reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Na pewno sie nie przeciazylam, jak sie obudzilam to juz tak bolalo..mnie bardziej boli tak jak skurcze przy okresie i takie dziwne klucie jakby mi ktos igly wbijal...
Polezec niestety nie moge...
Może zwyczajnie wszystko się rozciąga, postaraj się odpocząć w ciągu dnia i nie szaleć i weź magnez a jeśli nic nie pomoże to kup w aptece nospe

Witajcie mamuśki. Ja dzis mam wizytę o 12.15 więc może koło 13 wejdę. Oby moj brzuch nie dał koncertu
Dziewczyny będzie dobrze wszystko. Jeszcze z pół roku sie pomęczymy i zacznie sie hardcoreO:-):-D:-D
Trzymam kciuki za wizytę, daj znać po, co u dzidziola

Tak się chwaliłam niedawno "ciążowym" brzuszkiem, a zrobiłam dziś obiektywną fotkę z rana i prawie nic nie widać... uuuhh, ciekawe kiedy zacznie się prawdziwa rewolucja [emoji39][emoji39][emoji39] pierwsza ciąża + wzmocnione mięśnie brzucha nie sprzyjają spektakularnym przemianom [emoji39]

Koleżanka wczoraj o 11.55 urodziła a o 12.40 pisała ze mną smsy i wysyłała zdjęcia Malucha.. takiego stanu sobie życzę po porodzie [emoji2] "trochę tylko ciągnie w kroczu, ale jak patrzę na Niego to wszystko mi przechodzi". Ach [emoji6]
Jeśli do tego jesteś wysoka, to może długo nie być śladu ;) u wysokich dziewczyn ma się gdzie to wszystko pomieścić i często bardzo późno cokolwiek widać, u koleżanki pojawiło się dopiero w 22 tygodniu zaokraglenie ;)

Cześć dziewczyny :)
Powiedzcie mi .. czy Wy już coś kupujecie do wyprawki? Jakieś butelki, smoczki, itp? :)

A muszę Wam powiedzieć, że wczoraj udało mi się złapać tętno dzidziola za pomocą detektora :)
Zapiernicza jak pociąg :D
Miód na uszy, a i jaki spokój ... :)
Butelek, skoczków itp nie używam wiec nie kupuję, laktator mam w razie czego z medeli , ubranka mam i chłopięce i dziewczęce, choć na pewno dokupie coś jeszcze ale to dopiero na wiosnę , mam głównie ubranka na okres zimowy, bo córka urodzona w październiku a syn w styczniu, wiec na pewno będzie musiała dokupić trochę rzeczy z krótkim rękawkiem i bez rękawów, kupiłam jedynie wanienke ze stojakiem bo przypadkowo trafiłam za grosze na olx, nowa w zestawie ze stojakiem kosztuje ponad 200zl a ja dałam za używaną 30zł muszelki dokupić za 10zł korek z odpływem, żeby wymienić i tyle, przy moim kregoslupie nie ma opcji, żebym się schylała przy kąpaniu, przewijak mąż zrobił na wymiar, specjalnie na wannę przy pierwszym synu.
Zostaje mi kupić wózek i łóżeczko, ale to też nie wcześniej niż po nowym roku. No i oczywiście dla mnie i dla malucha akcesoria do szpitala, no ale na to też jeszcze mnóstwo czasu.

reklama
@Nat Bluebell daj znać jak u Ciebie. Mam nadzieję, że lepiej :-*

@Kaamilaaa powodzenia u kardiologa.

Wyprawkę powoli zacznę robić jak poznam płeć. Z większych/droższych rzeczy potrzebujemy fotelika (chcę od razu do 18kg rwf, więc koszt spory...fotelik to rzecz ma której nie zamierzam oszczędzać), wózka (tutaj może być używka...nie będziemy za dużo używać) i chusty (mam upatrzony model, mieszkamy blisko plaży-więc spacery tylko w chuscie, do szkoły corki też idę po dużej ilości schodów, więc też mlody/mloda będzie zachustowana). Butelek itd nie kupię, bo nie potrzebuję. Łóżeczko, leżaczek i krzeselko do karmienia mam po straszakach.
Ooo tak wlasnie z wiekszych wydatkow to u nas sie szykuje chusta :) i fotelik 0-13 a na pozniej zobaczymy bo dla starszaka mamy axkida do 25kg pewnie maluch tez sie doczeka swojego

Może zwyczajnie wszystko się rozciąga, postaraj się odpocząć w ciągu dnia i nie szaleć i weź magnez a jeśli nic nie pomoże to kup w aptece nospe

Trzymam kciuki za wizytę, daj znać po, co u dzidziola

Jeśli do tego jesteś wysoka, to może długo nie być śladu ;) u wysokich dziewczyn ma się gdzie to wszystko pomieścić i często bardzo późno cokolwiek widać, u koleżanki pojawiło się dopiero w 22 tygodniu zaokraglenie .

