reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Witajcie,
Pojechałam rano na zakupy po rozwiezieniu dzieciarni i ledwo się z tym dotachalam do mieszkania, do tego ślisko jak nie wiem, bo sypie i mrozie jest więc wszystko przymarza i lód się na drodze robi...
Nastawiłam rosół, na drugie zrobię polędwiczki z kurczaka zawijane w boczek wędzony
A co u Was dzisiaj na obiad?

Byłam wczoraj mega padnięta i zapomniałam napisać , że jednak zmienił mi się termin. Jest bliżej terminu z OM niż wcześniej myśleliśmy z lekarzem. Wychodziło wstępnie, że tydzień młodsza ciąża a okazuje się że tylko 2 dni, tak więc termin aktualny to 16.06, choć mąż nadal obstawia dzień ojca ;)
Maluch miał wczoraj 7,3cm co wskazuje na 13+4tc i tego się teraz trzymam :)

@Kaamilaaa zgadzam się, że lepiej kupić więcej używanych ciuszków zwłaszcza na początek , bo czasem trzeba częściej przebierać malucha
Mam jednak hopla i wyszukuje ciuszki firmowe ;) zwłaszcza next, Zara, kappahl, strasznie mi się podobają :D

Wracam do kuchni, bo czekają na mnie buraki (na zakwas do barszczu) i grzyby suszone do uszek, choć tych to chyba jednak nie zdążę ogarnąć do 14:30, może wieczorem jak córkę zawioze na wieczorny trening cheerleaders, muszę ją o 23 odebrać to akurat powinnam zdążyć z uszkami
Takich firmowek uzywanych tez mam mnóstwo i w wiekszosci jak mlody cos juz na pozniejszym etapie dostawal nowego od tz mamy to nie bylo widac roznicy miedzy nowymi a uzywanymi [emoji6] takze trzeba miec troche szczescia i szukać takich okazji [emoji14]

Ja wlasnie gulasz i ziemniaki gotuje do tego beda ogorki kiszone mniamm [emoji16]

reklama
Ja też jestem w szoku ze sama się odstawia[emoji6] dorosleje [emoji23]Ja dla cory duzo kupowałam nowych rzeczy i niektórych żałuję... Zdecydowanie żałuję wózka. Nowy to dla mnie bez sens. Za kasę która wydałam na mój wózek miałabym używany z dużo wyższej półki. Mi się nie udało zdobyć tego termomix z Lidla. Zazdroszczę. Miałam kupować oryginalny ale on ma mała ta miskę w tym z Lidla mi się bardziej podoba. Zazdro bardzo
Mój syn tez się szybko odstawił ale potem wrócił do piersi jak się córka urodziła.
W ciąży zmienia się smak mleka, wiec podejrzewam, że u mnie to przez to. Coś koło 16tyg. odpuścił sobie całkiem, a wcześniej też tak jak u ciebie było coraz mniej w końcu tylko wieczorami a potem już nic

Ale macie już fajne brzuszki. U mnie niewiele. Przed chwilą zrobiłam zdjęcie.
20181214_125756.jpg

Załączniki

• 20181214_125756.jpg
    20181214_125756.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 367
Chyba lepiej wiecej ostrożności, na pewno nie zaszkodzi.
Macie wizyty przed świętami czy po świętach? Ja 29.12. I trochę żałuję, wolałabym mieć przed świętami żeby spokojnie świętować a tak pewnie będę ciągle myśleć o wizycie [emoji21]

Mam wizytę po świętach, 27.12- o dziwo jakoś narazie bez parcia na nią bo naprawdę mam mnóstwo zajęć, także nawet o tym nie myśle na szczęście:)

Ja też jestem w szoku ze sama się odstawia[emoji6] dorosleje [emoji23]Ja dla cory duzo kupowałam nowych rzeczy i niektórych żałuję... Zdecydowanie żałuję wózka. Nowy to dla mnie bez sens. Za kasę która wydałam na mój wózek miałabym używany z dużo wyższej półki. Mi się nie udało zdobyć tego termomix z Lidla. Zazdroszczę. Miałam kupować oryginalny ale on ma mała ta miskę w tym z Lidla mi się bardziej podoba. Zazdro bardzo
Może będzie kolejna edycja ;-) I Ci się uda kupić :-) Wczoraj mąż byl przed otwarciem...a tam juz tłum ludzi i nie kupił. Pojechał do innego lidla i tam na spokojnie nikt się o nie nie bil.
My od roku myslimy o termomixie...ale 5tys to kupa kasy. A ja w sumie lubię normalnie na kuchence gotować ;-) Jak zobaczyliśmy ten nowszy model W lidlu to stwierdziliśmy, że skusimy się :-)

hej laski . u mnie dzisiaj zupa francuzka pychota mi wyszla [emoji6]wreszcie zainstalowalam sobie aplilacje ciekawe czy bede potrafila sie obsłużyć [emoji2]co do ciuszkow to ja tez bede miala duzo uzywanych po bratankach i za wiele kupowac nie bede a z checia wybiorę sie do lumpeksu (z 2 lata nie bylam[emoji848]) jakie tam perelki mozna spotkac. bratankom takie ciuszki tam wyszukiwalam ze hoho [emoji16] ja jestem z natury oszczedna wiec nie widze sensu wydawania zbednie kasy. Tym bardziej ze czeka mnie urzadzanie pokoju dla malucha marzy mi sie wszystko białe lozeczko mebelki oczywiscie z motywami rozowymi badz niebieskimi (okaze sie 3 stycznia[emoji4]) znam osoby ktore kupuja wszystko nowe dla dziecka dla kazdego kolejnego rowniez. nie neguje jesli ktos ma duzo pieniążkow i sprawia mu to radosc prosze bardzo [emoji4]nie zapominajcie dziewczyny ze jak dzieciatka sie urodza to zaczna sie odwiedziny z ubrankami takze duzo tez dostaniemy (przynajmniej u mnie sa takie zwyczaje) nie wspomne o babciach ktore oszaleja[emoji6]

hej laski . u mnie dzisiaj zupa francuzka pychota mi wyszla [emoji6]wreszcie zainstalowalam sobie aplilacje ciekawe czy bede potrafila sie obsłużyć [emoji2]co do ciuszkow to ja tez bede miala duzo uzywanych po bratankach i za wiele kupowac nie bede a z checia wybiorę sie do lumpeksu (z 2 lata nie bylam[emoji848]) jakie tam perelki mozna spotkac. bratankom takie ciuszki tam wyszukiwalam ze hoho [emoji16] ja jestem z natury oszczedna wiec nie widze sensu wydawania zbednie kasy. Tym bardziej ze czeka mnie urzadzanie pokoju dla malucha marzy mi sie wszystko białe lozeczko mebelki oczywiscie z motywami rozowymi badz niebieskimi (okaze sie 3 stycznia[emoji4]) znam osoby ktore kupuja wszystko nowe dla dziecka dla kazdego kolejnego rowniez. nie neguje jesli ktos ma duzo pieniążkow i sprawia mu to radosc prosze bardzo [emoji4]nie zapominajcie dziewczyny ze jak dzieciatka sie urodza to zaczna sie odwiedziny z ubrankami takze duzo tez dostaniemy (przynajmniej u mnie sa takie zwyczaje) nie wspomne o babciach ktore oszaleja[emoji6]
Dokładnie ja z takich wizyt miałam najwięcej ubrań na 62 i 68

reklama
Do góry