reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

Zaznaczyłam do cytowania tyle odpowiedzi, a się nie zacytowały :(
Byłam dzisiaj na wizycie, 7+3, było serduszko i wszystko ok, wychodzi termin 6-7.06 :)
Dostałam USG na pamiątkę, a tam rozmazana mała kropka :D Ciężko ocenić czy to dziecko czy jajnik :p

My nie mamy zwierzątek w domu, ale syn ma kontakt ze zwierzętami i je uwielbia. Mamy konia, więc jeździmy go karmić, jeździ na nim, głaszcze. Myślę, że za jakiś czas weźmiemy kota :) Też jestem za wychowywaniem się dzieci ze zwierzętami, ich bakteriami itd, samo zdrowie właśnie :)
Szczury uwielbiam, miałam i jeśli moje dzieci będą chciały kiedyś gryzonia, to tylko na szczury się zgadzam.

Co do aborcji, to oprócz tego co napisałyście, ważne też jest to, że gdy pojawia się w rodzinie młodsze dziecko chore, to cierpi na tym najbardziej starsze dziecko/dzieci. Rodzice są zajęci leczeniem, rehabilitacją chorego, a starsze musi sobie jakoś radzić.

Mnie nie boli brzuch przy mdłościach, ale mam uczucie, że cokolwiek zjem, to leży mi ciężko na żołądku, czuję wszystko, co zjem. Bóle głowy okropne...

reklama
Nie wiem jak to jest na fb czy ktos widzi do jakich grup naleze itd ja poki co nikomu nie chce mowic wiec troche tego fb sie obawiam
Chodzi o wątek prywatny tutaj na forum.
Mam pytanko. Test wczoraj pozytywny. Do soboty jestem na kwarantannie, domownik mial styczność z osobą zakażona. Wiec do lekarza umowie sie dopiero po weekendzie. Czy którejs tez doskwiera rakie rozpieranie w podbrzuszu i to, ze w nocy sie człowiek budzi co chwilę..
Na początku uczucie rozpierania/rozciągania jest normalne. Wizyte u lekarza polecam nie szybciej niż w 6 tyg żeby było już coś widać :D

Te uczucie ciężkiego żołądka.. my z synem dopiero wstaliśmy o 10 i idziemy do kuchni zrobić śniadanie, otworzyłam lodówkę i od razu zamknęłam, myślałam ze zwymiotuje do zlewu w kuchni sorry za opis.. ale aż tak 3 odruchy miałam, ale pusty żołądek, wiec nawet nie miałam czym, tylko mnie kuło. Ja mam tak, że cały dzień ledwo mogę coś zjeść, dopiero wieczorem mam apetyt. Wczoraj zrobiłam bagietkę czosnkową i sałatkę grecką.

We wtorek cały dzien przepłakałam i jakos staram sie to sobie poukładac w glowie.. moja gin zalatwila mi w srode z samego rana teleporade z hematologiem i od wczoraj jeszcze biore neoparin. Jutro wizyta i ostateczny wyrok.
Ciągle sie jeszcze łudze, ze to moze tylko beznadziejny sprzet w medicoverze, nic nie było widac tak obraz sie trząsł i takie szmery byly, ze ja ledwo co widzialam sam pecherzyk ciażowy. Nawet zdjecie usg, ktore dostalam to jakas porazka -nic nie widac. Ale musze realnie myslec i byc jutro psychicznie przygotowana gdy uslysze najgorsza wiadomosc.
Przeraza mnie znowu szpital, najchetniej bym chciala miec zabieg i w ten sam dzien do domu, no ale to nie jest najlepsza opcja dla organizmu.
Kochana jestem myślami z Tobą i mocno Cię ściskam! ❤

reklama
Halko! Melduje się. Wczoraj zrobiłam dwa testy. Jeden z porannego moczu, drugi wieczorem a kolejny dzisiaj również z porannego. Wczoraj ledwo ledwo, a dzisiaj już piękna tłusta kreska 🥰

Załączniki

• 7D90FA2B-0105-4938-9391-AF52E496F77F.jpeg
    7D90FA2B-0105-4938-9391-AF52E496F77F.jpeg
    596,3 KB · Wyświetleń: 77
  • 408B0D77-2C15-4C7C-AAFD-32C252C9C1FE.jpeg
    408B0D77-2C15-4C7C-AAFD-32C252C9C1FE.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 74
  • 6FC4A53A-E501-4ECB-A3C7-C9917C91CC6E.jpeg
    6FC4A53A-E501-4ECB-A3C7-C9917C91CC6E.jpeg
    172,5 KB · Wyświetleń: 78
Do góry