśmy, że nastolatki lubią "mieć wolną chatę" to nawet czasami sama dopytuje kiedy wychodzimy bo ona chce wolną chatę 🤣🤪

reklama
Dziewczyny, kompletujecie już wyprawkę? Zastanawiam kiedy zacząć. Przy pierwszej córce jakoś szybko to poszło. Syn miał prawie wszystko po córce, więc też szybko. Teraz nie chcę zapeszać, a nie mamy praktycznie nic 😁
Ja powoli zaczynam kupować ubranka i rozglądać się za mebelkami, wózek mamy dostać od brata partnera 😉
No i remontujemy pokoik (korzystam z okazji, że mój tata jest aktualnie w Polsce i nam przy tym pomaga) 😉

Dziś zauważyłam mokre plamy na koszulce i mam wyciek z prawej piersi trochę mnie to przeraziło ale pisaliście gdzieś wcześniej że to normalne nie pamiętam jak to było przy synu bo już prawie 7 lat temu...

Dziewczyny, kompletujecie już wyprawkę? Zastanawiam kiedy zacząć. Przy pierwszej córce jakoś szybko to poszło. Syn miał prawie wszystko po córce, więc też szybko. Teraz nie chcę zapeszać, a nie mamy praktycznie nic 😁
Ja mam prawie wszystkie ubranka, bo dużo dostałam i sama coś dokupilam, mam parę innych rzeczy, ale myślę, że jestem na dobrej drodze 😄 zostało mi jeszcze z większych rzeczy łóżeczko, wózek i komoda 😄

To ja chyba kupię jakieś ubranka na 62 i fotelik. W razie czego resztę zamówię on line, nawet jakbym trafiła wcześniej do szpitala (nie zapowiada się, ale życie pisze różne scenariusze). A mąż ogarnie pranie 😂

Dziś zauważyłam mokre plamy na koszulce i mam wyciek z prawej piersi trochę mnie to przeraziło ale pisaliście gdzieś wcześniej że to normalne nie pamiętam jak to było przy synu bo już prawie 7 lat temu...
Mi też leci siara ale czytałam, że to nic strasznego, że tak może być. Na wizycie poinformuje lekarza ale się nie stresuje :)

W połowie stycznia miałam już wszystko🤩🤩🤩
Zostało tylko pranie i prasowanie w maju.

reklama
Ja się zastanawiam co mi zostało, bo wkłady poporodowe i laktacyjne mam, laktator i luźne ubrania do karmienia mam...
Smarowidel żadnych nigdy nie używałam (nie mam do tego cierpliwości, ani pamięci)...
W poduszkę cebuszke się zaopatrzyłam jak bolały mnie plecy tak, że już nie dawałam rady...

Dla małego została część higieniczna - cążki do paznokci, jakaś Frida lub gruszka i to chyba już komplet będzie.

Do góry