reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Kiedyś pewnie będziemy się cieszyć z takiej ciąży, A na razie doszukujemy się wszystkiego, ponieważ dzidzia nie daje znać jeszcze :)
Rozumiem [emoji6] bo jeszcze dwa tygodnie temu tak samo swirowalam [emoji12] dlatego mowie wam choc wiem ze ciezko to starajcie sie wyluzować [emoji6]
Spokojnie! :)
To, że Ci brzuch nie rośnie jest czymś normalnym. Mnie bardziej dziwi to, że niektóre w 10 tygodniu już mają brzuch . :D W poprzedniej ciąży zaczął ni rosnąć w piątym m-cu... Podobno w kolejnych ciążach szybciej, ale zobaczymy...

Może u Ciebie tym objawem jest właśnie ten stres. ;) Pamiętam jak byłam w ciąży z córką to przez 9 mcy rozstawaliśmy się z 10 razy, hejehe, z byle powodu odchodziłam.

Dzień dobry!
Wstaję do pracy :)
Nadrobiłam wszystko, ale tyle tego, że nie wiem co komu miałam odpisać, a nadal nie radzę sobie z wielocytatem. :(

O mojej ciąży wie tylko moja przyjaciółka i siostra. Reszta się nie domyśla nic a nic. Wszyscy zapewne będą w szoku, ale powiemy dopiero po Nowym Roku. :D
No podobno w kolejnych ciążąch szybciej brzuszek rosnie [emoji6] nie wierzylam a jednak [emoji12] nie mam wdec ani nic po prostu brzuszek urósł [emoji12] a w pierwszej ciazy dopiero mialam tak jak ty, zaczal rosnac okolo 5msc ale widoczny dla innych byl dopiero w 7/8msc [emoji12]

Hej :) ja tez dzisiaj ide na glukoze i tez wlasnie ide do przychodni pod domem a nie tam gdzie normalnie bo mam kawałek i moglabym glodna nie dojechac :)
Wstaje bo musze zaprowadzic synka do zlobka :)
Czyli dobrze myślę, że w sumie tylko glukoza i mocz muszą być na czczo? A wszelkie toxo, tsh, hiv itd itp mogę robic mając coś w żołądku?
Dzis poszłam do lab o 6.20 i niby bylo ok na początku, ale potem było mi słabo i niedobrze...nie dalabym rady dojechać do mojego punktu (zwłaszcza że najpierw musiałabym nakarmić syna i go odstawic do przedszkola).

Rozumiem [emoji6] bo jeszcze dwa tygodnie temu tak samo swirowalam [emoji12] dlatego mowie wam choc wiem ze ciezko to starajcie sie wyluzować [emoji6]No podobno w kolejnych ciążąch szybciej brzuszek rosnie [emoji6] nie wierzylam a jednak [emoji12] nie mam wdec ani nic po prostu brzuszek urósł [emoji12] a w pierwszej ciazy dopiero mialam tak jak ty, zaczal rosnac okolo 5msc ale widoczny dla innych byl dopiero w 7/8msc [emoji12]
Mi na razie nic nie urósł i oby jak najdłużej bo się w suknie ślubną nie zmieszczę :D Tyle, że ja mam podobno 9tc, wiec może faktycznie zaraz zacznie rosnąć ;)

Czyli dobrze myślę, że w sumie tylko glukoza i mocz muszą być na czczo? A wszelkie toxo, tsh, hiv itd itp mogę robic mając coś w żołądku?
Dzis poszłam do lab o 6.20 i niby bylo ok na początku, ale potem było mi słabo i niedobrze...nie dalabym rady dojechać do mojego punktu (zwłaszcza że najpierw musiałabym nakarmić syna i go odstawic do przedszkola).
Tak wydaje mi sie ze tylko glukoza. Morfologia tez niby wychodzi lepiej na czczo.do tsh, hiv i innych nie ka roznicy.
Eh ja dzisiaj tylko trochę wody wypilam ale oczywiście zwymiotowalam nawet i wode :\

Jeszcze na morfologie trzeba byc na czczo.
Mi na razie nic nie urósł i oby jak najdłużej bo się w suknie ślubną nie zmieszczę :D Tyle, że ja mam podobno 9tc, wiec może faktycznie zaraz zacznie rosnąć ;)
Wszystko orzed toba [emoji12] u mnie w 9 juz sie zaczęło [emoji12] zreszta wrzucalam tu foto z poczatku ciazy i obecnie [emoji12]
IMG_20181013_114454.jpg
IMG_20181110_140850.jpg

Załączniki

• IMG_20181013_114454.jpg
    IMG_20181013_114454.jpg
    42,1 KB · Wyświetleń: 343
  • IMG_20181110_140850.jpg
    IMG_20181110_140850.jpg
    56,3 KB · Wyświetleń: 353
reklama
Cześć dziewczyny. Ja dzisiaj o 11.40 mam wizytę. Dzisiaj 9t+1d, czyli jakby nie patrzeć to zaczęłam 10 tc. I normalnie mam złe przeczucia. Brzuch nie rośnie, objawów zero, a do tego ciągle chodzę zestresowana. Kłócę się z mężem i za ciorta nie możemy się z niczym dogadać. Jakbyśmy byli dla siebie obcymi ludźmi. Nawet mało jem bo nawet nie mam apetytu..
Bedzie dobrze [emoji6]Trzymam kciuki.

Do góry