reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Gratulacje , dobrze ze lekarz ostrożny i każe odpocząć ,nospa Ci nie zaszkodzi A może jakiś magnez do tego. Ja mam brać bo mnie skurcze delikatne nękają.
Tak mam aspargin i jeszcze witaminy ciążowe też mają sporo magnezu :) lekarz bardzo rozsądny. Powiedział, że skoro praca etatowa to nic nie tracę. I lepiej odpoczywać

reklama
Tak mam aspargin i jeszcze witaminy ciążowe też mają sporo magnezu :) lekarz bardzo rozsądny. Powiedział, że skoro praca etatowa to nic nie tracę. I lepiej odpoczywać
A wiesz jaka płeć? Bo juz nie pamiętam [emoji3] ja właśnie też aspargin i mowila o sokach pomidorowych.

Ja po porodzie mam już maly brzuch ale taka skóra pomarszczona ale dość szybko się to "naprawia". U mnie jedynie w ciąży sie bardzo rozciągają biodra i dlugo nie wracają do swojej szerokości. Swoje jeansy zakładałam zawsze dopiero 8 miesięcy po porodzie mimo swojej wagi. I ta kreska na brzuchu tez mi dlugo zostaje.
A wlasbiw macie juz ta kreskę? U mnie sie nie pojawila jeszcze a w poprzedniej coazy tez chyba albo jej wcale nie mialam albo bardzo malo wodoczna

No ale co do nospy to jak teraz lekarz kazalby mi brac to tez bym brała :) lepiej urodzic bez problemow w terminie niż doszukiwac sie problemów po ew stosowaniu później u dziecka.

Ja brałam w poprzednich ciążach I nie zauważyłam negatywnych skutków
No właśnie dlatego wg mnie jak lekarz zaleca to powinno sie brac :)
Moje dziecko miało obnizone napięcie, ale mimo ze znalam ta teorie z nospa nigdy pod to tego nie podpisywalam. Po prostu grozil mi przedwczesny poród i bralam nospe gorzej jakbym jej nie brala

Ja po porodzie mam już maly brzuch ale taka skóra pomarszczona ale dość szybko się to "naprawia". U mnie jedynie w ciąży sie bardzo rozciągają biodra i dlugo nie wracają do swojej szerokości. Swoje jeansy zakładałam zawsze dopiero 8 miesięcy po porodzie mimo swojej wagi. I ta kreska na brzuchu tez mi dlugo zostaje.
Właśnie też myślam o ciuchach czy jeszcze mi się przydadzą wogole. Nie wiem gdzie te rzeczy pchać, wszystko za małe się robi pełna szafa. Większe kupuje to stare bym musiała wyrzucać. A potem. Znowu kupować jak schudne. No nie trzeba szukać miejsca w chałupie.

reklama
No właśnie dlatego wg mnie jak lekarz zaleca to powinno sie brac :)
Moje dziecko miało obnizone napięcie, ale mimo ze znalam ta teorie z nospa nigdy pod to tego nie podpisywalam. Po prostu grozil mi przedwczesny poród i bralam nospe gorzej jakbym jej nie brala
Mi jak mialam pęknięty pęcherz i leżałam juz w szpitalu (to był 32 tydzien) to dawali bardzo dużo magnezu. Nospe brałam wcześniej doraźnie

Do góry