reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Nawet mi jej nie przypominaj [emoji53] ja sama nie chce zachodzic w ciaze pozniej ale jak czytam takie pierdoly to sie slabo robi [emoji53] każdy ma prawo starac sie o dziecko nie wazne czy majac 20 czy 40lat i to tylko jego decyzja i nikomu nic do tego [emoji57] dobrze ze zostala zbanowana szybko [emoji6]

A ten komentarz to na prawde mnie bardzo zabolal... staralam sie wtedy prawie rok ona ponad dwa i z takim tekstem wyjechac to na prawdę totalnie nie na miejscu [emoji53]
Oj, zdecydowanie. Nie każda kobieta ma siłę przechodzić przez te wszystkie rozczarowania w nieskończoność.. to ja po pierwszym negatywnym teście (i to jedynie z powodu tego, że zrobiłam go za szybko) byłam zawiedziona, a co dopiero po tylu miesiącach starań.

reklama
Oj, zdecydowanie. Nie każda kobieta ma siłę przechodzić przez te wszystkie rozczarowania w nieskończoność.. to ja po pierwszym negatywnym teście (i to jedynie z powodu tego, że zrobiłam go za szybko) byłam zawiedziona, a co dopiero po tylu miesiącach starań.
To tak samo jak komentowanie: jedno dziecko czemu? Przeciez conajmniej dwoje. A po to, ze niektore pary chca miec tylko jedno dziecko i innym nic do tego.
Kolejne: trzecie dziecko? To nie za dużo? No kurcze odpowiedź ta sama jak ktos chce i może to niech ma i 5 :)
A jeszcze hit bo teraz u mnie na topie:
Druga ciaza i słyszę: ooo a to wpadka? Czy skusiliscie sie na 500+

To tak samo jak komentowanie: jedno dziecko czemu? Przeciez conajmniej dwoje. A po to, ze niektore pary chca miec tylko jedno dziecko i innym nic do tego.
Kolejne: trzecie dziecko? To nie za dużo? No kurcze odpowiedź ta sama jak ktos chce i może to niech ma i 5 :)
Tragedia [emoji849] dla mnie decydowanie się na dziecko z powodu 500+ zakrawa o mentalną patologię, dlatego takie pytanie jeat wręcz obraźliwe....
Też nasluchałam się od wielu osób "a zobaczysz przy drugim dziecku...", bo musi być drugie. Z założenia. Niech każdy zajmie się sobą i swoją macicą!

No to jest super :) mnie też rodzice traktują jeszcze bardziej wyjątkowo niż zwykle [emoji39] mama robi herbatki, kanapeczki, wietrzy mi pokój przed snem, nawet kanapę do spania chce rozkładać na dwa miejsca [emoji38] tatuś komponuje sałatki z niezliczonej ilości warzyw - kiedy jem ostatni kawałek papryczki, on już wybiera się do kuchni żeby uzupełnić talerz. Uwielbiam! [emoji28]

Ja chciałam odkurzyc to mi tez nie kazali a przeciez w mieszkanie u siebie to robię :szok:

Każdego życie toczy się inaczej i to całkiem zrozumiałe. Ja właśnie poczułam, że moim powołaniem jest realizowanie się zawodowo - w pierwszej kolejności. Wymagające szkoły, studia i praca, a później dzieci. Dlatego kiedy Ty dajesz sobie granicę " 24 lata - od tej pory nie myślę o dzieciach" to u mnie nawet te dzieci nie były jeszcze w planach [emoji39] miałam jednak z tyłu głowy, że decyzja padnie przed 30 rokiem życia. :)
podobnie jak u mnie najpierw wyksztalcenie potem slub. mam takie samo podejście do zycia. [emoji4]

Tragedia [emoji849] dla mnie decydowanie się na dziecko z powodu 500+ zakrawa o mentalną patologię, dlatego takie pytanie jeat wręcz obraźliwe....
Też nasluchałam się od wielu osób "a zobaczysz przy drugim dziecku...", bo musi być drugie. Z założenia. Niech każdy zajmie się sobą i swoją macicą!
No dokładnie, ja właśnie czuje sie urażona chociaż ktoś będzie myślał, ze to taki żart.
W pracy mam taka dziewczynę co jak dowiedziała się, że inna dziewczyna jest w ciazy to zaczęła komentować po co na co, z kim[emoji33] i na pewno wpadka itp.
Ja juz wiedziałam, ze jestem w ciąży i po jakims czasie jak zespolowi mowilam, ze jestem w ciazy to patrzac tylko na nią wspomnialam o tym, ze to moja druga wymarzona ciąża i nie zdecydowałam się na nią ze wzgledu na 500+. Dodalam tez, że dziecko będzie mojego męża. Dziewczyna doskonale wiedziala dlaczego to mówię. Nie lubię jak ludzie komentują kogoś życie nie mając dodatkowo o niczym pojęcia.

Każdego życie toczy się inaczej i to całkiem zrozumiałe. Ja właśnie poczułam, że moim powołaniem jest realizowanie się zawodowo - w pierwszej kolejności. Wymagające szkoły, studia i praca, a później dzieci. Dlatego kiedy Ty dajesz sobie granicę " 24 lata - od tej pory nie myślę o dzieciach" to u mnie nawet te dzieci nie były jeszcze w planach [emoji39] miałam jednak z tyłu głowy, że decyzja padnie przed 30 rokiem życia. :)

Mam to samo, nawet jesteśmy w tym samym wieku. Mimo ze z moim mezem jestem od kiedy skończyłam 19 lat to o planowaniu dziecka zaczęliśmy myśleć w tamtym roku chyba? najpierw studia, dobra praca, wakacje, dorobic się jak to się mowi i do 30 bym chciala dwojki dzieci się dorobić każdy ma inne priorytety, mam koleżankę która ma 30 lat i ma juz dwójkę dzieci 7 i 5 lat i to byly jej świadome decyzje a teraz dzieci juz trochę odchowane więc tez fajnie :rofl2:

Zgadzam sie w calej rozciaglosci. Kiedy i na ile dzieci sie ktos decyduje, to kwestia indywidualna. Wazne jest aby te dzieci kochac i o nie dbac.

reklama
Nic tylko Cieszyc sie ze tak szybko sie udalo [emoji106][emoji6] to na prawde szczęście ze ot tak chwila i jest [emoji6][emoji106]
Teraz doszlo jeszcze to ze emerytura dla matek 4 i wiecej dzieci [emoji57] to sie dopiero moja siostra nasluchala [emoji57] oczywiście ona sie smiala z takich komentarzy [emoji13] oczywiście juz te 20lat temu zaplanowala 4dzieci bo wiedziala ze rzad cos takiego zrobi [emoji23]

Ja za to od swojej matki uslyszalam ze po co mi drugie dziecko [emoji849]jak jej powiedzialam ze planujemy to stwierdzila ze nie ma co sie cieszyc bo przeciez i tak nie wiadomo czy zajde w ciaze bo moze akurat nie bede mogla [emoji849]
A my potem staralismy sie rowne 13cykli... dopiero w 13sie udalo... ile ja lez w tym czasie wylalam to wiem tylko ja, i wiem jak czesto myślałam ze moja matka ma racje i nigdy nie zajdę[emoji849]

Do góry