Szczesciara, nie umiesz z nimi rozmawiać ;-)Powiedziec to moze moj partner [emoji23]niestety u nas jezykowy problem ja z partnerem po niemiecku on potrafi perfekcyjnie a jego mama nie umie chociaz mieszkaja tu duzo dluzej niz ja...wiec z nia albo po bulgarsku albo po turecku a niestety żadnego z nich nie umiem (w sumie moze i lepiej) [emoji23]
Super, gratulacje raz jeszczeLaseczki wszystko ok dzidzia jest serduszko puka 1,7 cm termin wg usg 22 czerwca . Niestety nie mam zdjęcia bo zostało w moich dokumentach .... Ale wszystko ok . Następna wizyta za miesiac
Bliźnięta często się różnią zwłaszcza jeśli na dwujajowe bo wtedy może być różnica w czasie zapłodnienia, niby owulacji jest jednocześnie, ale do jednego jajeczka szybciej się dostaną plemniki i połączą a do drugiego później i wtedy jest różnica w wielkości, a w późniejszej ciąży i takie to zmienia, moja koleżanka ma bliźniaki i maja teraz 10 lat i ponad głowę jeden wyższy od drugiego ;-) także spokojnie nie ma co się stresowaćWitam dziewczyny u mnie też od rana leniwie-melduje się mam twinsów mam do Was pytanie bo trochę się obawiam. Na USG widać że jeden pęcherzyk jest dużo większy od drugiego to różnica ponad 8 mm , dzieciaki też różnej wielkości, nie wydaje Wam się że to dosyć dużo ?? Mam wizytę za tydzień więc dopytam jeszcze lekarza ale jakoś mnie to niepokoi... Zaraz wrzucę zdjęcie
No to mieszanka będzie u dziecka Waszego niezłaMama turka ojciec bułgar mieszkaja już w Niemczech jakies 8 lat
Miałam podobne odczucia w pierwszej ciąży na NFZ, czym prędzej szukałam prywatnego lekarza. ..Witajcie kochane. Ja dziś byłam u swojej ginekolog i wyszłam z gabinetu zawiedziona. Sprawdziła wyniki krwi i wszystko. A jak zapytałam o badania prenatalne to powiedziała że jestem za młoda. A jak mnie zbadał to zeszłam z fotela z płaczem. Nie zmierzyła ciśnienia nie zwarzyla..
Witaj, rozgosc sięHej
Można dołączyć? Widzę, że dużo piszecie może uda się mi Was nadrobić
Na każdej wizycie dostajesz na kilka tygodni do czasu następnej wizyty, nie dostajesz od razu na całą ciążę zwolnieniahej dziewczyny
dzisiaj byłam po zwolnienie(nie daje rady dźwigać i cały czas się schylać itd) mam pytanie może wiecie czy zwolnienie daje się ,,etapami,,? tzn dostałam jak narazie do 20 grudnia.
I coś wynika ze mam macice jakoś do tylu za bardzo zgięta Gine za dużo na ten temat nie mówił, chyba za bardzo nie chciał mnie denerwować...nie wiem sama. Ale bicie serduszka słyszeliśmy WOW
Ja byłam dzisiaj na wizycie u swojego gina, w zeszłym tyg to było tak dodatkowo u innej lekarki, u malucha wszystko ok wymiar crl 1,87cm serducho bije jak dzwon, nic tylko się cieszyć, następne podglądanie 3.12 a potem 13.12 prenatalne