reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
3 chłopiec?? A wstepnie była dziewczynka :)))) Natalia, to witaj w klubie mam synków:)
Dokładnie trzeci chłopiec! Na początku bylam zdezorientowana bo wcześniej dwa razy slyszalam ze dziewczynka ale już to do mnie dotarło [emoji3]
Ciesze sie że zdrowo rośnie 220 gram. Dzisiaj 17+4 z om. Teraz czekam na prenatalne 7.02

Hahaha:) no poczekam, bo mi się coś zdaje ze Ty przesadzasz:) my babki zawsze więcej krytykujemy siebie niż jest potrzeba i niż inni widza
Dokładnie na pewno przesadzasz :)
Czekamy na fotki :)
Na koniec pewnie wszystkoe bedziecie miec zgrabne brzuszki a ja te swoje plus 25kg ale sie nie przejmuje.
W ogole po porodzie jakie bylo moje wielkie zdziwienie jak wstalam z lozka a tam brzuch ciążowy?! Mowie kurde co jest grane czemu ja mam tyle brzucha. Okazalo sie ze jednak kazda z dziewczyn tak ma :)
Po kilku dniach macica jednak sie skurczyla i bylo juz ok :) ale zobaczylam ile brzucha to macica i przezylam szok serio. I ta skora taka obwisla jakbym schudla z 50kg bylam w szoku ze to pozniej tak szybko znikalo
Dajcie mi jeszcze chwilę i pokaże ten mój bebzonek. Nie wiem czy przesadzam, ale jak napewno większy niż większości tutaj.
Patrząc w jakim tempie u mnie waga rośnie to 25kg śmiało przewiduje. I widzisz cenna informacja o brzuchu po porodzie. Myślałam, że prawie znika a nie dopiero jak macica się obkurczy. Powiem Ci szczerze, że przerażają mnie te tematy poród, polog. Jeszcze chwilę mam na oswajanie się i z Wasza pomocą może nie będzie tak strasznie.

Dziewczyny, ja już po wizycie. Wszystkie wyniki książkowe, szyjka wysoko ładnie uformowana. Dzidzia tez ma sie dobrze. Ale brzuch mój lekarz nazwał "byle jaki". Bo twardnieje. Mam brać regularnie nospę no i uparł się na l4. Powiedział, że w miarę możliwości trzeba się oszczędzać. Co do ruchów, to się śmiał że już czekam. Mówił że 20-21 tyg u mnie że względu na łożysko na przedniej ścianie. Także czekam [emoji16]

A co zly brzuch ;)
Dobrze, ze z dzidzia wszystko ok :) a l4 nie zaszkodzi :)
-dziewczyny ta glowa to mi dzisiaj eksploduje serio. Jade do maka na kawe bo maz ma ochotę na coś do jedzenia moze mi troche sie poprawi

Dajcie mi jeszcze chwilę i pokaże ten mój bebzonek. Nie wiem czy przesadzam, ale jak napewno większy niż większości tutaj.
Patrząc w jakim tempie u mnie waga rośnie to 25kg śmiało przewiduje. I widzisz cenna informacja o brzuchu po porodzie. Myślałam, że prawie znika a nie dopiero jak macica się obkurczy. Powiem Ci szczerze, że przerażają mnie te tematy poród, polog. Jeszcze chwilę mam na oswajanie się i z Wasza pomocą może nie będzie tak strasznie.
Ja nie chce Was straszyc :) tylko ja serio bylam mega zdzwiona jak zobaczylam brzuch. Tyle ze na prawdę bardzi szybko sie skurczyl wiec to byla wlasnie ta macica nawet lekarz na obchodzie codziennie sprawdzal jak sie obkurcza.
No i oczywiscie co zrobilam? Mezowi kazalam przywiezc swoja sukienke sprzed ciazy w dzien wypisu i okazalo sie ze wygladam nieco kiepsko cud ze sie zmiescilam :)

Ja nie chce Was straszyc :) tylko ja serio bylam mega zdzwiona jak zobaczylam brzuch. Tyle ze na prawdę bardzi szybko sie skurczyl wiec to byla wlasnie ta macica nawet lekarz na obchodzie codziennie sprawdzal jak sie obkurcza.
No i oczywiscie co zrobilam? Mezowi kazalam przywiezc swoja sukienke sprzed ciazy w dzien wypisu i okazalo sie ze wygladam nieco kiepsko cud ze sie zmiescilam :)
Duzo jest takich rzeczy o których nikt nie mówi. A potem właśnie przychodzi moment porodu i można szoku dostać.
Dlatego super, że mówisz o takich rzeczach. Dziękuję.

No komentarze były zdecydowanie słabe, chyba ze w formie żartu:)

Zrobisz jak będziesz uważała:) ja tylko wyraziłam swoje zdanie, dzidzia jeszcze zdarzy się najeść normalnego jedzonka:)
Pamiętaj, ze do roku mleko to i tak podstawa
Ja próbowałam po 6 miesiącu A i tak moje chlopaki zaczeli cos innego jesc po 8 miesiącu wcześniej tylko mleko i dobrze sobie wygladali[emoji3]

reklama
Oj ju bedziesz miala wprawe w pilnowaniu malucha :) tyle roznych rzeczy beda chcieli próbować ;) sadzanie na sile bo przecież ma pol roku a sam nie siada a prowadzaj go za raczki bo juz przy meblach chodzi. Moi rodzice mieli teorie: jak nie będziesz go za rece prowadzac to slad on ma wiedzieć jal sie chodzi, nigdy nie zacznie ;)
Moja mama kazała odkładać córkę poduszkami żeby nauczyła się siedzieć [emoji2955][emoji2955][emoji2955]

Do góry