reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Powiedziec to moze moj partner [emoji23]niestety u nas jezykowy problem ja z partnerem po niemiecku on potrafi perfekcyjnie a jego mama nie umie chociaz mieszkaja tu duzo dluzej niz ja...wiec z nia albo po bulgarsku albo po turecku a niestety żadnego z nich nie umiem (w sumie moze i lepiej) [emoji23]
Szczesciara, nie umiesz z nimi rozmawiać ;-)

Laseczki wszystko ok dzidzia jest serduszko puka 1,7 cm termin wg usg 22 czerwca . Niestety nie mam zdjęcia bo zostało w moich dokumentach .... Ale wszystko ok . Następna wizyta za miesiac
Super, gratulacje raz jeszcze

Witam dziewczyny:) u mnie też od rana leniwie-melduje się mam twinsów:) mam do Was pytanie bo trochę się obawiam. Na USG widać że jeden pęcherzyk jest dużo większy od drugiego to różnica ponad 8 mm , dzieciaki też różnej wielkości, nie wydaje Wam się że to dosyć dużo ?? Mam wizytę za tydzień więc dopytam jeszcze lekarza ale jakoś mnie to niepokoi... Zaraz wrzucę zdjęcie :)
Bliźnięta często się różnią zwłaszcza jeśli na dwujajowe bo wtedy może być różnica w czasie zapłodnienia, niby owulacji jest jednocześnie, ale do jednego jajeczka szybciej się dostaną plemniki i połączą a do drugiego później i wtedy jest różnica w wielkości, a w późniejszej ciąży i takie to zmienia, moja koleżanka ma bliźniaki i maja teraz 10 lat i ponad głowę jeden wyższy od drugiego ;-) także spokojnie nie ma co się stresować

Mama turka ojciec bułgar mieszkaja już w Niemczech jakies 8 lat
No to mieszanka będzie u dziecka Waszego niezła ;)

Witajcie kochane. Ja dziś byłam u swojej ginekolog i wyszłam z gabinetu zawiedziona. Sprawdziła wyniki krwi i wszystko. A jak zapytałam o badania prenatalne to powiedziała że jestem za młoda. A jak mnie zbadał to zeszłam z fotela z płaczem. Nie zmierzyła ciśnienia nie zwarzyla..
Miałam podobne odczucia w pierwszej ciąży na NFZ, czym prędzej szukałam prywatnego lekarza. ..

Hej :)
Można dołączyć? Widzę, że dużo piszecie może uda się mi Was nadrobić
Witaj, rozgosc się :)

hej dziewczyny ;)
dzisiaj byłam po zwolnienie(nie daje rady dźwigać i cały czas się schylać itd) mam pytanie może wiecie czy zwolnienie daje się ,,etapami,,? tzn dostałam jak narazie do 20 grudnia.
I coś wynika ze mam macice jakoś do tylu za bardzo zgięta :( Gine za dużo na ten temat nie mówił, chyba za bardzo nie chciał mnie denerwować...nie wiem sama. Ale bicie serduszka słyszeliśmy WOW :)
Na każdej wizycie dostajesz na kilka tygodni do czasu następnej wizyty, nie dostajesz od razu na całą ciążę zwolnienia

Ja byłam dzisiaj na wizycie u swojego gina, w zeszłym tyg to było tak dodatkowo u innej lekarki, u malucha wszystko ok wymiar crl 1,87cm serducho bije jak dzwon, nic tylko się cieszyć, następne podglądanie 3.12 a potem 13.12 prenatalne

reklama
Dziewczyny tak sie boje .. poprzednia ciaze straciłam w 10 tyg serce prZestlo bić nie miałam żadnych objawów ..a teraz w piątek zaczol się 10 tydzień i minęły mdłości .. ciągle się kłócę z mężem bo jestem taka zestresowana a wizyta dopiero w piątek:(
Jeśli tak bardzo Cię to martwi to podejdź do lekarza szybciej, albo do innego żeby sprawdzić czy wszystko ok, stres nie jest wskazany, więc lepiej się uspokoić sprawdzając co u malucha słychać

Na razie mam podobnie jak Ty, czyli cukier na czczo zbyt wysoki... Poradziła Ci co i jak jeść przed snem, żeby tego uniknąć...? Ja staram się metodą prób i błędów, ale na razie wiem tylko, ze musze cokolwiek zjesc, bo inaczej jest gorzej,a wieczorne mdłości mi w tym nie pomagają [emoji43]
Krzywą mam dopiero na koniec listopada
Powiedziała, że koło 21-22 trzeba zjeść drugą małą kolację. To powinno być coś białkowo-tłuszczowego, trzeba unikać węglowodanów na noc. Może być np jogurt. Jeśli ma się wielkiego głoda to można zjeść jedną kanapkę, ale oczywiście nie z białego pieczywa.

Powiedziała, że koło 21-22 trzeba zjeść drugą małą kolację. To powinno być coś białkowo-tłuszczowego, trzeba unikać węglowodanów na noc. Może być np jogurt. Jeśli ma się wielkiego głoda to można zjeść jedną kanapkę, ale oczywiście nie z białego pieczywa.
Co do węglowodanow dzisiaj to nagrzeszyłam..czekolada i chipsy na zmiane potem slone dzisiaj oprocz ryby to strasznue sie odzywialam ale mialam straszna ochote [emoji39][emoji4]

Witajcie Dziewczyny :-)
Nie śpię już...chociaż powinnam ;-) Idę dziś na glukoze do najbliższego punktu koło mnie. Resztę badań będą robić w lab gdzie mam za darmo, ale bałam się, że na czczo nie dojadę tam na glukozę.
Miłego dnia :-)

Dziewczyny tak sie boje .. poprzednia ciaze straciłam w 10 tyg serce prZestlo bić nie miałam żadnych objawów ..a teraz w piątek zaczol się 10 tydzień i minęły mdłości .. ciągle się kłócę z mężem bo jestem taka zestresowana a wizyta dopiero w piątek:(
Kochana nie zamartwiaj się...ja w tamtym tygodniu w środę tez spanikowana jechałam do lekarza bo wstalam rano okazalo sie ze mdłości minely bol piersi tez a do tego zaczelam plamic...a pierwsza ciaze tez stracilam...wiec wyobraź sobie w jakim stresie jechalam do lekarza. Na usg wyszlo ze wszystko jest ok, mialam dużo leżeć i odpoczywać. Plamienie przeszlo na drugi dzień, ból piersi wrócił a mdłości przyszły w sobote ze zdwojona siła ;) dużo czytałam na ten temat i naprawde nie ma co się martwić na zapas...w niczym to nie pomoże...a tylko szkodzi Tobie i maluszkowi....

reklama
Do góry