reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Witajcie,
Pojechałam rano na zakupy po rozwiezieniu dzieciarni i ledwo się z tym dotachalam do mieszkania, do tego ślisko jak nie wiem, bo sypie i mrozie jest więc wszystko przymarza i lód się na drodze robi...
Nastawiłam rosół, na drugie zrobię polędwiczki z kurczaka zawijane w boczek wędzony
A co u Was dzisiaj na obiad?

Byłam wczoraj mega padnięta i zapomniałam napisać , że jednak zmienił mi się termin. Jest bliżej terminu z OM niż wcześniej myśleliśmy z lekarzem. Wychodziło wstępnie, że tydzień młodsza ciąża a okazuje się że tylko 2 dni, tak więc termin aktualny to 16.06, choć mąż nadal obstawia dzień ojca ;)
Maluch miał wczoraj 7,3cm co wskazuje na 13+4tc i tego się teraz trzymam :)

@Kaamilaaa zgadzam się, że lepiej kupić więcej używanych ciuszków zwłaszcza na początek , bo czasem trzeba częściej przebierać malucha
Mam jednak hopla i wyszukuje ciuszki firmowe ;) zwłaszcza next, Zara, kappahl, strasznie mi się podobają :D

Wracam do kuchni, bo czekają na mnie buraki (na zakwas do barszczu) i grzyby suszone do uszek, choć tych to chyba jednak nie zdążę ogarnąć do 14:30, może wieczorem jak córkę zawioze na wieczorny trening cheerleaders, muszę ją o 23 odebrać to akurat powinnam zdążyć z uszkami
Ooo musze zrobić poledwiczki w bpoczku bo bardzo lubi moj mąż :)

reklama
hej laski . u mnie dzisiaj zupa francuzka pychota mi wyszla [emoji6]wreszcie zainstalowalam sobie aplilacje ciekawe czy bede potrafila sie obsłużyć [emoji2]co do ciuszkow to ja tez bede miala duzo uzywanych po bratankach i za wiele kupowac nie bede a z checia wybiorę sie do lumpeksu (z 2 lata nie bylam[emoji848]) jakie tam perelki mozna spotkac. bratankom takie ciuszki tam wyszukiwalam ze hoho [emoji16] ja jestem z natury oszczedna wiec nie widze sensu wydawania zbednie kasy. Tym bardziej ze czeka mnie urzadzanie pokoju dla malucha marzy mi sie wszystko białe lozeczko mebelki oczywiscie z motywami rozowymi badz niebieskimi (okaze sie 3 stycznia[emoji4]) znam osoby ktore kupuja wszystko nowe dla dziecka dla kazdego kolejnego rowniez. nie neguje jesli ktos ma duzo pieniążkow i sprawia mu to radosc prosze bardzo [emoji4]nie zapominajcie dziewczyny ze jak dzieciatka sie urodza to zaczna sie odwiedziny z ubrankami takze duzo tez dostaniemy (przynajmniej u mnie sa takie zwyczaje) nie wspomne o babciach ktore oszaleja[emoji6]
U mnie w większości przynosili pampersy z czego bylsm bardzo zadowolona i ciuszki ale duzo wieksze zeby byly na przyszłość

Czesc dziewczyny juz nie wyrabiam
..bylam 2 tyg na zwolnieniu wrocilam w srode do pracy dzisiaj znowu jestem przeziebiona [emoji849]wczoraj w nocy tak kaszlalam ze az doszlo do wymiotow. Nie pojde przed swietami na zwolnienie bo w pracy duzo roboty. [emoji29]nie wiem jak sie doleczyc a zwlaszcza te zapchane zatoki. Juz wszystkiego probowalam...

..bylam 2 tyg na zwolnieniu wrocilam w srode do pracy dzisiaj znowu jestem przeziebiona [emoji849]wczoraj w nocy tak kaszlalam ze az doszlo do wymiotow. Nie pojde przed swietami na zwolnienie bo w pracy duzo roboty. [emoji29]nie wiem jak sie doleczyc a zwlaszcza te zapchane zatoki. Juz wszystkiego probowalam...
A próbowałaś płukania zatok? Mnie to bardzo pomaga

Biedna :( kaszel jest strasznie uciążliwy..ja nie wyobrażam sobie teraz tak mocno kaszleć jak na początku ciąży (byłam porządnie przeziębiona)... już jak kichnę to mi się wszystko w brzuchu przewraca. [emoji849]

A to ja i mój wielki, popołudniowy brzuch [emoji85][emoji85][emoji85] naprawdę z dnia na dzień odczuwam rewolucję [emoji87] oczywiście mam luźną kieckę tylko na potrzeby zdjęcia uwydatniłam te krągłości ^^
20181214_172315.jpeg

Załączniki

• 20181214_172315.jpeg
    20181214_172315.jpeg
    79,6 KB · Wyświetleń: 325
Czesc dziewczyny
Ja wlasnie wybabana wracam z pracy, ciągły bol dp twgo...czas chyba trochę odpoczac bo to na dobre nie wyjddzie...do tego tez przeziebiona , nocka nie przespana , bo tak gardlo gryzlo ze się nie dalo ujechac :oops: w poniedziałek ide do rodzinnego wiec pewnie od poniedziałku bede w domku, mam nadzieję ze nie na dlugo...nie wiem jak to wszystko ogarniemy...swieta zapasem a ja mam siedzieć i baki zbijac kiedy to kasa potrzebna :hmm: jestem wykonczonq psychicznie i fizycznie...a tu dopiero 14 tydz i 4 dzien...co bedzie dalej...ehhh od samego poczatku pod gorke...wpierw strach o ciaze, pozniej wielkie mdlosci nie dajace funkcjonować i kiedy w koncu przez 2 yg czulam sie rewelacyjnie to czar prysl.
.:no:

reklama
A to ja i mój wielki, popołudniowy brzuch [emoji85][emoji85][emoji85] naprawdę z dnia na dzień odczuwam rewolucję [emoji87] oczywiście mam luźną kieckę tylko na potrzeby zdjęcia uwydatniłam te krągłości ^^ Zobacz załącznik 924910
Oj juz faktycznie rosnie brzusio :)
Ja to dzisiaj tyle jem, ze i bez ciazy bym przytyla.
Maz dzisiaj na wigilie poszedl z firmy. My wiec u moich rodzicow i chyba zosta iemy na noc :) albo chociaz zostawie synka na noc a sama wroce do domu sie wyspać :)

Do góry