reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Ja mam na 17 wizytę i jadę do Katowic. Troszkę daleko ale darmowe badania mam więc czemu mam nie skorzystać. A od wczoraj wieczora wymiotuję non stop i do tego glowa boli. Noc to była masakra[emoji21] Myślałam czy nie jechać na pogotowie ale stwierdziłam, że dzisiaj mam te badania więc wytrzymam. Dopiero wymioty ustąpiły koło 12 w południe. I tak się zastanawiam czy po luteinie mnie głowa tak czasem nie boli. Dziewczyny mialyscie może takie coś jak bralyscie luteine?
Brałam 2tyg duphaston i ból glowy byl okropny, 24h na dobę. Gin twierdził, że to niemożliwe. Ale jak odstawiłam to juz dzień później glowa bolala mnie o 90%mniej. Teraz nadal miewam bóle ale to pikus w porównaniu z tamtym bólem.

reklama
Brałam 2tyg duphaston i ból glowy byl okropny, 24h na dobę. Gin twierdził, że to niemożliwe. Ale jak odstawiłam to juz dzień później glowa bolala mnie o 90%mniej. Teraz nadal miewam bóle ale to pikus w porównaniu z tamtym bólem.
Właśnie jak duphaston miałam to nic mi nie dolegalo [emoji53] ja ogólnie mam migrene ale nie miałam nigdy boli migrenowych 2 razy w ciągu 3 dni. Zawsze miałam taki atak bólu z wymiotami raz na dwa miesiące, glowa ogólnie bolała codziennie ale nie az tak to był taki znosny ból.

Jestem po usg. Oprocz małego "ale" wsio ok. A to "ale" to ulozenie dziecka które powodowalo że gin nie widział kości nosowej w taki sposób w jaki chciałby zobaczyć. Tzn mowil ze widzi, ale wolalby inna perspektywę. Ale moja gin juz 2tyg temu mówiła że widac ładnie nosek...więc nie mam co się stresować.
Całe usg trwalo chyba z 30 min. Lekarz bardzo dokladnie wszytsko mi sprawdzał i tłumaczył...Widzialam wszelkie przepływy, pracę serca, wypelniony pęcherz i żołądek, opisywał mi prawidlowy ksztalt mózgu itd itp Bardzo profesjonalnie. Aha przeziernosc też ok.
No i dziewczyny...najprawdopodobniej SYN :-D
Gratuluję synka :)
Co do tego strachu w ciazy powiem wam ze od wczoraj znow mi sie zaczęło....mam teraz taki dziwny strach po tym wczorajszym bolu, co ide do lazienki to z przerazeniem sprawdzam czy nie mam plamien...znow mam zle przeczucia [emoji58]
Ja mam tak od miesiąca, od tamtych plamień że boję się spojrzeć w toalecie na papier.
Musimy wierzyć że wszystko będzie dobrze :)

Ja się bardzo tą ciążą przejmuję, bo jestem już stara i to mnie martwi a te krwawienia i bóle nie pomogły w uspokojeniu się.
Może jak będę regularnie czuć ruchy to będzie lepiej.

A tymczasem zbieram się do wyjścia muszę złapać pociąg do Londynu a po drodze kupić cieliste ciążowe rajty, bo mnie moje cisną w brzuch :p

Dziewczyny mialam taka wielka ochotę i zjadłam kanapkę z pasta z tuńczyka lisner i teraz mam wyrzuty sumienia bo nie wiem w sumie czy można to jeść :hmm:

Cześć kobietki [emoji6] czytam was od początku,aż w końcu postanowiłam się ujawnić [emoji15] mam na imię Agnieszka i 41 lat, wychodzi że będę u was najstarszą czerwcową mamą. Mam już 3 córki, 15,5 Zuzia, 14,5 Zosia i 11 lat Hania. W styczniu poroniłam w 9 tyg. Po tym odpuściłam temat ciąży a tu we wrześniu niespodzianka i dwie kreseczki na teście. Bardzo byliśmy zaskoczeni bo w sumie już myślałam że nic z tego nie będzie a tu proszę [emoji16] obecnie 14 tydz. 3 dni, w tamtym tygodniu miałam prenatalne. NT 1 i nosek pięknie widoczny. Dzisiaj odebrałam wyniki pappy i ryzyko w ZD 1:406, pozostałe powyżej 20000tys. Z zalecen dokładne USG między 18-19 tyg
i kontrola echa serca . Proponowali mi test Panorama ale nie będę go robić. Wychodzę z założenia ze skoro USG wyszło super to to ryzyko jest podwyższone tylko z racji wieku . Zresztą wyniki i bialka pappa i hcg też są ok. Aha i czekamy na synka ( lekarka była pewna mówiła że super widać i nie ma wątpliwości). ZobacZymy czy się potwierdzi. Pozdrawiam i trzymam kciuki za wasze dzieciaczki [emoji16]

