reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

No dokładnie ..
Tak się wydaje, że jeszcze tyle czasu, a tu zaraz będzie trzeba myśleć o wszystkim.
Ja jak byłam z synem w ciąży to musiałam wszystko kupić od podstaw i wiem, że jak kupowałam tak stopniowo to nie odczułam tego aż tak bardzo finansowo.. :D
Finansowa kwestia - to po pierwsze. A po drugie - przeczytałam gdzieś opinię, która zapadła mi w pamięć - nie warto czekać do ostatniej chwili bo później może zabraknąć sił i energii na chodzenie po sklepach, szukanie.. i w rezultacie wysyłanie męża po wszystko "byle tylko było".
Nie mam zamiaru odbierać sobie tej przyjemności [emoji7][emoji39][emoji7]

reklama
Cześć dziewczyny :)
Powiedzcie mi .. czy Wy już coś kupujecie do wyprawki? Jakieś butelki, smoczki, itp? :)

A muszę Wam powiedzieć, że wczoraj udało mi się złapać tętno dzidziola za pomocą detektora :)
Zapiernicza jak pociąg :D
Miód na uszy, a i jaki spokój ... :)

A mogę spytać jaki masz model tego detektora?[emoji6]

Finansowa kwestia - to po pierwsze. A po drugie - przeczytałam gdzieś opinię, która zapadła mi w pamięć - nie warto czekać do ostatniej chwili bo później może zabraknąć sił i energii na chodzenie po sklepach, szukanie.. i w rezultacie wysyłanie męża po wszystko "byle tylko było".
Nie mam zamiaru odbierać sobie tej przyjemności [emoji7][emoji39][emoji7]

To też prawda.
Już widzę jak mój mąż idzie do sklepu i robi wyprawkę.. :D
Zresztą co to za przyjemność chodzić z takim wielkim brzuchem pół dnia po sklepach. Wejdzie się po schodach i zadyszka murowana :)
Niestety dopiero za 3 tygodnie mam wizytę, a to będzie już 14 tc. Po cichu liczę, że już dowiem się czy będzie chłopak czy dziewczynka. Z synem wiedziałam już w 13 tc.
Zastanawiam się czy mam iść na prenatalne badania..

To też prawda.
Już widzę jak mój mąż idzie do sklepu i robi wyprawkę.. :D
Zresztą co to za przyjemność chodzić z takim wielkim brzuchem pół dnia po sklepach. Wejdzie się po schodach i zadyszka murowana :)
Niestety dopiero za 3 tygodnie mam wizytę, a to będzie już 14 tc. Po cichu liczę, że już dowiem się czy będzie chłopak czy dziewczynka. Z synem wiedziałam już w 13 tc.
Zastanawiam się czy mam iść na prenatalne badania..
Szybko się dowiedziałaś o płci [emoji6] mi z tzw. "wyrostka płciowego" z początkiem 12 tygodnia wszyscy jednogłośnie wróżą dziewczynkę - staram się jednak dystansować do takich wczesnych prognoz. [emoji6]
Ja na badania prenatalne od razu byłam zdecydowana pójść - mam je w najbliższy poniedziałek - to będzie 13 tydzień (dokładnie 12+4). Może płeć będzie jakoś bardziej oficjalnie stwierdzona [emoji5]

@Nat Bluebell daj znać jak u Ciebie. Mam nadzieję, że lepiej :-*

@Kaamilaaa powodzenia u kardiologa.

Wyprawkę powoli zacznę robić jak poznam płeć. Z większych/droższych rzeczy potrzebujemy fotelika (chcę od razu do 18kg rwf, więc koszt spory...fotelik to rzecz ma której nie zamierzam oszczędzać), wózka (tutaj może być używka...nie będziemy za dużo używać) i chusty (mam upatrzony model, mieszkamy blisko plaży-więc spacery tylko w chuscie, do szkoły corki też idę po dużej ilości schodów, więc też mlody/mloda będzie zachustowana). Butelek itd nie kupię, bo nie potrzebuję. Łóżeczko, leżaczek i krzeselko do karmienia mam po straszakach.

Szybko się dowiedziałaś o płci [emoji6] mi z tzw. "wyrostka płciowego" z początkiem 12 tygodnia wszyscy jednogłośnie wróżą dziewczynkę - staram się jednak dystansować do takich wczesnych prognoz. [emoji6]
Ja na badania prenatalne od razu byłam zdecydowana pójść - mam je w najbliższy poniedziałek - to będzie 13 tydzień (dokładnie 12+4). Może płeć będzie jakoś bardziej oficjalnie stwierdzona [emoji5]
Jeśli tylko dziecko odpowiednio się ułoży to pewnie poznasz płeć. Przy synu (skończony 12tc) poznałam płeć...wyrostek płciowy sterczał do góry i to bylo pierwsze co lekarz zobaczył po przyłożeniu głowicy usg do brzUcha :-D :p

Jeśli tylko dziecko odpowiednio się ułoży to pewnie poznasz płeć. Przy synu (skończony 12tc) poznałam płeć...wyrostek płciowy sterczał do góry i to bylo pierwsze co lekarz zobaczył po przyłożeniu głowicy usg do brzUcha :-D :p
Ha! [emoji3] Na ostatnim usg szczerze mówiąc pierwsze co zauważyłam to wyraźna, prosta krecha równolegle z kręgosłupem [emoji39] lekarz jednak nie mówił nic o płci i w obroty wzięły fotkę Pchełki dziewczyny w internecie, także poczekam na opinię lekarza, bo nie uważam sie za mądrzejszą od niego [emoji39]

reklama
Do góry