reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Kiedyś pewnie będziemy się cieszyć z takiej ciąży, A na razie doszukujemy się wszystkiego, ponieważ dzidzia nie daje znać jeszcze :)
Rozumiem [emoji6] bo jeszcze dwa tygodnie temu tak samo swirowalam [emoji12] dlatego mowie wam choc wiem ze ciezko to starajcie sie wyluzować [emoji6]
Spokojnie! :)
To, że Ci brzuch nie rośnie jest czymś normalnym. Mnie bardziej dziwi to, że niektóre w 10 tygodniu już mają brzuch . :D W poprzedniej ciąży zaczął ni rosnąć w piątym m-cu... Podobno w kolejnych ciążach szybciej, ale zobaczymy...

Może u Ciebie tym objawem jest właśnie ten stres. ;) Pamiętam jak byłam w ciąży z córką to przez 9 mcy rozstawaliśmy się z 10 razy, hejehe, z byle powodu odchodziłam.

Dzień dobry!
Wstaję do pracy :)
Nadrobiłam wszystko, ale tyle tego, że nie wiem co komu miałam odpisać, a nadal nie radzę sobie z wielocytatem. :(

O mojej ciąży wie tylko moja przyjaciółka i siostra. Reszta się nie domyśla nic a nic. Wszyscy zapewne będą w szoku, ale powiemy dopiero po Nowym Roku. :D
No podobno w kolejnych ciążąch szybciej brzuszek rosnie [emoji6] nie wierzylam a jednak [emoji12] nie mam wdec ani nic po prostu brzuszek urósł [emoji12] a w pierwszej ciazy dopiero mialam tak jak ty, zaczal rosnac okolo 5msc ale widoczny dla innych byl dopiero w 7/8msc [emoji12]

Hej :) ja tez dzisiaj ide na glukoze i tez wlasnie ide do przychodni pod domem a nie tam gdzie normalnie bo mam kawałek i moglabym glodna nie dojechac :)
Wstaje bo musze zaprowadzic synka do zlobka :)
Czyli dobrze myślę, że w sumie tylko glukoza i mocz muszą być na czczo? A wszelkie toxo, tsh, hiv itd itp mogę robic mając coś w żołądku?
Dzis poszłam do lab o 6.20 i niby bylo ok na początku, ale potem było mi słabo i niedobrze...nie dalabym rady dojechać do mojego punktu (zwłaszcza że najpierw musiałabym nakarmić syna i go odstawic do przedszkola).

Rozumiem [emoji6] bo jeszcze dwa tygodnie temu tak samo swirowalam [emoji12] dlatego mowie wam choc wiem ze ciezko to starajcie sie wyluzować [emoji6]No podobno w kolejnych ciążąch szybciej brzuszek rosnie [emoji6] nie wierzylam a jednak [emoji12] nie mam wdec ani nic po prostu brzuszek urósł [emoji12] a w pierwszej ciazy dopiero mialam tak jak ty, zaczal rosnac okolo 5msc ale widoczny dla innych byl dopiero w 7/8msc [emoji12]
Mi na razie nic nie urósł i oby jak najdłużej bo się w suknie ślubną nie zmieszczę :D Tyle, że ja mam podobno 9tc, wiec może faktycznie zaraz zacznie rosnąć ;)

Czyli dobrze myślę, że w sumie tylko glukoza i mocz muszą być na czczo? A wszelkie toxo, tsh, hiv itd itp mogę robic mając coś w żołądku?
Dzis poszłam do lab o 6.20 i niby bylo ok na początku, ale potem było mi słabo i niedobrze...nie dalabym rady dojechać do mojego punktu (zwłaszcza że najpierw musiałabym nakarmić syna i go odstawic do przedszkola).
Tak wydaje mi sie ze tylko glukoza. Morfologia tez niby wychodzi lepiej na czczo.do tsh, hiv i innych nie ka roznicy.
Eh ja dzisiaj tylko trochę wody wypilam ale oczywiście zwymiotowalam nawet i wode :\

Jeszcze na morfologie trzeba byc na czczo.
Mi na razie nic nie urósł i oby jak najdłużej bo się w suknie ślubną nie zmieszczę :D Tyle, że ja mam podobno 9tc, wiec może faktycznie zaraz zacznie rosnąć ;)
Wszystko orzed toba [emoji12] u mnie w 9 juz sie zaczęło [emoji12] zreszta wrzucalam tu foto z poczatku ciazy i obecnie [emoji12]
IMG_20181013_114454.jpg
IMG_20181110_140850.jpg

Załączniki

• IMG_20181013_114454.jpg
    IMG_20181013_114454.jpg
    42,1 KB · Wyświetleń: 350
  • IMG_20181110_140850.jpg
    IMG_20181110_140850.jpg
    56,3 KB · Wyświetleń: 359
reklama
Cześć dziewczyny. Ja dzisiaj o 11.40 mam wizytę. Dzisiaj 9t+1d, czyli jakby nie patrzeć to zaczęłam 10 tc. I normalnie mam złe przeczucia. Brzuch nie rośnie, objawów zero, a do tego ciągle chodzę zestresowana. Kłócę się z mężem i za ciorta nie możemy się z niczym dogadać. Jakbyśmy byli dla siebie obcymi ludźmi. Nawet mało jem bo nawet nie mam apetytu..
Bedzie dobrze [emoji6]Trzymam kciuki.

Do góry