reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Witajcie,
Pojechałam rano na zakupy po rozwiezieniu dzieciarni i ledwo się z tym dotachalam do mieszkania, do tego ślisko jak nie wiem, bo sypie i mrozie jest więc wszystko przymarza i lód się na drodze robi...
Nastawiłam rosół, na drugie zrobię polędwiczki z kurczaka zawijane w boczek wędzony
A co u Was dzisiaj na obiad?

Byłam wczoraj mega padnięta i zapomniałam napisać , że jednak zmienił mi się termin. Jest bliżej terminu z OM niż wcześniej myśleliśmy z lekarzem. Wychodziło wstępnie, że tydzień młodsza ciąża a okazuje się że tylko 2 dni, tak więc termin aktualny to 16.06, choć mąż nadal obstawia dzień ojca ;)
Maluch miał wczoraj 7,3cm co wskazuje na 13+4tc i tego się teraz trzymam :)

@Kaamilaaa zgadzam się, że lepiej kupić więcej używanych ciuszków zwłaszcza na początek , bo czasem trzeba częściej przebierać malucha
Mam jednak hopla i wyszukuje ciuszki firmowe ;) zwłaszcza next, Zara, kappahl, strasznie mi się podobają :D

Wracam do kuchni, bo czekają na mnie buraki (na zakwas do barszczu) i grzyby suszone do uszek, choć tych to chyba jednak nie zdążę ogarnąć do 14:30, może wieczorem jak córkę zawioze na wieczorny trening cheerleaders, muszę ją o 23 odebrać to akurat powinnam zdążyć z uszkami
Ooo musze zrobić poledwiczki w bpoczku bo bardzo lubi moj mąż :)

reklama
hej laski . u mnie dzisiaj zupa francuzka pychota mi wyszla [emoji6]wreszcie zainstalowalam sobie aplilacje ciekawe czy bede potrafila sie obsłużyć [emoji2]co do ciuszkow to ja tez bede miala duzo uzywanych po bratankach i za wiele kupowac nie bede a z checia wybiorę sie do lumpeksu (z 2 lata nie bylam[emoji848]) jakie tam perelki mozna spotkac. bratankom takie ciuszki tam wyszukiwalam ze hoho [emoji16] ja jestem z natury oszczedna wiec nie widze sensu wydawania zbednie kasy. Tym bardziej ze czeka mnie urzadzanie pokoju dla malucha marzy mi sie wszystko białe lozeczko mebelki oczywiscie z motywami rozowymi badz niebieskimi (okaze sie 3 stycznia[emoji4]) znam osoby ktore kupuja wszystko nowe dla dziecka dla kazdego kolejnego rowniez. nie neguje jesli ktos ma duzo pieniążkow i sprawia mu to radosc prosze bardzo [emoji4]nie zapominajcie dziewczyny ze jak dzieciatka sie urodza to zaczna sie odwiedziny z ubrankami takze duzo tez dostaniemy (przynajmniej u mnie sa takie zwyczaje) nie wspomne o babciach ktore oszaleja[emoji6]
U mnie w większości przynosili pampersy z czego bylsm bardzo zadowolona i ciuszki ale duzo wieksze zeby byly na przyszłość

Czesc dziewczyny juz nie wyrabiam
..bylam 2 tyg na zwolnieniu wrocilam w srode do pracy dzisiaj znowu jestem przeziebiona [emoji849]wczoraj w nocy tak kaszlalam ze az doszlo do wymiotow. Nie pojde przed swietami na zwolnienie bo w pracy duzo roboty. [emoji29]nie wiem jak sie doleczyc a zwlaszcza te zapchane zatoki. Juz wszystkiego probowalam...

..bylam 2 tyg na zwolnieniu wrocilam w srode do pracy dzisiaj znowu jestem przeziebiona [emoji849]wczoraj w nocy tak kaszlalam ze az doszlo do wymiotow. Nie pojde przed swietami na zwolnienie bo w pracy duzo roboty. [emoji29]nie wiem jak sie doleczyc a zwlaszcza te zapchane zatoki. Juz wszystkiego probowalam...
A próbowałaś płukania zatok? Mnie to bardzo pomaga

Biedna :( kaszel jest strasznie uciążliwy..ja nie wyobrażam sobie teraz tak mocno kaszleć jak na początku ciąży (byłam porządnie przeziębiona)... już jak kichnę to mi się wszystko w brzuchu przewraca. [emoji849]

A to ja i mój wielki, popołudniowy brzuch [emoji85][emoji85][emoji85] naprawdę z dnia na dzień odczuwam rewolucję [emoji87] oczywiście mam luźną kieckę tylko na potrzeby zdjęcia uwydatniłam te krągłości ^^
20181214_172315.jpeg

Załączniki

• 20181214_172315.jpeg
    20181214_172315.jpeg
    79,6 KB · Wyświetleń: 316
Czesc dziewczyny
Ja wlasnie wybabana wracam z pracy, ciągły bol dp twgo...czas chyba trochę odpoczac bo to na dobre nie wyjddzie...do tego tez przeziebiona , nocka nie przespana , bo tak gardlo gryzlo ze się nie dalo ujechac :oops: w poniedziałek ide do rodzinnego wiec pewnie od poniedziałku bede w domku, mam nadzieję ze nie na dlugo...nie wiem jak to wszystko ogarniemy...swieta zapasem a ja mam siedzieć i baki zbijac kiedy to kasa potrzebna :hmm: jestem wykonczonq psychicznie i fizycznie...a tu dopiero 14 tydz i 4 dzien...co bedzie dalej...ehhh od samego poczatku pod gorke...wpierw strach o ciaze, pozniej wielkie mdlosci nie dajace funkcjonować i kiedy w koncu przez 2 yg czulam sie rewelacyjnie to czar prysl.
.:no:

reklama
A to ja i mój wielki, popołudniowy brzuch [emoji85][emoji85][emoji85] naprawdę z dnia na dzień odczuwam rewolucję [emoji87] oczywiście mam luźną kieckę tylko na potrzeby zdjęcia uwydatniłam te krągłości ^^ Zobacz załącznik 924910
Oj juz faktycznie rosnie brzusio :)
Ja to dzisiaj tyle jem, ze i bez ciazy bym przytyla.
Maz dzisiaj na wigilie poszedl z firmy. My wiec u moich rodzicow i chyba zosta iemy na noc :) albo chociaz zostawie synka na noc a sama wroce do domu sie wyspać :)

Do góry