reklama
Ja miałam tak od samego początku. Hormony podziałały i stawy krzyżowo-biodrowe to słyszałam dosłownie jak "chrupały". Bolesne dla mnie było np. przetoczyć się z lewego na prawy bok. W 2tr. trochę odpuściło, teraz jest dobrze. Ale sobie wczoraj wyczytałam, że ok 35-36tc relaksyna znowu daje o sobie znać, przygotowując organizm do porodu, więc nastawiam się znowu na ostre bóleJa miałam taki czas jakoś 2 tygodnie temu, że przez kilka dni też ciężko mi się chodziło bo bolały wszystkie kości w okolicy łona.. Teraz przeszło, ciekawe na ile...
Nataśka
Fanka BB :)
To fajnie, że wszystko dobrze u Ciebie to już który tydzień??Dziękuję, że pytasz Mała w 3 tyg. przybrała dość sporo, bo z 1320 skoczyła na 1900g Wszystko dobrze: łożysko, wody płodowe, poduszka i mała, która ułożyła się już główkowo. Ogromnie jestem zadowolona z wyników badań krwi, bo tsh wreszcie ładne ok. 1. Ale na kolejną wizytę idę już za 2 tyg, bo będzie pobierany wymaz.
I od dziś zaczęłam odczuwać jakieś chwilowe bolesności, więc chyba i mnie w końcu dopadły skurcze
Też tak miałam, teraz się też zdarza ale jak wstanę po leżeniu to przez chwilę dopóki "nie rozchodzę"Dobre wieści! Super.
A czy was też tak spojenie boli? Ja ledwo chodzę ;(
u mnie dziś 33+1To fajnie, że wszystko dobrze u Ciebie to już który tydzień??
Też tak miałam, teraz się też zdarza ale jak wstanę po leżeniu to przez chwilę dopóki "nie rozchodzę"
Grabcia123
Spojenie nie..ale nad ranem krzyz dokucza az wybudza ;(Dobre wieści! Super.
A czy was też tak spojenie boli? Ja ledwo chodzę ;(
Wogolw mamusie co u was?? Jak waga? Rozstępy?? Dolegliwości?? Wizyty?? Wyprawki?
Jutro bratowa ma miec wywolywany porod 41tc...+26kg na wadze...wspolczuje jej
Ostatnia edycja:
O raju !! Ja miałam podobnie raz jak mi się wybrzuszyła z prawej strony, ale ty masz faktycznie niezłego bobaska siłaczkaMoje dziecko się pcha Zobacz załącznik 967955
Nataśka
Faktycznie nie zazdroszczę bratowej, ja też z jednej strony już bym chciała po bo czuje się nie zbyt dobrze , za dużo nie robie tylko leżę, żeby nie urodzić wcześniej.. Wizyta dopiero 14 także jeszcze trochę... Wyprawka częściowo zrobiona, ale jeszcze trochę brakuje kosmetyki, oczywiście wózek, może jakieś ubranka, wanienka i rzeczy dla mnie.. Waga myślę, że bez zmian 8 kg, wydaje mi się, że więcej nie przytyje a jak u Ciebie?Spojenie nie..ale nad ranem krzyz dokucza az wybudza ;(
Wogolw mamusie co u was?? Jak waga? Rozstępy?? Dolegliwości?? Wizyty?? Wyprawki?
Nataśka
A i kciuki za bratową oby szybko poszło..Spojenie nie..ale nad ranem krzyz dokucza az wybudza ;(
reklama
Niestety każda z nas zmaga się z jakimś dolegliwościami. Ale mamy już bliżej niż dalej! Damy radęSpojenie nie..ale nad ranem krzyz dokucza az wybudza ;(
U mnie na ostatniej kontroli waga tak poszybowała do góry, że się zastanawiałam co jest grane. Tym bardziej, że przez potworną zgagę, którą ciągle dostaję, jem mniej. A nieraz nawet nie jem
Kolejna wizyta 13 maja. Na rozstępy liczyłam ogromne, bo mam tendencję, a tu jak na razie żadnych. Ale jeszcze się nie cieszę, bo brzuch jeszcze trochę urośnie. Smaruję się, ale to raczej z uwagi na to, że mnie skóra swędzi jak tego nie robię, a nie by zapobiec rozstępom.
Wczoraj rozbebeszyłam całego x-landera i wyprałam wszystko co możliwe, łącznie z koszem i materacem Resztę wyszorowałam ręcznie, a mąż zajął się stelażem i zakonserwował opony. Właśnie go poskładałam i razem z łóżeczkiem czekają na właścicielkę Jeszcze w tę sobotę czeka na jeden wyjazd do sklepu, by uzupełnić wyprawkę o dodatkowe rzeczy. No i zajmę się wreszcie swoimi rzeczami.
Życzę powodzenia bratowej, spokojnego porodu i zdrowiutkiego dzieciaczka!
Faktycznie +26kg to żadna przyjemność.
A co u Was?