reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

hej hej hej czołem cześć !!!!!!
jestem i ja !!!!
witam wszystkie - wczoraj spać nie mogłam trafiłam na to forum i normalnie lektura mnie tak wciągła że 2h czytałam i Was poznawałam

krótko o mnie
mam 32 lata - mam 3 synków z tym że już że tak powiem odchowanych ;) 11 8 i 7 lat - myślałam że to koniec aż tu nagle niespodziewanie 2 kreseczki zobaczyłam tydzień temu ;)))
qrcze jaka niespodzianka się nam trafiła ;)))
mega szczęście !!!!! ciąża w dojrzałym wieku to dla mnie nowość i przeżywam ją całkiem inaczej - dojrzalej niż poprzednie ;)))))
mega radocha ;)) chociaż wszystko było już poukładane - wakacje podróże praca dom - wszystko przemyślane inne plany na przyszłość a tu mega niespodzianka
w najdalszym zakątku moich myśli jest córeczka - ale i tak wiem że będzie kolejny synek ;))) ha ha

niestety od niedzieli troszkę plamię - biorę duphaston 3* dziennie i clexane codziennie zastrzyk - za sobą mam 2 poronienia 10 lat temu - mam nadzieję że moje maleństwo 6 mm nie dołączy do grona aniołków -

termin mam na 23 czerwca
jescze raz wszystkie witam i trzymajcie kciuki bym Wam towarzyszyła te 8 mc ;)))
Witamy :)

reklama
jestem i ja !!!!
witam wszystkie - wczoraj spać nie mogłam trafiłam na to forum i normalnie lektura mnie tak wciągła że 2h czytałam i Was poznawałam

krótko o mnie
mam 32 lata - mam 3 synków z tym że już że tak powiem odchowanych ;) 11 8 i 7 lat - myślałam że to koniec aż tu nagle niespodziewanie 2 kreseczki zobaczyłam tydzień temu ;)))
mega szczęście !!!!! ciąża w dojrzałym wieku to dla mnie nowość i przeżywam ją całkiem inaczej - dojrzalej niż poprzednie ;)))))
mega radocha ;)) chociaż wszystko było już poukładane - wakacje podróże praca dom - wszystko przemyślane inne plany na przyszłość a tu mega niespodzianka
w najdalszym zakątku moich myśli jest córeczka - ale i tak wiem że będzie kolejny synek ;))) ha ha

niestety od niedzieli troszkę plamię - biorę duphaston 3* dziennie i clexane codziennie zastrzyk - za sobą mam 2 poronienia 10 lat temu - mam nadzieję że moje maleństwo 6 mm nie dołączy do grona aniołków -

termin mam na 23 czerwca
jescze raz wszystkie witam i trzymajcie kciuki bym Wam towarzyszyła te 8 mc ;)))
Witaj [emoji257] i gratulacje [emoji173]

Chciałam się przywitać i do Was dołączyć. To moja trzecia ciąża...dziś 6t2d. Trochę nerwowy początek ciąży-plamienia, szybka wizyta u lekarza, badanie przyrostu bety, dużo płaczu i nerwów...ale ostatecznie wszystko jest ok..chociaż strach z tyłu głowy mam nadal i nieustannie z nim walczę.
Jutro mam wizytę..więc już dziś skręca mnie w żołądku ;-)
Z objawów: okropne, 24h na dobę mdłości. Ciężko mi funkcjonować przy dwójce dzieci, a każde wyjście z domu to nie lada wyzwanie. Do tego ból głowy i zmęczenie. W poprzednich ciążach miałam identycznie, po 12tyg było znacznie łatwiej...i tej myśli się trzymam.
P.s podczytuje Was od 2tyg...ale wciąż jakoś zwlekałam z założeniem konta.
O ciąży póki co wie tylko mąż...no i Wy ;-)
hej powiedź mi jak wyglądało Twoje plamienie - ja mam poprostu kilka plamek czekoladowych na bieliźnie - nie wiem co jest gorsze taka żywa krew cy właśnie takie brązowe plamki - nikt mi nie zlecił badania przyrostu beta - możesz powiedzieć jak powinnien wyglądać ten przyrost ? byłam u lekarza niestety za wcześnie na serduszko - jest tylko pęcherzyk ciązowy

jestem i ja !!!!

krótko o mnie

termin mam na 23 czerwca

Witaj :-) U mnie też ciąża-niespodzianka...ale bardzo szybko pokochana :-)

@paulinka32 u mnie pojawiła się najpierw różowa (krew?) w sluzie, potem brąz...ale na wkladce tylko raz, a tak to tylko na papierze widoczne. Lekarz stwierdził, że nie widzi nic niepokojącego w macicy i że jeśli beta rośnie (najlepiej zbadać przyrost po 48godzinach, czyli robisz jednego dnia i potem po 2dniach, powinna przyrosnac min 66%; mi akurat gin kazał zrobić po 24h, żebym mogła się jak najszybciej uspokoić, oglądał potem moje wyniki i dostałam wiadomość, że wsio ok) to mam się tym nie przejmować, bo nie jest to oznaka niczego złego. Aha i dostałam duphaston. Po kilku dniach plamienie przeszło...ale przyznam, że teraz w ogóle nie patrzę na papier przy wizycie w toalecie...bo już miałam straszne schizy i aż bałam się chodzić siku.
W ogóle staram się nie myśleć o tym epizodzie i myśleć pozytywnie...wiem, że zadreczanie się czarnymi myślami nie pomaga ani mi ani dziecko.
Jutro wizyta...zobaczę czy nadal wszystko jest ok.

reklama
@paulinka32 u mnie pojawiła się najpierw różowa (krew?) w sluzie, potem brąz...ale na wkladce tylko raz, a tak to tylko na papierze widoczne. Lekarz stwierdził, że nie widzi nic niepokojącego w macicy i że jeśli beta rośnie (najlepiej zbadać przyrost po 48godzinach, czyli robisz jednego dnia i potem po 2dniach, powinna przyrosnac min 66%; mi akurat gin kazał zrobić po 24h, żebym mogła się jak najszybciej uspokoić, oglądał potem moje wyniki i dostałam wiadomość, że wsio ok) to mam się tym nie przejmować, bo nie jest to oznaka niczego złego. Aha i dostałam duphaston. Po kilku dniach plamienie przeszło...ale przyznam, że teraz w ogóle nie patrzę na papier przy wizycie w toalecie...bo już miałam straszne schizy i aż bałam się chodzić siku.
W ogóle staram się nie myśleć o tym epizodzie i myśleć pozytywnie...wiem, że zadreczanie się czarnymi myślami nie pomaga ani mi ani dziecko.
Jutro wizyta...zobaczę czy nadal wszystko jest ok.
jej to u mnie dokładnie tak samo poprostu przez cały dzień na bieliźnie 2 plamki i troszkę na papierze własnie - od 3 dni biorę duphaston mam nadzieję że minie - już mi się wydaje że dziś jest prawie ni nie widoczne .
super że mi wyjasniłaś o tej becie - biegne jutro do laboratorium i w sobote -

Do góry