reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Na pewno sie nie przeciazylam, jak sie obudzilam to juz tak bolalo..mnie bardziej boli tak jak skurcze przy okresie i takie dziwne klucie jakby mi ktos igly wbijal...
Polezec niestety nie moge...
Może zwyczajnie wszystko się rozciąga, postaraj się odpocząć w ciągu dnia i nie szaleć i weź magnez a jeśli nic nie pomoże to kup w aptece nospe

Witajcie mamuśki. Ja dzis mam wizytę o 12.15 więc może koło 13 wejdę. Oby moj brzuch nie dał koncertu
Dziewczyny będzie dobrze wszystko. Jeszcze z pół roku sie pomęczymy i zacznie sie hardcoreO:-):-D:-D
Trzymam kciuki za wizytę, daj znać po, co u dzidziola

Tak się chwaliłam niedawno "ciążowym" brzuszkiem, a zrobiłam dziś obiektywną fotkę z rana i prawie nic nie widać... uuuhh, ciekawe kiedy zacznie się prawdziwa rewolucja [emoji39][emoji39][emoji39] pierwsza ciąża + wzmocnione mięśnie brzucha nie sprzyjają spektakularnym przemianom [emoji39]

Koleżanka wczoraj o 11.55 urodziła a o 12.40 pisała ze mną smsy i wysyłała zdjęcia Malucha.. takiego stanu sobie życzę po porodzie [emoji2] "trochę tylko ciągnie w kroczu, ale jak patrzę na Niego to wszystko mi przechodzi". Ach [emoji6]
Jeśli do tego jesteś wysoka, to może długo nie być śladu ;) u wysokich dziewczyn ma się gdzie to wszystko pomieścić i często bardzo późno cokolwiek widać, u koleżanki pojawiło się dopiero w 22 tygodniu zaokraglenie ;)

Cześć dziewczyny :)
Powiedzcie mi .. czy Wy już coś kupujecie do wyprawki? Jakieś butelki, smoczki, itp? :)

A muszę Wam powiedzieć, że wczoraj udało mi się złapać tętno dzidziola za pomocą detektora :)
Zapiernicza jak pociąg :D
Miód na uszy, a i jaki spokój ... :)
Butelek, skoczków itp nie używam wiec nie kupuję, laktator mam w razie czego z medeli , ubranka mam i chłopięce i dziewczęce, choć na pewno dokupie coś jeszcze ale to dopiero na wiosnę , mam głównie ubranka na okres zimowy, bo córka urodzona w październiku a syn w styczniu, wiec na pewno będzie musiała dokupić trochę rzeczy z krótkim rękawkiem i bez rękawów, kupiłam jedynie wanienke ze stojakiem bo przypadkowo trafiłam za grosze na olx, nowa w zestawie ze stojakiem kosztuje ponad 200zl a ja dałam za używaną 30zł muszelki dokupić za 10zł korek z odpływem, żeby wymienić i tyle, przy moim kregoslupie nie ma opcji, żebym się schylała przy kąpaniu, przewijak mąż zrobił na wymiar, specjalnie na wannę przy pierwszym synu.
Zostaje mi kupić wózek i łóżeczko, ale to też nie wcześniej niż po nowym roku. No i oczywiście dla mnie i dla malucha akcesoria do szpitala, no ale na to też jeszcze mnóstwo czasu.

reklama
@Nat Bluebell daj znać jak u Ciebie. Mam nadzieję, że lepiej :-*

@Kaamilaaa powodzenia u kardiologa.

Wyprawkę powoli zacznę robić jak poznam płeć. Z większych/droższych rzeczy potrzebujemy fotelika (chcę od razu do 18kg rwf, więc koszt spory...fotelik to rzecz ma której nie zamierzam oszczędzać), wózka (tutaj może być używka...nie będziemy za dużo używać) i chusty (mam upatrzony model, mieszkamy blisko plaży-więc spacery tylko w chuscie, do szkoły corki też idę po dużej ilości schodów, więc też mlody/mloda będzie zachustowana). Butelek itd nie kupię, bo nie potrzebuję. Łóżeczko, leżaczek i krzeselko do karmienia mam po straszakach.
Ooo tak wlasnie z wiekszych wydatkow to u nas sie szykuje chusta :) i fotelik 0-13 a na pozniej zobaczymy bo dla starszaka mamy axkida do 25kg pewnie maluch tez sie doczeka swojego

Może zwyczajnie wszystko się rozciąga, postaraj się odpocząć w ciągu dnia i nie szaleć i weź magnez a jeśli nic nie pomoże to kup w aptece nospe

Trzymam kciuki za wizytę, daj znać po, co u dzidziola

Jeśli do tego jesteś wysoka, to może długo nie być śladu ;) u wysokich dziewczyn ma się gdzie to wszystko pomieścić i często bardzo późno cokolwiek widać, u koleżanki pojawiło się dopiero w 22 tygodniu zaokraglenie .

