Pianistka1991
Fanka BB :)
No to jest okropne.. brak empatii i oglądanie tylko czubka własnego nosa.... mi się ostatnio załącza taka jakby agresja/mechanizm obronny na tego typu rzeczy... od razu wpadam we wściekłość, że ktoś swoim zachowaniem mógłby zaszkodzić mojemu maleństwu. Nie wiem.. może to ten instynkt macierzyński jak ostatnio w pracy na dyżurze wpadł na mnie jeden chłopiec to miałam ochotę go rozszarpać... nigdy wcześniej nie miałam w sobie takich dziwnych emocji.Większość naszego społeczeństwa, niestety, nie widzi nic poza czubkiem swojego nosa i nie zwraca uwagi na innych. Liczą się tylko oni sami...
W trybie oceniania, najgorsze z czym musiałam się zmierzyć podczas wczorajszych wizyt na cmentarzu.. może pomyślicie ze narzekam ale ..
Idzie się w tłumie ludzi... ze zniczami czy to kwiatami... i w tym samym tłumie idą sobie osoby palące papierosy ...! Nie mam nic przeciwko palaczom. Każdy wybiera co lubi.... ale człowieku ! Stań z boku... zatrzymaj się ... nie dym na ludzi którzy (niestety) w tłumie nie maja innego wyjścia ... idą za tobą ;/ nie zauważa ze wypuszczasz chmurę dymu... dziecko tez nie zauważy... to prowadzone w wózku nie odwróci głowy:/ matka prowadząca wózek nie zdarzy cię ominąć ... wrrr No i tak mi się ulało wczoraj w stosunku do jednego człowieka ... a co mi Pan z uśmiechem na twarzy odpowiedział „to nie wdychaj”. <ściana>