reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

A ja po wizycie u rodzinnego...
3 tyg zwolnienia jak narazie.. zero dzwigania , duzo odpoczynku , jak najwiecej odciążac noge...mozliwe ze poczatki rwy kulszowej...cale plecy poczawszy od karku bardzo spięte...najabrdziej ja niepoki ta drętwienie w udzie i slaba czułość na dotyk, dlatego jeśli nie wróci do normalnosci w ciągu kilku dni bedzie musiala wyslac mnie do szpitala i bedzie trzeba zrobic rezonans ...powiedziala ze to nie ma nic wspólnego z dzidzia i u niej na pewno wszystko w porzadku, kazala sie relaksowac i nie stresowac , ale jak to robic kiedy kasa potrzebna a ja musze w domu siedziec...jestem zalamana...widze ze maz tez tym faktem nie jest zachwycony ze bedzie mysial sam zarabiac a to mnie dobija jeszcze bardziej....od 2 h leze i płacze...:(
A myślałaś o zasiłku chorobowym albo o health and safety benefit? Fakt dużych pieniędzy z tego nie ma ale zawsze coś.

reklama
Ja w Anglii. Mam ubezpieczenie income protection w razie choroby ale to i tak nie pokrywa spraw związanych bezpośrednio z ciążą i oczywiście macierzyńskiego.
Tu niestety jak sobie nie wykupisz ubezpieczenia to trzeba płacić chyba że ma się medical card z tym ze karta albo uprawnia cie do darmowych wizyt u gp, albo do tańszych leków albo do jednego I drugiego, zależy od dochodów

Wiecie dziewczynki ja czasem czuje jak macica jest twarda ale od czasu do czasu i do tego nie mam żadnych boli, czy powinnam cos brac na to??
Niestety nie mam dostępu do nospy, a 150mg magnezu mam w witaminach..

Dziewczyny ja juz po [emoji13] doktorek śmieszny i miły no i chyba co najwazniejsze jeszcze lepszy niz moja dotychczasowa gin [emoji848]a tak sie stresowalam [emoji849] duuzooo mowil, opowiadał i pokazywal dokładnie co widac na usg, uspokoil mnie bardzo, z dzidzia jest wszystko dobrze ma ponad 11cm i wazy okolo 131g[emoji7] nic sie tam zlego nie dzieje, ale na wszelki wypadek kazał brac magnez i duphaston 2 tabletki dziennie i duzo odpoczywać.
Cytologia pobrana, zlecił mi dodatkowo cytomegalie i różycz ke bo tamta gin mi nie kazala, Kolejna wizyta za 3 tygodnie, wtedy jeszcze bedzie badanie piersi.
Niestety zdjecia usg nie mam ale widzialam tego malucha jak tam skakal albo inaczej - skakala i kopala [emoji13][emoji7][emoji7] on tez nie mial jakos wątpliwości co do plci [emoji7][emoji13][emoji13]
Kama bardzo się cieszę że wszystko dobrze

Tu niestety jak sobie nie wykupisz ubezpieczenia to trzeba płacić chyba że ma się medical card z tym ze karta albo uprawnia cie do darmowych wizyt u gp, albo do tańszych leków albo do jednego I drugiego, zależy od dochodów
No ja za to płacę, to prywatne ubezpieczenie w razie choroby lub wypadku.

@angie to są normalne skurcze macicy, tzw Braxton-Hicks'a, nie musisz nic na to brać.

@Pianistka1991 dobrze, że już niedługo nie będziesz musiała mieć z babskiem do czynienia.

Mnie ostatnio strasznie denerwuje skupienie się wszystkich wyłącznie na mojej ciąży, wszyscy się tylko dopytujai jeden temat tylko: ciąża. Kurde, jestem nadal sobą i nadal człowiekiem a nie tylko inkubatorem :p

Dziewczyny przepraszam że się nie odzywam ale jestem duchowo z wami ..... u mnie spokojniej...... Nie gadamy że sobą .Nie wiem jak będzie w święta.... A może ja przesadzam? Może moja wina też jest ? Bo prowokuje? Już nie wiem co myśleć....

Oczywiście na koniec jeszcze nasłuchałam jak to ona jeździła po tournee po Europie w 8 miesiącu ciąży ^^ człowiek nie podlegający jakimkolwiek reformom ^^
Haha! Niezla jest. Uwielbiam takie komentarze. U mnie w pracy tez chyba nie sa zachwyceni, ze już odeszlam. Nie ma nikogo na moje zastepstwo i teraz widze, ze nikt ze mna nie rozmawia ;)
Mamy taki grupowy czat na służbowym telefonie i momentami widze, ze na moje wiiadomosci odpowiedzi brak [emoji23]

reklama
Haha! Niezla jest. Uwielbiam takie komentarze. U mnie w pracy tez chyba nie sa zachwyceni, ze już odeszlam. Nie ma nikogo na moje zastepstwo i teraz widze, ze nikt ze mna nie rozmawia ;)
Mamy taki grupowy czat na służbowym telefonie i momentami widze, ze na moje wiiadomosci odpowiedzi brak [emoji23]
No to też nie zbyt przyjemne...długo chcesz pracować?

Do góry