reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

A ja po wizycie u rodzinnego...
3 tyg zwolnienia jak narazie.. zero dzwigania , duzo odpoczynku , jak najwiecej odciążac noge...mozliwe ze poczatki rwy kulszowej...cale plecy poczawszy od karku bardzo spięte...najabrdziej ja niepoki ta drętwienie w udzie i slaba czułość na dotyk, dlatego jeśli nie wróci do normalnosci w ciągu kilku dni bedzie musiala wyslac mnie do szpitala i bedzie trzeba zrobic rezonans ...powiedziala ze to nie ma nic wspólnego z dzidzia i u niej na pewno wszystko w porzadku, kazala sie relaksowac i nie stresowac , ale jak to robic kiedy kasa potrzebna a ja musze w domu siedziec...jestem zalamana...widze ze maz tez tym faktem nie jest zachwycony ze bedzie mysial sam zarabiac a to mnie dobija jeszcze bardziej....od 2 h leze i płacze...:(
A myślałaś o zasiłku chorobowym albo o health and safety benefit? Fakt dużych pieniędzy z tego nie ma ale zawsze coś.

reklama
Ja w Anglii. Mam ubezpieczenie income protection w razie choroby ale to i tak nie pokrywa spraw związanych bezpośrednio z ciążą i oczywiście macierzyńskiego.
Tu niestety jak sobie nie wykupisz ubezpieczenia to trzeba płacić chyba że ma się medical card z tym ze karta albo uprawnia cie do darmowych wizyt u gp, albo do tańszych leków albo do jednego I drugiego, zależy od dochodów

Wiecie dziewczynki ja czasem czuje jak macica jest twarda ale od czasu do czasu i do tego nie mam żadnych boli, czy powinnam cos brac na to??
Niestety nie mam dostępu do nospy, a 150mg magnezu mam w witaminach..

Dziewczyny ja juz po [emoji13] doktorek śmieszny i miły no i chyba co najwazniejsze jeszcze lepszy niz moja dotychczasowa gin [emoji848]a tak sie stresowalam [emoji849] duuzooo mowil, opowiadał i pokazywal dokładnie co widac na usg, uspokoil mnie bardzo, z dzidzia jest wszystko dobrze ma ponad 11cm i wazy okolo 131g[emoji7] nic sie tam zlego nie dzieje, ale na wszelki wypadek kazał brac magnez i duphaston 2 tabletki dziennie i duzo odpoczywać.
Cytologia pobrana, zlecił mi dodatkowo cytomegalie i różycz ke bo tamta gin mi nie kazala, Kolejna wizyta za 3 tygodnie, wtedy jeszcze bedzie badanie piersi.
Niestety zdjecia usg nie mam ale widzialam tego malucha jak tam skakal albo inaczej - skakala i kopala [emoji13][emoji7][emoji7] on tez nie mial jakos wątpliwości co do plci [emoji7][emoji13][emoji13]
Kama bardzo się cieszę że wszystko dobrze

Tu niestety jak sobie nie wykupisz ubezpieczenia to trzeba płacić chyba że ma się medical card z tym ze karta albo uprawnia cie do darmowych wizyt u gp, albo do tańszych leków albo do jednego I drugiego, zależy od dochodów
No ja za to płacę, to prywatne ubezpieczenie w razie choroby lub wypadku.

@angie to są normalne skurcze macicy, tzw Braxton-Hicks'a, nie musisz nic na to brać.

@Pianistka1991 dobrze, że już niedługo nie będziesz musiała mieć z babskiem do czynienia.

Mnie ostatnio strasznie denerwuje skupienie się wszystkich wyłącznie na mojej ciąży, wszyscy się tylko dopytujai jeden temat tylko: ciąża. Kurde, jestem nadal sobą i nadal człowiekiem a nie tylko inkubatorem :p

Dziewczyny przepraszam że się nie odzywam ale jestem duchowo z wami ..... u mnie spokojniej...... Nie gadamy że sobą .Nie wiem jak będzie w święta.... A może ja przesadzam? Może moja wina też jest ? Bo prowokuje? Już nie wiem co myśleć....

Oczywiście na koniec jeszcze nasłuchałam jak to ona jeździła po tournee po Europie w 8 miesiącu ciąży ^^ człowiek nie podlegający jakimkolwiek reformom ^^
Haha! Niezla jest. Uwielbiam takie komentarze. U mnie w pracy tez chyba nie sa zachwyceni, ze już odeszlam. Nie ma nikogo na moje zastepstwo i teraz widze, ze nikt ze mna nie rozmawia ;)
Mamy taki grupowy czat na służbowym telefonie i momentami widze, ze na moje wiiadomosci odpowiedzi brak [emoji23]

reklama
Haha! Niezla jest. Uwielbiam takie komentarze. U mnie w pracy tez chyba nie sa zachwyceni, ze już odeszlam. Nie ma nikogo na moje zastepstwo i teraz widze, ze nikt ze mna nie rozmawia ;)
Mamy taki grupowy czat na służbowym telefonie i momentami widze, ze na moje wiiadomosci odpowiedzi brak [emoji23]
No to też nie zbyt przyjemne...długo chcesz pracować?

Do góry