dziewczyny potrzebuje porady bo nie wiem co robic..... odebralam dzisiaj wyniki badan i wydaje mi sie ze mocz wyszedl zle. ogólne badanie moczu okej ale mikroskopijne leukocyty3_5 sluz bardzo liczny bakterie liczne. we wcześniejszym badaniu wszystko mialam pojedyncze. miala ktoras z was tak? nie wiem jechac do ginekologa jutro? zaczynam panikowac. może wybiore sie dzisiaj do lekarza rodzinnego....

dziewczyny potrzebuje porady bo nie wiem co robic..... odebralam dzisiaj wyniki badan i wydaje mi sie ze mocz wyszedl zle. ogólne badanie moczu okej ale mikroskopijne leukocyty3_5 sluz bardzo liczny bakterie liczne. we wcześniejszym badaniu wszystko mialam pojedyncze. miala ktoras z was tak? nie wiem jechac do ginekologa jutro? zaczynam panikowac. może wybiore sie dzisiaj do lekarza rodzinnego....
Ja mialam bardzo liczne bakterie. Ale gin nie kazala sie przejmować. Kupic jakirs tabletki z żurawiny pobrać 2 tygodnie i powtórzyć wynik. Wyszlo mi tez ph8 wiec na granicy normy i powiedziala zeby "zakawasic" mocz poprzez picie wody z cytryną codziennie. Takze raczej nie ma co panikowac ;)
Jak nie chcesz brac tabletek to kup sok z żurawiny naturalny :)

Ja mialam bardzo liczne bakterie. Ale gin nie kazala sie przejmować. Kupic jakirs tabletki z żurawiny pobrać 2 tygodnie i powtórzyć wynik. Wyszlo mi tez ph8 wiec na granicy normy i powiedziala zeby "zakawasic" mocz poprzez picie wody z cytryną codziennie. Takze raczej nie ma co panikowac ;)
Jak nie chcesz brac tabletek to kup sok z żurawiny naturalny :)
uspokoilas mnie troche..... ale sie wystraszylam ze mogę malenstwu zaszkodzic

reklama
Cześć kobietki [emoji6] czytam was od początku,aż w końcu postanowiłam się ujawnić [emoji15] mam na imię Agnieszka i 41 lat, wychodzi że będę u was najstarszą czerwcową mamą. Mam już 3 córki, 15,5 Zuzia, 14,5 Zosia i 11 lat Hania. W styczniu poroniłam w 9 tyg. Po tym odpuściłam temat ciąży a tu we wrześniu niespodzianka i dwie kreseczki na teście. Bardzo byliśmy zaskoczeni bo w sumie już myślałam że nic z tego nie będzie a tu proszę [emoji16] obecnie 14 tydz. 3 dni, w tamtym tygodniu miałam prenatalne. NT 1 i nosek pięknie widoczny. Dzisiaj odebrałam wyniki pappy i ryzyko w ZD 1:406, pozostałe powyżej 20000tys. Z zalecen dokładne USG między 18-19 tyg
i kontrola echa serca . Proponowali mi test Panorama ale nie będę go robić. Wychodzę z założenia ze skoro USG wyszło super to to ryzyko jest podwyższone tylko z racji wieku . Zresztą wyniki i bialka pappa i hcg też są ok. Aha i czekamy na synka ( lekarka była pewna mówiła że super widać i nie ma wątpliwości). ZobacZymy czy się potwierdzi. Pozdrawiam i trzymam kciuki za wasze dzieciaczki [emoji16]
Witaj serdecznie :-)

Do góry