Mam skromne 163 cm także pewnie i tak w pewnym momencie będę kuleczką [emoji1] i przy mężu, który mierzy 192 cm będę wyglądać jeszcze ciekawiej [emoji28]

Mam skromne 163 cm także pewnie i tak w pewnym momencie będę kuleczką [emoji1] i przy mężu, który mierzy 192 cm będę wyglądać jeszcze ciekawiej [emoji28]
Ja mam 164cm w pierwszej ciąży brzuch się zaokraglił w 6 miesiącu, ale i tak nie wyglądało to jak ciąża. Startowałam z wagą 45kg a w dniu porodu 54kg , synek też nie był jakiś mały 3,2kg i 56cm:) do dziś nie wiem gdzie się zmieścił:)

To też prawda.
Już widzę jak mój mąż idzie do sklepu i robi wyprawkę.. :D
Zresztą co to za przyjemność chodzić z takim wielkim brzuchem pół dnia po sklepach. Wejdzie się po schodach i zadyszka murowana :)
Niestety dopiero za 3 tygodnie mam wizytę, a to będzie już 14 tc. Po cichu liczę, że już dowiem się czy będzie chłopak czy dziewczynka. Z synem wiedziałam już w 13 tc.
Zastanawiam się czy mam iść na prenatalne badania..
Trzeba wybierać galerie z ruchomymi schodami, w Krk wszystkie mają to nie jest tak źle ;)

@Nat Bluebell daj znać jak u Ciebie. Mam nadzieję, że lepiej :-*

@Kaamilaaa powodzenia u kardiologa.

Wyprawkę powoli zacznę robić jak poznam płeć. Z większych/droższych rzeczy potrzebujemy fotelika (chcę od razu do 18kg rwf, więc koszt spory...fotelik to rzecz ma której nie zamierzam oszczędzać), wózka (tutaj może być używka...nie będziemy za dużo używać) i chusty (mam upatrzony model, mieszkamy blisko plaży-więc spacery tylko w chuscie, do szkoły corki też idę po dużej ilości schodów, więc też mlody/mloda będzie zachustowana). Butelek itd nie kupię, bo nie potrzebuję. Łóżeczko, leżaczek i krzeselko do karmienia mam po straszakach.
Mam chusty i oczywiście zapomniałam, że pewnie znowu upatrze sobie jakąś piękność i pewnie sobie kupię, trzeba będzie którąś z posiadanych sprzedać, jak będzie dziewczynka, a oczywiście ma być i już ;) to marzy mi się coś delikatnego, tęczowego albo różowego, taka lekka na lato

Ha! [emoji3] Na ostatnim usg szczerze mówiąc pierwsze co zauważyłam to wyraźna, prosta krecha równolegle z kręgosłupem [emoji39] lekarz jednak nie mówił nic o płci i w obroty wzięły fotkę Pchełki dziewczyny w internecie, także poczekam na opinię lekarza, bo nie uważam sie za mądrzejszą od niego [emoji39]
Matka ginekolog też określa płeć na podstawie wyrostka płciowego :)

Jesssuuu jak dzisiaj ziiiimmmmmnnnnoooo, zamarzam... Siedzę w swetrze, polarze, i dwóch parach skarpetek, kaloryfery włączone a mnie nadal zimno, brrrr

Trzeba wybierać galerie z ruchomymi schodami, w Krk wszystkie mają to nie jest tak źle ;)

Mam chusty i oczywiście zapomniałam, że pewnie znowu upatrze sobie jakąś piękność i pewnie sobie kupię, trzeba będzie którąś z posiadanych sprzedać, jak będzie dziewczynka, a oczywiście ma być i już ;) to marzy mi się coś delikatnego, tęczowego albo różowego, taka lekka na lato

Matka ginekolog też określa płeć na podstawie wyrostka płciowego :)

Jesssuuu jak dzisiaj ziiiimmmmmnnnnoooo, zamarzam... Siedzę w swetrze, polarze, i dwóch parach skarpetek, kaloryfery włączone a mnie nadal zimno, brrrr
Ja tak miałam wczoraj, za nic nie mogłam się rozgrzać, dopiero gorącą herbatka z cytryną, miodem i imbirem mnie rozgrzała. Może ciepła kąpiel? [emoji6]

Witam was dziewczyny, u nnie jakoś też kiepsko czasem brzuch mnie zaboili, a piersi jakby mniej w ogóle mało ciążowo się czuję. No i nastrój mam do dupki:(
Jeśli chodzi o zakupy dla bejbika to ja zaczynam po świętach od najtańszych rzeczy ubranek itd. Muszę rozłożyć w czasie żeby się nie zajechać finansowo. To moje pierwsze dziecko, ale będzie bez szaleństw jestem bardzo praktyczna pod tym względem wózek będzie używany, niania pewnie też no i kołyska baby hug.

Ja jeszcze chusty nie mam synka nie nosilam. Dopiero jak siedzial to wkoczyl w nosidlo.
Też mi dzisiaj ciagle zimno szczegolnie w stopy.

No więc update: położna przyjęła mnie w trybie pilnym, wszystko wygląda dobrze, to może być zwykle podrażnienie ale na wszelki wypadek jutro rano mam usg w szpitalu, żeby nie czekać do poniedziałku kiedy mam prenatalne. Ufff.. Opieka tutaj wcale jednak nie jest taka zła :)
A wyniki wszystkie mam super, chwaliły za żelazo!

Co do wyprawki, ja muszę kupić wszystko od zera, może coś dostanę od siostry i szwagierki, dlatego zaczynam już powoli przymierzać się do kupna wózka i po trochu ubranek :)

reklama
No więc update: położna przyjęła mnie w trybie pilnym, wszystko wygląda dobrze, to może być zwykle podrażnienie ale na wszelki wypadek jutro rano mam usg w szpitalu, żeby nie czekać do poniedziałku kiedy mam prenatalne. Ufff.. Opieka tutaj wcale jednak nie jest taka zła :)
A wyniki wszystkie mam super, chwaliły za żelazo!

Co do wyprawki, ja muszę kupić wszystko od zera, może coś dostanę od siostry i szwagierki, dlatego zaczynam już powoli przymierzać się do kupna wózka i po trochu ubranek :)
Super :) na pewno wszystko w porzadku ale usg Cie tylko w tym upewni i tak ma byc :)

Do góry