reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Jestem w laboratorium. Biorę numerek "35 osób oczekujących
Ale jakaś dziewczyna się rozmyśliła i oddała mi swój nr, gdzie mam 25 osób przed sobą....

Dziewczyny wstałam rano i stwierdzilam ze przestały mnie boleć cycki.....mam nadzieje że to nic nie znaczy....
Oj ja bym chciała, żeby moje przestały!

U mnie na razie tylko wzdęty brzuszek [emoji6]Zobacz załącznik 912992
Ależ jesteś szczupła! :)

Hej.. mnie też choroba rozlożyla na łopatki, a jestem w pracy. Od rana się kuruje, mąż mi przywiózł spray do nosa i tabletki do ssania dla kobiet w ciąży. Wzięłam też paracetamol, zjadłam kanapkę z czosnkiem i wypiłem herbatę z miodem i cytryną. Czekam na jakieś efekty. Jak przez weekend nie przejdzie to lecę do lekarza. A jutro mam wizytę o 13.20. Nie mogę się doczekać [emoji4]
Współczuję i mam nadzieję, że szybko Ci się poprawi.

Jestem w laboratorium. Biorę numerek "35 osób oczekujących
Ale jakaś dziewczyna się rozmyśliła i oddała mi swój nr, gdzie mam 25 osób przed sobą....

A u mnie w medivocerze Panie w rejestracji od razu mi powiedziały że w ciąży mam pierwszeństwo do laboratorium. Trochę się krepowałam, ale skorzystałam w końcu bo kolejka była na 20 osób ;) uroki ciąży

Jesli chodzi o porod to najlepiej w nocy rodzić. No ale wiadomo ze tego sie nie przewidzi.
Ja trzeci mialam w nocy o 2. Cisza spokoj. Nikt po korytarzu nie lata. Jest tylko połozna no i na sam koniec lekarz.
Chcialabym zeby teraz mi sie tak trafiło.
Drugi porod mialam rano tzn od 7 do 10. Masakra. Ciągle ktos łaził,tu sprzątanie, tu jakies papiery, i pełno ludzi. A człowiek czuje sie skrępowany na maxa.
Ja bylam w szpitalu ze skurczami i rozwarciem od 21, a urodziłam nastepnego dnia przed 16 i przez ten caly czas w tym szpitalu byl spokoj i cisza, tylko jedna babka dzien wcześniej urodziła a tak to bylo pusto i cicho, lekarze ani polozne nie biegaly w te i z powrotem [emoji57] szkoda ze kolejny raz nie bede mogla tam rodzic [emoji57]

Witam Dziewczyny !
Ja dzisiaj korzystam z wolnego dnia w domu :)
Mdłości są... przed chwila o mało nie zwymiotowałam na kuriera... :p za przesyłkę musiałam zapłacić :p przeprosiłam pana na moment (chyba zielona na twarzy) toaleta zaliczona :p i wróciłam do odbioru :p mina człowieka bezcenna :p zapytał tylko skrępowany czy dobrze się czuje :p

A u mnie w medivocerze Panie w rejestracji od razu mi powiedziały że w ciąży mam pierwszeństwo do laboratorium. Trochę się krepowałam, ale skorzystałam w końcu bo kolejka była na 20 osób ;) uroki ciąży
Trzeba korzystać z naszych przywilejów :) kiedy jak nie teraz?:p

Trzeba korzystać z naszych przywilejów :) kiedy jak nie teraz?:p
Teraz tez zamierzam korzystac z pierwszeństwa, oczywiście nie wpychajac sie na sile tylko grzecznie informujac ze mam pierwszeństwo [emoji6]
Pamietam jakie byly reakcje ludzi jak w pierwszej ciąży rowniez z tego czasami korzystałam, ogólnie gdyby wzrok mogl zabijac to juz bym nie żyła [emoji1] zreszta tyle co ja sie wtedy nasluchalam ze malolata to sobie moze poczekac, to tylko ja wiem [emoji57]

Teraz tez zamierzam korzystac z pierwszeństwa, oczywiście nie wpychajac sie na sile tylko grzecznie informujac ze mam pierwszeństwo [emoji6]
Pamietam jakie byly reakcje ludzi jak w pierwszej ciąży rowniez z tego czasami korzystałam, ogólnie gdyby wzrok mogl zabijac to juz bym nie żyła [emoji1] zreszta tyle co ja sie wtedy nasluchalam ze malolata to sobie moze poczekac, to tylko ja wiem [emoji57]
Większość naszego społeczeństwa, niestety, nie widzi nic poza czubkiem swojego nosa i nie zwraca uwagi na innych. Liczą się tylko oni sami...
W trybie oceniania, najgorsze z czym musiałam się zmierzyć podczas wczorajszych wizyt na cmentarzu.. może pomyślicie ze narzekam ale ..
Idzie się w tłumie ludzi... ze zniczami czy to kwiatami... i w tym samym tłumie idą sobie osoby palące papierosy ...! Nie mam nic przeciwko palaczom. Każdy wybiera co lubi.... ale człowieku ! Stań z boku... zatrzymaj się ... nie dym na ludzi którzy (niestety) w tłumie nie maja innego wyjścia ... idą za tobą ;/ nie zauważa ze wypuszczasz chmurę dymu... dziecko tez nie zauważy... to prowadzone w wózku nie odwróci głowy:/ matka prowadząca wózek nie zdarzy cię ominąć ... wrrr No i tak mi się ulało wczoraj w stosunku do jednego człowieka ... a co mi Pan z uśmiechem na twarzy odpowiedział „to nie wdychaj”. <ściana>

reklama
Do góry