reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

hej hej hej czołem cześć !!!!!!
jestem i ja !!!!
witam wszystkie - wczoraj spać nie mogłam trafiłam na to forum i normalnie lektura mnie tak wciągła że 2h czytałam i Was poznawałam

krótko o mnie
mam 32 lata - mam 3 synków z tym że już że tak powiem odchowanych ;) 11 8 i 7 lat - myślałam że to koniec aż tu nagle niespodziewanie 2 kreseczki zobaczyłam tydzień temu ;)))
qrcze jaka niespodzianka się nam trafiła ;)))
mega szczęście !!!!! ciąża w dojrzałym wieku to dla mnie nowość i przeżywam ją całkiem inaczej - dojrzalej niż poprzednie ;)))))
mega radocha ;)) chociaż wszystko było już poukładane - wakacje podróże praca dom - wszystko przemyślane inne plany na przyszłość a tu mega niespodzianka
w najdalszym zakątku moich myśli jest córeczka - ale i tak wiem że będzie kolejny synek ;))) ha ha

niestety od niedzieli troszkę plamię - biorę duphaston 3* dziennie i clexane codziennie zastrzyk - za sobą mam 2 poronienia 10 lat temu - mam nadzieję że moje maleństwo 6 mm nie dołączy do grona aniołków -

termin mam na 23 czerwca
jescze raz wszystkie witam i trzymajcie kciuki bym Wam towarzyszyła te 8 mc ;)))
Witamy :)

reklama
jestem i ja !!!!
witam wszystkie - wczoraj spać nie mogłam trafiłam na to forum i normalnie lektura mnie tak wciągła że 2h czytałam i Was poznawałam

krótko o mnie
mam 32 lata - mam 3 synków z tym że już że tak powiem odchowanych ;) 11 8 i 7 lat - myślałam że to koniec aż tu nagle niespodziewanie 2 kreseczki zobaczyłam tydzień temu ;)))
mega szczęście !!!!! ciąża w dojrzałym wieku to dla mnie nowość i przeżywam ją całkiem inaczej - dojrzalej niż poprzednie ;)))))
mega radocha ;)) chociaż wszystko było już poukładane - wakacje podróże praca dom - wszystko przemyślane inne plany na przyszłość a tu mega niespodzianka
w najdalszym zakątku moich myśli jest córeczka - ale i tak wiem że będzie kolejny synek ;))) ha ha

niestety od niedzieli troszkę plamię - biorę duphaston 3* dziennie i clexane codziennie zastrzyk - za sobą mam 2 poronienia 10 lat temu - mam nadzieję że moje maleństwo 6 mm nie dołączy do grona aniołków -

termin mam na 23 czerwca
jescze raz wszystkie witam i trzymajcie kciuki bym Wam towarzyszyła te 8 mc ;)))
Witaj [emoji257] i gratulacje [emoji173]

Chciałam się przywitać i do Was dołączyć. To moja trzecia ciąża...dziś 6t2d. Trochę nerwowy początek ciąży-plamienia, szybka wizyta u lekarza, badanie przyrostu bety, dużo płaczu i nerwów...ale ostatecznie wszystko jest ok..chociaż strach z tyłu głowy mam nadal i nieustannie z nim walczę.
Jutro mam wizytę..więc już dziś skręca mnie w żołądku ;-)
Z objawów: okropne, 24h na dobę mdłości. Ciężko mi funkcjonować przy dwójce dzieci, a każde wyjście z domu to nie lada wyzwanie. Do tego ból głowy i zmęczenie. W poprzednich ciążach miałam identycznie, po 12tyg było znacznie łatwiej...i tej myśli się trzymam.
P.s podczytuje Was od 2tyg...ale wciąż jakoś zwlekałam z założeniem konta.
O ciąży póki co wie tylko mąż...no i Wy ;-)
hej powiedź mi jak wyglądało Twoje plamienie - ja mam poprostu kilka plamek czekoladowych na bieliźnie - nie wiem co jest gorsze taka żywa krew cy właśnie takie brązowe plamki - nikt mi nie zlecił badania przyrostu beta - możesz powiedzieć jak powinnien wyglądać ten przyrost ? byłam u lekarza niestety za wcześnie na serduszko - jest tylko pęcherzyk ciązowy

jestem i ja !!!!

krótko o mnie

termin mam na 23 czerwca

Witaj :-) U mnie też ciąża-niespodzianka...ale bardzo szybko pokochana :-)

@paulinka32 u mnie pojawiła się najpierw różowa (krew?) w sluzie, potem brąz...ale na wkladce tylko raz, a tak to tylko na papierze widoczne. Lekarz stwierdził, że nie widzi nic niepokojącego w macicy i że jeśli beta rośnie (najlepiej zbadać przyrost po 48godzinach, czyli robisz jednego dnia i potem po 2dniach, powinna przyrosnac min 66%; mi akurat gin kazał zrobić po 24h, żebym mogła się jak najszybciej uspokoić, oglądał potem moje wyniki i dostałam wiadomość, że wsio ok) to mam się tym nie przejmować, bo nie jest to oznaka niczego złego. Aha i dostałam duphaston. Po kilku dniach plamienie przeszło...ale przyznam, że teraz w ogóle nie patrzę na papier przy wizycie w toalecie...bo już miałam straszne schizy i aż bałam się chodzić siku.
W ogóle staram się nie myśleć o tym epizodzie i myśleć pozytywnie...wiem, że zadreczanie się czarnymi myślami nie pomaga ani mi ani dziecko.
Jutro wizyta...zobaczę czy nadal wszystko jest ok.

reklama
@paulinka32 u mnie pojawiła się najpierw różowa (krew?) w sluzie, potem brąz...ale na wkladce tylko raz, a tak to tylko na papierze widoczne. Lekarz stwierdził, że nie widzi nic niepokojącego w macicy i że jeśli beta rośnie (najlepiej zbadać przyrost po 48godzinach, czyli robisz jednego dnia i potem po 2dniach, powinna przyrosnac min 66%; mi akurat gin kazał zrobić po 24h, żebym mogła się jak najszybciej uspokoić, oglądał potem moje wyniki i dostałam wiadomość, że wsio ok) to mam się tym nie przejmować, bo nie jest to oznaka niczego złego. Aha i dostałam duphaston. Po kilku dniach plamienie przeszło...ale przyznam, że teraz w ogóle nie patrzę na papier przy wizycie w toalecie...bo już miałam straszne schizy i aż bałam się chodzić siku.
W ogóle staram się nie myśleć o tym epizodzie i myśleć pozytywnie...wiem, że zadreczanie się czarnymi myślami nie pomaga ani mi ani dziecko.
Jutro wizyta...zobaczę czy nadal wszystko jest ok.
jej to u mnie dokładnie tak samo poprostu przez cały dzień na bieliźnie 2 plamki i troszkę na papierze własnie - od 3 dni biorę duphaston mam nadzieję że minie - już mi się wydaje że dziś jest prawie ni nie widoczne .
super że mi wyjasniłaś o tej becie - biegne jutro do laboratorium i w sobote -

Do góry