reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Ból głowy to u mnie też niestety norma :(
Mój tryb spania wygląda następująco - kładę się ok. 23.00, wstaję 4.30, nie śpię do 6-7 zeby później obudzić się 9-10 ^^ dobrze, ze nie mam dziecka jeszcze bo ten tryb nie miałby racji bytu ^^

Dziewczyny, Wy też ciągle myślicie o swojej ciąży? Ja nawet w nocy myśli nie mogę oderwać. O 5 rano pisałam zapytanie o wózek na OLX [emoji85]

Teraz tak już nie myśle non stop, ale w pierwszej ciąży miałam obsesje na tym punkcie:)

Cześć, ja wyszłam już z tego pieprzonego szpitala niestety na własne żądanie bo jie chcieli mnie wypuścić a nie dawali żadnych leków poza nospa i magnesem co mogę brać w domu i spać spokojnie...
Przyczyn bólu nie stwierdzili jeden lekarz tylko wspomniał że może macica tak szybko się rozrasta i dlatego a tak cisza w eterze i zero informacji więc wkurzona na maksa wypisalam się i leze w domu...

Biedna:(((
Odpoczywaj dużo!
hej hej. u mnie dzisiaj pracowity dzien. wysprzatalam samochod bo chce go sprzedac nie potrzebne nam sa dwa tym bardziej ze moj maz nie jezdzi swoim do pracy. ogarnęłam dom i bede brac sie za obiad. dzisiaj nastapila wymiana zdan miedzy mna a mezem odnośnie cukrzycy ciazowej. powiedzial ze jak usłyszy od lekarza to dopiero uwierzy a nie informacje z internetu. nie przekonam go i koniec..... czytalam przerozne fora i te normy to jest jakas wielka sciema. dawniej jak moja bratowa rodzila byly na czczo do 100 . zmieniaja je co chwile. tylko ciekawe po co. czytalam tez ze u osob z cukrzyca wywoluja porod w 39 tygodniu i koniec. a jak Wam mija sobotnie "prawie" popołudnie [emoji4]

Ja miałam cukrzyce ciążowa i urodzilam( 2017) w dniu porodu z OM czyli w 40 tygodniu, to było ryzykowne jednak. Z cukrzyca nie ma żartów i porody powinno się rozwiązywać właśnie w 38-39 tyg z powodu szybszego wapnienia łożyska m.in. U mnie z łożyskiem i przepływami było ok i uprosiła lekarza o poród wtedy kiedy się sam zacznie. Przyjechałam na usg w dniu planowanego porodu, wszystko było w porządku ale zlecono mi od tej pory codzienne ktg. Poszłam wiec po usg na ktg i tam się okazało, ze po 40 minutach już przy końcówce dzieć mi zanikał z tętnem. Zostałam już w szpitalu i zaczęto mi wywoływać poród oxy, bo planowałam urodzić sama. Niestety kiedy mi się rysowały skurcze, to synkowi spadało tętno. Szybka interwencja i cc. Także z tym czekaniem do końca z porodem to radzę przemyśleć:) z cukrzyca nie ma zartow. U nas obyło się bez komplikacji i zsmartwicy młodego, ale noe zawsze jest tak kolorowo

Jak dostaniesz skierowanie to super [emoji4] od diabetologa dostaniesz tez od razu glukometr [emoji4]
Tylko te kupowanie paskow jest wkurzajace [emoji53] jak chodzi sie prywatnie to niestety troche one kosztuja [emoji53]
Niestety paski są płatne, to prawda:(

reklama
U mnie wygodną opcją są legginsy+tuniki (takie bawełniane koszulowate), nie typowo ciążowe, ale mieszczące brzuch. Ale na koniec naszych ciąż to chyba jakieś letnie sukienki "namioty" się przydadzą :-D :-D :-D
Jeju, dziewczyny, co do letnich sukienek.... kupiłam już dwie na wyprzedażach w sierpniu jak jeszcze nie byłam w ciąży [emoji85][emoji85][emoji85] nawet mężowi się wtedy nie przyznałam bo by pomyślał, że zwariowałam [emoji3]

Mąż mi powiedzial, ze dzisiaj to juz przeginam z moimi flirtami na forum ;)
Jutro bede chyba wyłączona z gry [emoji14]
Będę Was nadrabiać.
No ale w sumie ti tak: dzisiaj oprocz obiadu nie zrobilam nic i wiecznie siedze z tym telefonem zamiast sie z nimi bawić :)
Moj maly znowu chory, goraczke dostal. Mam nadzieje, ze jakoś da radę w nocy i oby usnal to ieszcze obejrzymy jakis film. Mam nadzwyczaj dużo siły bo caly dzien przelezalam :)

Laski się poplakalam. Moja Liwia dostała dziś okres[emoji7] 12 lat skończy w marcu. Moja pannica
20180127_194259.jpeg

Ja generalnie nie planuję kupowac typowo ciazowych ciuchów. Ostatnio bardzo przypadły mi do gustu sukienki Pull&Bear, mam ich kilka o podobnym kroju. W czwartek dokupiłam na wyprzedażach tą ze zdjęcia :) super wygodna i posłuży do ostatnich miesięcy ;) mąż twierdzi, ze wyglądam w niej bardzo seksownie [emoji3]
Ps. Na mnie jest nieco dłuższa, z miejscem na brzuch [emoji39][emoji39][emoji39] Zobacz załącznik 928969
Bardzo fajna. Ja jestem wysoka i muszę pomyśleć o sukience takiej do kolan, bo jak brzuch mi się podniesie to większość obecnych, tych luźnych, to byłyby bardziej tuniki albo mini;)

Nie wiem ile prywatnie kosztuje wizyta u diabetologa. Bylam tylko raz na nfz i wtedy dostalam recepte na paski a kolejne to już diabetolog kazal mi kupowac sobie samej albo jesli chodze na nfz do gin to zeby on mi przypisywal [emoji57] a ze chodze prywatnie do gin to zostaje mi tylko bulenie za te paski[emoji849]

Bez sensu... jak już jesteś pod jej kontrola to powinnaś mieć regularne wizyty i recepty na paski. Jakoś nie rozumiem tego systemu

Ja właśnie szukam podkoszulek ciążowych i sukienek,ale takich,żeby były też do karmienia. Przy synku takich nie miałam, ale teraz jest większy wybór i mam nadzieje,że coś dorwę fajnego. Narazie kupiłam spodnie jeans ciążowe w H&M za 50 zł ze130. Jakoś wolę mieć osłonięty brzuch. Z synkiem też miałam termin na czerwiec i też nosiłam takie spodnie i spodnice z pasem.
No ja wlasnie no leginsy lubie te z pasem. Koszulki ciazowe sie fajnie ukladaja a inne musialabym kupoc kilka rozmiarow wieksze i one wisialy mi na plecach w rekawach itp. Takze mysle ze kilka ciazowyxh ciuchow nikomu nie zaszkodzi. Mialam tez koszule z h&m i tez idealnie sie sorawdzala bo nie wisiala mi nigdzie.
Ja wiem, ze nie unikne kupowania nowyxh ciuchów bo po prostu mam małe

reklama
Do góry