reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

38+3, ja nie mam żadnych nawet tych braxtona hicksa 😅 dlatego myślę, że długa podróż jeszcze przede mną
U mnie 39+4 i niby jakieś tam delikatne skurcze są ale raczej podchodzące pod te miesiączkowe więc młodej też się nie śpieszy :p
Jutro idę do lekarza i mam nadzieję, że jeszcze nie będą chcieli mnie kłaść na indukowanie - znając moją przychodnię mogą mieć takie pomysły :)

reklama
Ja rozpakowana.
Dzisiaj miałam CC malutka 3300g 53cm 10pkt 😍🥰
Cesarka niestety ciężka , okazało się , że mam straszne zrosty po poprzedniej , 3lekarzy miało problem , żeby wydostać mała . Ciśnienie bardzo mi spadało , co chwilę miałam odlot plus problem z oddychaniem, ale jakoś daliśmy radę. Leżę obecnie pod nadzorem aż do jutra , bo ciśnienie nadal kiepskie. Malutkiej nie widzialam , bo nie byłam w stanie. Najważniejsze , że jest cała i zdrowa . ❤️

Ja rozpakowana.
Cesarka niestety ciężka , okazało się , że mam straszne zrosty po poprzedniej , 3lekarzy miało problem , żeby wydostać mała . Ciśnienie bardzo mi spadało , co chwilę miałam odlot plus problem z oddychaniem, ale jakoś daliśmy radę. Leżę obecnie pod nadzorem aż do jutra , bo ciśnienie nadal kiepskie. Malutkiej nie widzialam , bo nie byłam w stanie. Najważniejsze , że jest cała i zdrowa . ❤️
Gratulacje :) i szybkiego powrotu do zdrowia! Dobrze że z tego co piszesz masz dobrą opiekę medyczną :)

Ja rozpakowana.
Oj to ciężko miałaś, biedna. Ale już jest po, malutka już jest po tej stronie a to najważniejsze :) gratulacje :)

Ja jutro o 7.30 mam się zgłosić w szpitalu. Będą robić badania itp, a w środę cesarka. Torba już spakowana, a im bliżej tym mam coraz większe obawy. Raz się cieszę że to już za chwilę, zaraz się boję że nie dam rady, potem się cieszę że przytulę synka, a za chwilę ryczę że muszę zostawić w domu 2 letnią córkę.... także jest jazda na całego ogólnie...

I jak tam?? Ruszyło Cie coś??
Niestety nie ruszyło a wręcz ustało. Po całym dniu nieregularnych skurczy przespałam całą noc ciągiem 8h. Rano pojechałam do mojego gina pokazać się, zrobił usg i kazał jechać na IP bo łożysko już dojrzałe i zwapnienia się robią. Na razie jestem na patologii, KTG 3x dziennie, lekarz nic niepokojącego na usg nie widział.
Na KTG moje bolesne skurcze krzyżowe pisały się do 50 i nie są regularne niestety. Ale lekarz stwierdził że w ciągu 2 dni powinnam urodzić. Mam nadzieję że tak będzie. Termin był na wczoraj 13.06 a dziecko już waży 3800 g.

Ja mam druga ciaze, ale pierwsza zakonczona cc tydzien przed terminem i pierwszy raz przezywam to, co inne przy pierwszej ciazy - mialam pierwszy raz skurcze, nawet nie wiedzialam, ze to to :D A termin mam na 19 czerwca, wiec jeszcze troche. I brzuch mi opadl bardzo mocno, w poprzedniej nie zdazyl :)

reklama
Niestety nie ruszyło a wręcz ustało. Po całym dniu nieregularnych skurczy przespałam całą noc ciągiem 8h. Rano pojechałam do mojego gina pokazać się, zrobił usg i kazał jechać na IP bo łożysko już dojrzałe i zwapnienia się robią. Na razie jestem na patologii, KTG 3x dziennie, lekarz nic niepokojącego na usg nie widział.
Na KTG moje bolesne skurcze krzyżowe pisały się do 50 i nie są regularne niestety. Ale lekarz stwierdził że w ciągu 2 dni powinnam urodzić. Mam nadzieję że tak będzie. Termin był na wczoraj 13.06 a dziecko już waży 3800 g.
A to dziwne. Bo skurcze krzyżowe ogólnie nie wychodzą na ktg. Chyba że masz tak jak ja, jedne i drugie.

Do góry