reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Według OM 10+1
A według usg to ciąże mam o 4-5 dni starszą.
Hmm to chyba też kupię już detektor. Chociaż lekarz mnie straszy że jak mi się nie uda znaleźć tętna to wpadnę w panikę hehe. Postanowiłam że kupię detektor ale poszukam tętna po wizycie zeby mieć pewność że jest ok. A prenatalne mam dopiero 7 grudnia

reklama
Cześć dziewczyny :)
Powiedzcie mi .. czy Wy już coś kupujecie do wyprawki? Jakieś butelki, smoczki, itp? :)

A muszę Wam powiedzieć, że wczoraj udało mi się złapać tętno dzidziola za pomocą detektora :)
Zapiernicza jak pociąg :D
Miód na uszy, a i jaki spokój ... :)
Zazdroszczę :)

Ja poki co bic nie kupuje, mam duzo rzeczy po synku wiadomo jak bedzie dziewczynka to duzo dokupie a jak chlopak to chyba niewiele.
Butelek nie kupowalam w pierwszej ciazy, dostalam kilka na szkole rodzenia i nigdy nie uzylam, wiec kupie jak bedzie potrzeba. Wszelkie kocyki, pieluchy mam tez malo uzywane po synku.
Na pewno czeka mnie wielkie grzebanie i poszukiwanie w kartonach

Cześć dziewczyny :)
Powiedzcie mi .. czy Wy już coś kupujecie do wyprawki? Jakieś butelki, smoczki, itp? :)

A muszę Wam powiedzieć, że wczoraj udało mi się złapać tętno dzidziola za pomocą detektora :)
Zapiernicza jak pociąg :D
Miód na uszy, a i jaki spokój ... :)
Nieeee... Nic nie kupuję. Może pod koniec lutego zacznę się nad tym zatanawiać. :)

Hmm to chyba też kupię już detektor. Chociaż lekarz mnie straszy że jak mi się nie uda znaleźć tętna to wpadnę w panikę hehe. Postanowiłam że kupię detektor ale poszukam tętna po wizycie zeby mieć pewność że jest ok. A prenatalne mam dopiero 7 grudnia

Ja już ten detektor kupiłam dwa lata temu jak byłam w poprzedniej ciąży.
Za swój dałam 100 zł, nie wiem ile teraz kosztuje ten co ja mam, ale podejrzewam, że na allegro jest w podobnej cenie.

Ja to nie mam nic dla dzidziusia. Wszystkiego sie pozbyłam, bo juz nie planowałam:-D
Juz bym kupowała ale na razie żołądek wygrywa:-|

No to dość wysoko. Jaką bierzesz teraz dawkę? Tylko tsh mierzysz czy ft3 i 4 też?

Dla mnie zima mogłaby nie istnieć, nawet w święta. Tylko w górach.
Ft3 i ft4 mam w normie tylko tsh bardzo zawyżone. Ale dzisiaj mam wizyte więc pewnie podniesie mi dawke i bedzie ok. W poprzednich ciazach dochodziłam do dawki 150 i bylo wszystko w normie a po porodzie wracałam do stałej dawki 100/125
A jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to od razu przeszlam na ta wyzsza dawke 125

Kurcze, a mnie już korci takie stopniowe kupowanie.
Muszę się chyba opamiętać :D
Jak czytałam posty o oglądaniu ciuszków, wózków, itp... to myślałam sobie "Przecież to jeszcze za wcześnie" ale chwilę później sama wpadłam w ten stan [emoji3][emoji3][emoji3] jeszcze nic nie kupiłam ale pewnie po nowym roku zacznie się szaleństwo [emoji854][emoji854][emoji854]

Też myślę o córce teraz [emoji6]Ale mysle że dokupie kilka różowych i bedzie ok. Pozniej się zacznie rewia mody [emoji3] u nas ten 5latek juz się chce po swojemu ubierać

Ja myślę, że jak będzie u mnie dziewczynka to po prostu sprzedam trochę ciuchów po młodym za jakieś symboliczne kwoty i będzie jak znalazł na różowe ubranka :D

reklama
Jak czytałam posty o oglądaniu ciuszków, wózków, itp... to myślałam sobie "Przecież to jeszcze za wcześnie" ale chwilę później sama wpadłam w ten stan [emoji3][emoji3][emoji3] jeszcze nic nie kupiłam ale pewnie po nowym roku zacznie się szaleństwo [emoji854][emoji854][emoji854]

No dokładnie ..
Tak się wydaje, że jeszcze tyle czasu, a tu zaraz będzie trzeba myśleć o wszystkim.
Ja jak byłam z synem w ciąży to musiałam wszystko kupić od podstaw i wiem, że jak kupowałam tak stopniowo to nie odczułam tego aż tak bardzo finansowo.. :D

Do góry