reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Według OM 10+1
A według usg to ciąże mam o 4-5 dni starszą.
Hmm to chyba też kupię już detektor. Chociaż lekarz mnie straszy że jak mi się nie uda znaleźć tętna to wpadnę w panikę hehe. Postanowiłam że kupię detektor ale poszukam tętna po wizycie zeby mieć pewność że jest ok. A prenatalne mam dopiero 7 grudnia

reklama
Cześć dziewczyny :)
Powiedzcie mi .. czy Wy już coś kupujecie do wyprawki? Jakieś butelki, smoczki, itp? :)

A muszę Wam powiedzieć, że wczoraj udało mi się złapać tętno dzidziola za pomocą detektora :)
Zapiernicza jak pociąg :D
Miód na uszy, a i jaki spokój ... :)
Zazdroszczę :)

Ja poki co bic nie kupuje, mam duzo rzeczy po synku wiadomo jak bedzie dziewczynka to duzo dokupie a jak chlopak to chyba niewiele.
Butelek nie kupowalam w pierwszej ciazy, dostalam kilka na szkole rodzenia i nigdy nie uzylam, wiec kupie jak bedzie potrzeba. Wszelkie kocyki, pieluchy mam tez malo uzywane po synku.
Na pewno czeka mnie wielkie grzebanie i poszukiwanie w kartonach

Cześć dziewczyny :)
Powiedzcie mi .. czy Wy już coś kupujecie do wyprawki? Jakieś butelki, smoczki, itp? :)

A muszę Wam powiedzieć, że wczoraj udało mi się złapać tętno dzidziola za pomocą detektora :)
Zapiernicza jak pociąg :D
Miód na uszy, a i jaki spokój ... :)
Nieeee... Nic nie kupuję. Może pod koniec lutego zacznę się nad tym zatanawiać. :)

Hmm to chyba też kupię już detektor. Chociaż lekarz mnie straszy że jak mi się nie uda znaleźć tętna to wpadnę w panikę hehe. Postanowiłam że kupię detektor ale poszukam tętna po wizycie zeby mieć pewność że jest ok. A prenatalne mam dopiero 7 grudnia

Ja już ten detektor kupiłam dwa lata temu jak byłam w poprzedniej ciąży.
Za swój dałam 100 zł, nie wiem ile teraz kosztuje ten co ja mam, ale podejrzewam, że na allegro jest w podobnej cenie.

Ja to nie mam nic dla dzidziusia. Wszystkiego sie pozbyłam, bo juz nie planowałam:-D
Juz bym kupowała ale na razie żołądek wygrywa:-|

No to dość wysoko. Jaką bierzesz teraz dawkę? Tylko tsh mierzysz czy ft3 i 4 też?

Dla mnie zima mogłaby nie istnieć, nawet w święta. Tylko w górach.
Ft3 i ft4 mam w normie tylko tsh bardzo zawyżone. Ale dzisiaj mam wizyte więc pewnie podniesie mi dawke i bedzie ok. W poprzednich ciazach dochodziłam do dawki 150 i bylo wszystko w normie a po porodzie wracałam do stałej dawki 100/125
A jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to od razu przeszlam na ta wyzsza dawke 125

Kurcze, a mnie już korci takie stopniowe kupowanie.
Muszę się chyba opamiętać :D
Jak czytałam posty o oglądaniu ciuszków, wózków, itp... to myślałam sobie "Przecież to jeszcze za wcześnie" ale chwilę później sama wpadłam w ten stan [emoji3][emoji3][emoji3] jeszcze nic nie kupiłam ale pewnie po nowym roku zacznie się szaleństwo [emoji854][emoji854][emoji854]

Też myślę o córce teraz [emoji6]Ale mysle że dokupie kilka różowych i bedzie ok. Pozniej się zacznie rewia mody [emoji3] u nas ten 5latek juz się chce po swojemu ubierać

Ja myślę, że jak będzie u mnie dziewczynka to po prostu sprzedam trochę ciuchów po młodym za jakieś symboliczne kwoty i będzie jak znalazł na różowe ubranka :D

reklama
Jak czytałam posty o oglądaniu ciuszków, wózków, itp... to myślałam sobie "Przecież to jeszcze za wcześnie" ale chwilę później sama wpadłam w ten stan [emoji3][emoji3][emoji3] jeszcze nic nie kupiłam ale pewnie po nowym roku zacznie się szaleństwo [emoji854][emoji854][emoji854]

No dokładnie ..
Tak się wydaje, że jeszcze tyle czasu, a tu zaraz będzie trzeba myśleć o wszystkim.
Ja jak byłam z synem w ciąży to musiałam wszystko kupić od podstaw i wiem, że jak kupowałam tak stopniowo to nie odczułam tego aż tak bardzo finansowo.. :D

Do góry