reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny co mozna na mega katar? Zarazilam sie od corki mam tak zawalony nos.. glowa mnie boli.. a juz nie pamietak.m chyba tylko zwykle psikacze z soli albo hipertoniczne?:(
Polecam *spam* do nosa. Nawet jak w ciąży nie byłam to go stosowalam . Olejki do inhalacji. Jak będzie naprawdę ciężko to nasivin dla dzieci. Chociaż mi nasivin od dluzszego czasu powoduje efekt odwrotny do zamierzonego. U córki też, u syna krwawienie z nos. Staramy się tego nie używać.

Tak chodziłam do Mielcarka przed poronieniem. Super że idziemy tak samo, może spotkamy się na porodówce [emoji1787]
Umówiłam się na wizytę prowadzenie ciąży. Gdzie chodzisz do lux med? Masz fajnego lekarza? Ja średnio zadowolona jestem z tej babki co dziś poszłam.
Zleciła mi badania te typowe do 10 tyg, toxo, tsh, mocz, morfologia, hivy i te inne.
Pappa to prenatalne łącznie z usg oblicza te wszystkie ryzyka :)
Tak :D tez już Ciebie tu widziałam, bo trochę podczytywalam wątek :) Ty tez byłaś kiedyś u dr Mielcarka, który mi histeroskopie robił, z tego co pamietam :)
Pappa to prenatalne? Tez myśle żeby tak zrobic
U mnie dziś tez 8+4 a z usg 8+5, wiec idziemy łeb w łeb :D tez mam opiekę w lux med, jakie skierowania dostałaś? Umowilas się po prostu na wizytę związana z ciąża?
I gratuluje tez!!! [emoji3059]

Inhalacje z soli fizjologicznej jeśli masz nebulizator. W sypialni na noc fajny jest gałganek aliny, takie zawiniątko z ząbków czosnku (jak zrobić tłumaczy Pan tabletka). Mąż miał katar 3 dni, a synek wczoraj dostał katar a dziś już jest super, także polecam, działa [emoji6] Wypróbowane nie raz, nie dwa [emoji108]
Dziewczyny co mozna na mega katar? Zarazilam sie od corki mam tak zawalony nos.. glowa mnie boli.. a juz nie pamietak.m chyba tylko zwykle psikacze z soli albo hipertoniczne?:(

Hej :) pozwolę sobie dołączyć :) dziś 8+4, jestem świeżo po wizycie, bubu ma 2,11 cm :) na razie wszystko Ok :) jestem po 3 poronieniach i stres będzie chyba do samego końca... za 3 tyg prenatalne. Dziewczyny czy robicie badanie sanco?
No witamy witamy :) mam nadzieję że zostaniemy tu już do końca :*

Ja byłam dzisiaj na wizycie z pakietu lux med. Dostałam skierowanie na badania. Zrobili mi szybkie usg. Dzidziol urósł prawie 3 mm w trzy dni i teraz ma 2.04 cm co wskazuje na 8t5d a wg miesiączki mam 8t4d [emoji2]
To piękne wieści :)

Hej kochane. Dzisiaj ciężki dzień miałam. Byłam na krzywej cukrowej plus te wszystkie badania i badania krwi do endo. Masakra na pierwszym pobraniu chyba 8 fiolek krwi ściągnęła 😢 później drugie pobranie było jeszcze gorsze bo jak się wbiła w inna żyłę to krew nie leciała i kazałam wyciągnąć , nie kręcić tylko wbić w inna żyłę. Wiec w sumie miałam 4 wkłucia . Coś okropnego. Prawie tam zemdlałam. Po wypiciu glukozy miałam takie mdłości ze hej ... dobrze ze to już za mną .

mam 50 stron do przeczytania. Nie ma opcji żeby to zadrobic.Zaskakujecie mnie 😂

gratuluje udanych wizyt 🥰
Biedna.. współczuję. Mi babka tak ostatnio grzebala w żyle że zrobił mi się ogromny krwiak i taka kulka pod skórą na żyle. Bol był taki że nie dało się wyprostować ręki... po tym incydencie zmieniłam lab :p

Hej:) u mnie aktualnie 9tc+5 . Mam pytanie co do zwolnienia l4. Pracuje w banku z klientami, stres w dodatku ta pandemia.. kiedy planujecie iść na l4? Ja chciałabym pracować jak najdłużej Ale trochę mnie sytuacja przeraża:)

reklama
Tak chodziłam do Mielcarka przed poronieniem. Super że idziemy tak samo, może spotkamy się na porodówce [emoji1787]
Umówiłam się na wizytę prowadzenie ciąży. Gdzie chodzisz do lux med? Masz fajnego lekarza? Ja średnio zadowolona jestem z tej babki co dziś poszłam.
Zleciła mi badania te typowe do 10 tyg, toxo, tsh, mocz, morfologia, hivy i te inne.
Pappa to prenatalne łącznie z usg oblicza te wszystkie ryzyka :)
Ja chodzę prywatnie do Piatkowskiego w Gdyni. Dziś mi zlecił kilka badań i nie ukrywam, ze fajnie byłoby pójść do luxmed i dostać na cześć skierowanie, wiec może sie umowie :)

Do góry