Mam skromne 163 cm także pewnie i tak w pewnym momencie będę kuleczką [emoji1] i przy mężu, który mierzy 192 cm będę wyglądać jeszcze ciekawiej [emoji28]

Mam skromne 163 cm także pewnie i tak w pewnym momencie będę kuleczką [emoji1] i przy mężu, który mierzy 192 cm będę wyglądać jeszcze ciekawiej [emoji28]
Ja mam 164cm w pierwszej ciąży brzuch się zaokraglił w 6 miesiącu, ale i tak nie wyglądało to jak ciąża. Startowałam z wagą 45kg a w dniu porodu 54kg , synek też nie był jakiś mały 3,2kg i 56cm:) do dziś nie wiem gdzie się zmieścił:)

To też prawda.
Już widzę jak mój mąż idzie do sklepu i robi wyprawkę.. :D
Zresztą co to za przyjemność chodzić z takim wielkim brzuchem pół dnia po sklepach. Wejdzie się po schodach i zadyszka murowana :)
Niestety dopiero za 3 tygodnie mam wizytę, a to będzie już 14 tc. Po cichu liczę, że już dowiem się czy będzie chłopak czy dziewczynka. Z synem wiedziałam już w 13 tc.
Zastanawiam się czy mam iść na prenatalne badania..
Trzeba wybierać galerie z ruchomymi schodami, w Krk wszystkie mają to nie jest tak źle ;)

@Nat Bluebell daj znać jak u Ciebie. Mam nadzieję, że lepiej :-*

@Kaamilaaa powodzenia u kardiologa.

Wyprawkę powoli zacznę robić jak poznam płeć. Z większych/droższych rzeczy potrzebujemy fotelika (chcę od razu do 18kg rwf, więc koszt spory...fotelik to rzecz ma której nie zamierzam oszczędzać), wózka (tutaj może być używka...nie będziemy za dużo używać) i chusty (mam upatrzony model, mieszkamy blisko plaży-więc spacery tylko w chuscie, do szkoły corki też idę po dużej ilości schodów, więc też mlody/mloda będzie zachustowana). Butelek itd nie kupię, bo nie potrzebuję. Łóżeczko, leżaczek i krzeselko do karmienia mam po straszakach.
Mam chusty i oczywiście zapomniałam, że pewnie znowu upatrze sobie jakąś piękność i pewnie sobie kupię, trzeba będzie którąś z posiadanych sprzedać, jak będzie dziewczynka, a oczywiście ma być i już ;) to marzy mi się coś delikatnego, tęczowego albo różowego, taka lekka na lato

Ha! [emoji3] Na ostatnim usg szczerze mówiąc pierwsze co zauważyłam to wyraźna, prosta krecha równolegle z kręgosłupem [emoji39] lekarz jednak nie mówił nic o płci i w obroty wzięły fotkę Pchełki dziewczyny w internecie, także poczekam na opinię lekarza, bo nie uważam sie za mądrzejszą od niego [emoji39]
Matka ginekolog też określa płeć na podstawie wyrostka płciowego :)

Jesssuuu jak dzisiaj ziiiimmmmmnnnnoooo, zamarzam... Siedzę w swetrze, polarze, i dwóch parach skarpetek, kaloryfery włączone a mnie nadal zimno, brrrr

Trzeba wybierać galerie z ruchomymi schodami, w Krk wszystkie mają to nie jest tak źle ;)

Mam chusty i oczywiście zapomniałam, że pewnie znowu upatrze sobie jakąś piękność i pewnie sobie kupię, trzeba będzie którąś z posiadanych sprzedać, jak będzie dziewczynka, a oczywiście ma być i już ;) to marzy mi się coś delikatnego, tęczowego albo różowego, taka lekka na lato

Matka ginekolog też określa płeć na podstawie wyrostka płciowego :)

Jesssuuu jak dzisiaj ziiiimmmmmnnnnoooo, zamarzam... Siedzę w swetrze, polarze, i dwóch parach skarpetek, kaloryfery włączone a mnie nadal zimno, brrrr
Ja tak miałam wczoraj, za nic nie mogłam się rozgrzać, dopiero gorącą herbatka z cytryną, miodem i imbirem mnie rozgrzała. Może ciepła kąpiel? [emoji6]

Witam was dziewczyny, u nnie jakoś też kiepsko czasem brzuch mnie zaboili, a piersi jakby mniej w ogóle mało ciążowo się czuję. No i nastrój mam do dupki:(
Jeśli chodzi o zakupy dla bejbika to ja zaczynam po świętach od najtańszych rzeczy ubranek itd. Muszę rozłożyć w czasie żeby się nie zajechać finansowo. To moje pierwsze dziecko, ale będzie bez szaleństw jestem bardzo praktyczna pod tym względem wózek będzie używany, niania pewnie też no i kołyska baby hug.

Ja jeszcze chusty nie mam synka nie nosilam. Dopiero jak siedzial to wkoczyl w nosidlo.
Też mi dzisiaj ciagle zimno szczegolnie w stopy.

No więc update: położna przyjęła mnie w trybie pilnym, wszystko wygląda dobrze, to może być zwykle podrażnienie ale na wszelki wypadek jutro rano mam usg w szpitalu, żeby nie czekać do poniedziałku kiedy mam prenatalne. Ufff.. Opieka tutaj wcale jednak nie jest taka zła :)
A wyniki wszystkie mam super, chwaliły za żelazo!

Co do wyprawki, ja muszę kupić wszystko od zera, może coś dostanę od siostry i szwagierki, dlatego zaczynam już powoli przymierzać się do kupna wózka i po trochu ubranek :)

reklama
No więc update: położna przyjęła mnie w trybie pilnym, wszystko wygląda dobrze, to może być zwykle podrażnienie ale na wszelki wypadek jutro rano mam usg w szpitalu, żeby nie czekać do poniedziałku kiedy mam prenatalne. Ufff.. Opieka tutaj wcale jednak nie jest taka zła :)
A wyniki wszystkie mam super, chwaliły za żelazo!

Co do wyprawki, ja muszę kupić wszystko od zera, może coś dostanę od siostry i szwagierki, dlatego zaczynam już powoli przymierzać się do kupna wózka i po trochu ubranek :)
Super :) na pewno wszystko w porzadku ale usg Cie tylko w tym upewni i tak ma byc :)

Do góry