reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
@Judyta26 też ciągle coś oglądam na olx. U mojej mamy na strychu są jakies ubranka+koleżanka ma mi wysłać...ale i tak oglądam. Poza tym synek koleżanki jest z końca września więc pewnie krotkich body i rampersow będzie mało.
W poniedziałek powinna dotrzeć moja tzn Gustawa chusta :-) :-) :-)

Mąż kupił mi wczoraj tego termomixa z lidla i dziś szaleje w kuchni. Będzie zupa krem pieczarkowa, spaghetti z wege sosem bolognese, a potem lody z mrożonych bananow i truskawek :p Teraz to zacznę przybierać na wadze :-D

@Judyta26 też ciągle coś oglądam na olx. U mojej mamy na strychu są jakies ubranka+koleżanka ma mi wysłać...ale i tak oglądam. Poza tym synek koleżanki jest z końca września więc pewnie krotkich body i rampersow będzie mało.

Mąż kupił mi wczoraj tego termomixa z lidla i dziś szaleje w kuchni. Będzie zupa krem pieczarkowa, spaghetti z wege sosem bolognese, a potem lody z mrożonych bananow i truskawek :p Teraz to zacznę przybierać na wadze :-D
Ooo takie lody bym zjadla!
Ostatnio się śmiałam do lekarza, ze nie chce znowu 20lg przytyć. A on stwierdzil, ze jak nie bede sie objadac słodyczami to mi to nje grozi bo przecież calej lodowki nie zjem ;)
W głowie mialam "no chyba Ty" ;)
No wlasnie tez poluje zeby tracić na typowo letnie ubranka

Ha ! Zrobilam mini zadyme dzwoniac do pzu [emoji87] ale udalo sie [emoji14] wizyta umowiona na poniedziałek [emoji3]
Tylko ze musze iść do faceta i to mnie przeraża [emoji85]
Szkoda ze tz nie bedzie mogl pojsc ze mna bo nie bedzie z kim mlodego zostawic bo tesciowa w pracy będzie [emoji53] szkoda bo tak chcialam zeby wreszcie i tz zobaczyl jak dzidzia wyglada na usg [emoji7]

Ha ! Zrobilam mini zadyme dzwoniac do pzu [emoji87] ale udalo sie [emoji14] wizyta umowiona na poniedziałek [emoji3]
Tylko ze musze iść do faceta i to mnie przeraża [emoji85]
Szkoda ze tz nie bedzie mogl pojsc ze mna bo nie bedzie z kim mlodego zostawic bo tesciowa w pracy będzie [emoji53] szkoda bo tak chcialam zeby wreszcie i tz zobaczyl jak dzidzia wyglada na usg [emoji7]
Bedzie dobrze :)
Ja tam wole facetów ginekologów delikatniejsi mi sie wydają.

Mój synek tez tylko przed snem wieczorem i to chwilkę. Myslalam, ze to mniej sprawnie pójdzie w jego przypadku
Ja też jestem w szoku ze sama się odstawia[emoji6] dorosleje [emoji23]
No te rzeczy to wiadomo ze nowe [emoji14]
Ale dla mnie ubranka to tylko uzywane albo takie np z pepco bo tam fajnie tanio jest [emoji14]
Na olx czy w lumpkach mozna rowniez znaleźć takie perelki [emoji14]
Ale serio ostatnio czytałam ze dziewczyna kupuje same nowe rzeczy, wszystko totalnie [emoji15][emoji85] ok jak moze sobie na to pozwolic no i tak lubi nie moja sprawa tylko dla mnie osobiscie to nie do pomyslenia [emoji14]
Ja sie ciagle bije z myslami czy rzeczywiście tak bardzo potrzebny mi jest ten nowy wozek [emoji6] uzywanego na miejscu konkretnie takiego jak chce nie dostane wiec tylko nowy i ciagle sie zastanawiam czy nie zrezygnować z tego wymarzonego i kupic inny uzywany [emoji85]
Zreszta ja sie ciesze bo mam tylko wozek i takie rzeczy jak butelki, smoczki do butelek, pampersy, kremy, chusteczki itp do kupienia [emoji14]
Ja dla cory duzo kupowałam nowych rzeczy i niektórych żałuję... Zdecydowanie żałuję wózka. Nowy to dla mnie bez sens. Za kasę która wydałam na mój wózek miałabym używany z dużo wyższej półki.

Mi się nie udało zdobyć tego termomix z Lidla. Zazdroszczę. Miałam kupować oryginalny ale on ma mała ta miskę w tym z Lidla mi się bardziej podoba. Zazdro bardzo

Witajcie,
Pojechałam rano na zakupy po rozwiezieniu dzieciarni i ledwo się z tym dotachalam do mieszkania, do tego ślisko jak nie wiem, bo sypie i mrozie jest więc wszystko przymarza i lód się na drodze robi...
Nastawiłam rosół, na drugie zrobię polędwiczki z kurczaka zawijane w boczek wędzony
A co u Was dzisiaj na obiad?

Byłam wczoraj mega padnięta i zapomniałam napisać , że jednak zmienił mi się termin. Jest bliżej terminu z OM niż wcześniej myśleliśmy z lekarzem. Wychodziło wstępnie, że tydzień młodsza ciąża a okazuje się że tylko 2 dni, tak więc termin aktualny to 16.06, choć mąż nadal obstawia dzień ojca ;)
Maluch miał wczoraj 7,3cm co wskazuje na 13+4tc i tego się teraz trzymam :)

@Kaamilaaa zgadzam się, że lepiej kupić więcej używanych ciuszków zwłaszcza na początek , bo czasem trzeba częściej przebierać malucha
Mam jednak hopla i wyszukuje ciuszki firmowe ;) zwłaszcza next, Zara, kappahl, strasznie mi się podobają :D

Wracam do kuchni, bo czekają na mnie buraki (na zakwas do barszczu) i grzyby suszone do uszek, choć tych to chyba jednak nie zdążę ogarnąć do 14:30, może wieczorem jak córkę zawioze na wieczorny trening cheerleaders, muszę ją o 23 odebrać to akurat powinnam zdążyć z uszkami

reklama
Do góry