reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Witajcie,
Pojechałam rano na zakupy po rozwiezieniu dzieciarni i ledwo się z tym dotachalam do mieszkania, do tego ślisko jak nie wiem, bo sypie i mrozie jest więc wszystko przymarza i lód się na drodze robi...
Nastawiłam rosół, na drugie zrobię polędwiczki z kurczaka zawijane w boczek wędzony
A co u Was dzisiaj na obiad?

Byłam wczoraj mega padnięta i zapomniałam napisać , że jednak zmienił mi się termin. Jest bliżej terminu z OM niż wcześniej myśleliśmy z lekarzem. Wychodziło wstępnie, że tydzień młodsza ciąża a okazuje się że tylko 2 dni, tak więc termin aktualny to 16.06, choć mąż nadal obstawia dzień ojca ;)
Maluch miał wczoraj 7,3cm co wskazuje na 13+4tc i tego się teraz trzymam :)

@Kaamilaaa zgadzam się, że lepiej kupić więcej używanych ciuszków zwłaszcza na początek , bo czasem trzeba częściej przebierać malucha
Mam jednak hopla i wyszukuje ciuszki firmowe ;) zwłaszcza next, Zara, kappahl, strasznie mi się podobają :D

Wracam do kuchni, bo czekają na mnie buraki (na zakwas do barszczu) i grzyby suszone do uszek, choć tych to chyba jednak nie zdążę ogarnąć do 14:30, może wieczorem jak córkę zawioze na wieczorny trening cheerleaders, muszę ją o 23 odebrać to akurat powinnam zdążyć z uszkami
Takich firmowek uzywanych tez mam mnóstwo i w wiekszosci jak mlody cos juz na pozniejszym etapie dostawal nowego od tz mamy to nie bylo widac roznicy miedzy nowymi a uzywanymi [emoji6] takze trzeba miec troche szczescia i szukać takich okazji [emoji14]

Ja wlasnie gulasz i ziemniaki gotuje do tego beda ogorki kiszone mniamm [emoji16]

reklama
Ja też jestem w szoku ze sama się odstawia[emoji6] dorosleje [emoji23]Ja dla cory duzo kupowałam nowych rzeczy i niektórych żałuję... Zdecydowanie żałuję wózka. Nowy to dla mnie bez sens. Za kasę która wydałam na mój wózek miałabym używany z dużo wyższej półki. Mi się nie udało zdobyć tego termomix z Lidla. Zazdroszczę. Miałam kupować oryginalny ale on ma mała ta miskę w tym z Lidla mi się bardziej podoba. Zazdro bardzo
Mój syn tez się szybko odstawił ale potem wrócił do piersi jak się córka urodziła.
W ciąży zmienia się smak mleka, wiec podejrzewam, że u mnie to przez to. Coś koło 16tyg. odpuścił sobie całkiem, a wcześniej też tak jak u ciebie było coraz mniej w końcu tylko wieczorami a potem już nic

Ale macie już fajne brzuszki. U mnie niewiele. Przed chwilą zrobiłam zdjęcie.
20181214_125756.jpg

Załączniki

• 20181214_125756.jpg
    20181214_125756.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 369
Chyba lepiej wiecej ostrożności, na pewno nie zaszkodzi.
Macie wizyty przed świętami czy po świętach? Ja 29.12. I trochę żałuję, wolałabym mieć przed świętami żeby spokojnie świętować a tak pewnie będę ciągle myśleć o wizycie [emoji21]

Mam wizytę po świętach, 27.12- o dziwo jakoś narazie bez parcia na nią bo naprawdę mam mnóstwo zajęć, także nawet o tym nie myśle na szczęście:)

Ja też jestem w szoku ze sama się odstawia[emoji6] dorosleje [emoji23]Ja dla cory duzo kupowałam nowych rzeczy i niektórych żałuję... Zdecydowanie żałuję wózka. Nowy to dla mnie bez sens. Za kasę która wydałam na mój wózek miałabym używany z dużo wyższej półki. Mi się nie udało zdobyć tego termomix z Lidla. Zazdroszczę. Miałam kupować oryginalny ale on ma mała ta miskę w tym z Lidla mi się bardziej podoba. Zazdro bardzo
Może będzie kolejna edycja ;-) I Ci się uda kupić :-) Wczoraj mąż byl przed otwarciem...a tam juz tłum ludzi i nie kupił. Pojechał do innego lidla i tam na spokojnie nikt się o nie nie bil.
My od roku myslimy o termomixie...ale 5tys to kupa kasy. A ja w sumie lubię normalnie na kuchence gotować ;-) Jak zobaczyliśmy ten nowszy model W lidlu to stwierdziliśmy, że skusimy się :-)

hej laski . u mnie dzisiaj zupa francuzka pychota mi wyszla [emoji6]wreszcie zainstalowalam sobie aplilacje ciekawe czy bede potrafila sie obsłużyć [emoji2]co do ciuszkow to ja tez bede miala duzo uzywanych po bratankach i za wiele kupowac nie bede a z checia wybiorę sie do lumpeksu (z 2 lata nie bylam[emoji848]) jakie tam perelki mozna spotkac. bratankom takie ciuszki tam wyszukiwalam ze hoho [emoji16] ja jestem z natury oszczedna wiec nie widze sensu wydawania zbednie kasy. Tym bardziej ze czeka mnie urzadzanie pokoju dla malucha marzy mi sie wszystko białe lozeczko mebelki oczywiscie z motywami rozowymi badz niebieskimi (okaze sie 3 stycznia[emoji4]) znam osoby ktore kupuja wszystko nowe dla dziecka dla kazdego kolejnego rowniez. nie neguje jesli ktos ma duzo pieniążkow i sprawia mu to radosc prosze bardzo [emoji4]nie zapominajcie dziewczyny ze jak dzieciatka sie urodza to zaczna sie odwiedziny z ubrankami takze duzo tez dostaniemy (przynajmniej u mnie sa takie zwyczaje) nie wspomne o babciach ktore oszaleja[emoji6]

hej laski . u mnie dzisiaj zupa francuzka pychota mi wyszla [emoji6]wreszcie zainstalowalam sobie aplilacje ciekawe czy bede potrafila sie obsłużyć [emoji2]co do ciuszkow to ja tez bede miala duzo uzywanych po bratankach i za wiele kupowac nie bede a z checia wybiorę sie do lumpeksu (z 2 lata nie bylam[emoji848]) jakie tam perelki mozna spotkac. bratankom takie ciuszki tam wyszukiwalam ze hoho [emoji16] ja jestem z natury oszczedna wiec nie widze sensu wydawania zbednie kasy. Tym bardziej ze czeka mnie urzadzanie pokoju dla malucha marzy mi sie wszystko białe lozeczko mebelki oczywiscie z motywami rozowymi badz niebieskimi (okaze sie 3 stycznia[emoji4]) znam osoby ktore kupuja wszystko nowe dla dziecka dla kazdego kolejnego rowniez. nie neguje jesli ktos ma duzo pieniążkow i sprawia mu to radosc prosze bardzo [emoji4]nie zapominajcie dziewczyny ze jak dzieciatka sie urodza to zaczna sie odwiedziny z ubrankami takze duzo tez dostaniemy (przynajmniej u mnie sa takie zwyczaje) nie wspomne o babciach ktore oszaleja[emoji6]
Dokładnie ja z takich wizyt miałam najwięcej ubrań na 62 i 68

reklama
Do góry