reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Powiedziec to moze moj partner [emoji23]niestety u nas jezykowy problem ja z partnerem po niemiecku on potrafi perfekcyjnie a jego mama nie umie chociaz mieszkaja tu duzo dluzej niz ja...wiec z nia albo po bulgarsku albo po turecku a niestety żadnego z nich nie umiem (w sumie moze i lepiej) [emoji23]
Szczesciara, nie umiesz z nimi rozmawiać ;-)

Laseczki wszystko ok dzidzia jest serduszko puka 1,7 cm termin wg usg 22 czerwca . Niestety nie mam zdjęcia bo zostało w moich dokumentach .... Ale wszystko ok . Następna wizyta za miesiac
Super, gratulacje raz jeszcze

Witam dziewczyny:) u mnie też od rana leniwie-melduje się mam twinsów:) mam do Was pytanie bo trochę się obawiam. Na USG widać że jeden pęcherzyk jest dużo większy od drugiego to różnica ponad 8 mm , dzieciaki też różnej wielkości, nie wydaje Wam się że to dosyć dużo ?? Mam wizytę za tydzień więc dopytam jeszcze lekarza ale jakoś mnie to niepokoi... Zaraz wrzucę zdjęcie :)
Bliźnięta często się różnią zwłaszcza jeśli na dwujajowe bo wtedy może być różnica w czasie zapłodnienia, niby owulacji jest jednocześnie, ale do jednego jajeczka szybciej się dostaną plemniki i połączą a do drugiego później i wtedy jest różnica w wielkości, a w późniejszej ciąży i takie to zmienia, moja koleżanka ma bliźniaki i maja teraz 10 lat i ponad głowę jeden wyższy od drugiego ;-) także spokojnie nie ma co się stresować

Mama turka ojciec bułgar mieszkaja już w Niemczech jakies 8 lat
No to mieszanka będzie u dziecka Waszego niezła ;)

Witajcie kochane. Ja dziś byłam u swojej ginekolog i wyszłam z gabinetu zawiedziona. Sprawdziła wyniki krwi i wszystko. A jak zapytałam o badania prenatalne to powiedziała że jestem za młoda. A jak mnie zbadał to zeszłam z fotela z płaczem. Nie zmierzyła ciśnienia nie zwarzyla..
Miałam podobne odczucia w pierwszej ciąży na NFZ, czym prędzej szukałam prywatnego lekarza. ..

Hej :)
Można dołączyć? Widzę, że dużo piszecie może uda się mi Was nadrobić
Witaj, rozgosc się :)

hej dziewczyny ;)
dzisiaj byłam po zwolnienie(nie daje rady dźwigać i cały czas się schylać itd) mam pytanie może wiecie czy zwolnienie daje się ,,etapami,,? tzn dostałam jak narazie do 20 grudnia.
I coś wynika ze mam macice jakoś do tylu za bardzo zgięta :( Gine za dużo na ten temat nie mówił, chyba za bardzo nie chciał mnie denerwować...nie wiem sama. Ale bicie serduszka słyszeliśmy WOW :)
Na każdej wizycie dostajesz na kilka tygodni do czasu następnej wizyty, nie dostajesz od razu na całą ciążę zwolnienia

Ja byłam dzisiaj na wizycie u swojego gina, w zeszłym tyg to było tak dodatkowo u innej lekarki, u malucha wszystko ok wymiar crl 1,87cm serducho bije jak dzwon, nic tylko się cieszyć, następne podglądanie 3.12 a potem 13.12 prenatalne

reklama
Dziewczyny tak sie boje .. poprzednia ciaze straciłam w 10 tyg serce prZestlo bić nie miałam żadnych objawów ..a teraz w piątek zaczol się 10 tydzień i minęły mdłości .. ciągle się kłócę z mężem bo jestem taka zestresowana a wizyta dopiero w piątek:(
Jeśli tak bardzo Cię to martwi to podejdź do lekarza szybciej, albo do innego żeby sprawdzić czy wszystko ok, stres nie jest wskazany, więc lepiej się uspokoić sprawdzając co u malucha słychać

Na razie mam podobnie jak Ty, czyli cukier na czczo zbyt wysoki... Poradziła Ci co i jak jeść przed snem, żeby tego uniknąć...? Ja staram się metodą prób i błędów, ale na razie wiem tylko, ze musze cokolwiek zjesc, bo inaczej jest gorzej,a wieczorne mdłości mi w tym nie pomagają [emoji43]
Krzywą mam dopiero na koniec listopada
Powiedziała, że koło 21-22 trzeba zjeść drugą małą kolację. To powinno być coś białkowo-tłuszczowego, trzeba unikać węglowodanów na noc. Może być np jogurt. Jeśli ma się wielkiego głoda to można zjeść jedną kanapkę, ale oczywiście nie z białego pieczywa.

Powiedziała, że koło 21-22 trzeba zjeść drugą małą kolację. To powinno być coś białkowo-tłuszczowego, trzeba unikać węglowodanów na noc. Może być np jogurt. Jeśli ma się wielkiego głoda to można zjeść jedną kanapkę, ale oczywiście nie z białego pieczywa.
Co do węglowodanow dzisiaj to nagrzeszyłam..czekolada i chipsy na zmiane potem slone dzisiaj oprocz ryby to strasznue sie odzywialam ale mialam straszna ochote [emoji39][emoji4]

Witajcie Dziewczyny :-)
Nie śpię już...chociaż powinnam ;-) Idę dziś na glukoze do najbliższego punktu koło mnie. Resztę badań będą robić w lab gdzie mam za darmo, ale bałam się, że na czczo nie dojadę tam na glukozę.
Miłego dnia :-)

Dziewczyny tak sie boje .. poprzednia ciaze straciłam w 10 tyg serce prZestlo bić nie miałam żadnych objawów ..a teraz w piątek zaczol się 10 tydzień i minęły mdłości .. ciągle się kłócę z mężem bo jestem taka zestresowana a wizyta dopiero w piątek:(
Kochana nie zamartwiaj się...ja w tamtym tygodniu w środę tez spanikowana jechałam do lekarza bo wstalam rano okazalo sie ze mdłości minely bol piersi tez a do tego zaczelam plamic...a pierwsza ciaze tez stracilam...wiec wyobraź sobie w jakim stresie jechalam do lekarza. Na usg wyszlo ze wszystko jest ok, mialam dużo leżeć i odpoczywać. Plamienie przeszlo na drugi dzień, ból piersi wrócił a mdłości przyszły w sobote ze zdwojona siła ;) dużo czytałam na ten temat i naprawde nie ma co się martwić na zapas...w niczym to nie pomoże...a tylko szkodzi Tobie i maluszkowi....

reklama
Do góry