reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Większość naszego społeczeństwa, niestety, nie widzi nic poza czubkiem swojego nosa i nie zwraca uwagi na innych. Liczą się tylko oni sami...
W trybie oceniania, najgorsze z czym musiałam się zmierzyć podczas wczorajszych wizyt na cmentarzu.. może pomyślicie ze narzekam ale ..
Idzie się w tłumie ludzi... ze zniczami czy to kwiatami... i w tym samym tłumie idą sobie osoby palące papierosy ...! Nie mam nic przeciwko palaczom. Każdy wybiera co lubi.... ale człowieku ! Stań z boku... zatrzymaj się ... nie dym na ludzi którzy (niestety) w tłumie nie maja innego wyjścia ... idą za tobą ;/ nie zauważa ze wypuszczasz chmurę dymu... dziecko tez nie zauważy... to prowadzone w wózku nie odwróci głowy:/ matka prowadząca wózek nie zdarzy cię ominąć ... wrrr No i tak mi się ulało wczoraj w stosunku do jednego człowieka ... a co mi Pan z uśmiechem na twarzy odpowiedział „to nie wdychaj”. <ściana>
No to jest okropne.. brak empatii i oglądanie tylko czubka własnego nosa.... mi się ostatnio załącza taka jakby agresja/mechanizm obronny na tego typu rzeczy... od razu wpadam we wściekłość, że ktoś swoim zachowaniem mógłby zaszkodzić mojemu maleństwu. Nie wiem.. może to ten instynkt macierzyński ;) jak ostatnio w pracy na dyżurze wpadł na mnie jeden chłopiec to miałam ochotę go rozszarpać... nigdy wcześniej nie miałam w sobie takich dziwnych emocji.

reklama
No to jest okropne.. brak empatii i oglądanie tylko czubka własnego nosa.... mi się ostatnio załącza taka jakby agresja/mechanizm obronny na tego typu rzeczy... od razu wpadam we wściekłość, że ktoś swoim zachowaniem mógłby zaszkodzić mojemu maleństwu. Nie wiem.. może to ten instynkt macierzyński ;) jak ostatnio w pracy na dyżurze wpadł na mnie jeden chłopiec to miałam ochotę go rozszarpać... nigdy wcześniej nie miałam w sobie takich dziwnych emocji.
Ja co do zasady raczej nie wdaje się w dyskusje z takimi ludźmi ;/ przecież to jest zabetonowanie naszego społeczeństwa. Z tym ze teraz, w ciąży od razu reaguje. Tak jak mówisz może to reakcja obronna :p takie Lwice z nas :p

Większość naszego społeczeństwa, niestety, nie widzi nic poza czubkiem swojego nosa i nie zwraca uwagi na innych. Liczą się tylko oni sami...
W trybie oceniania, najgorsze z czym musiałam się zmierzyć podczas wczorajszych wizyt na cmentarzu.. może pomyślicie ze narzekam ale ..
Idzie się w tłumie ludzi... ze zniczami czy to kwiatami... i w tym samym tłumie idą sobie osoby palące papierosy ...! Nie mam nic przeciwko palaczom. Każdy wybiera co lubi.... ale człowieku ! Stań z boku... zatrzymaj się ... nie dym na ludzi którzy (niestety) w tłumie nie maja innego wyjścia ... idą za tobą ;/ nie zauważa ze wypuszczasz chmurę dymu... dziecko tez nie zauważy... to prowadzone w wózku nie odwróci głowy:/ matka prowadząca wózek nie zdarzy cię ominąć ... wrrr No i tak mi się ulało wczoraj w stosunku do jednego człowieka ... a co mi Pan z uśmiechem na twarzy odpowiedział „to nie wdychaj”. <ściana>
To samo wczoraj miałam, no po prostu irytacja na maksa. Tez nie mam nic do osób palących, ale no mogli by czasem pomysleć o innych.

Jak ja soe źle dzisiaj czuje. Nie lubię wychodzic bez śniadania a przez to że bylam rano na badaniach to musialam. Zjadlam od razu jak do pracy przyjechałam, teraz poprawilam jeszcze jogurtem, ale strasznie mi niedobrze i slaba jestem. Tez pobrali mi 4 fiolki krwi i czuje że potrzebuje zjesc jakas czekolade bo ledwo siedze [emoji20] a gdzie tu do 16 wrrrrr

Jak ja soe źle dzisiaj czuje. Nie lubię wychodzic bez śniadania a przez to że bylam rano na badaniach to musialam. Zjadlam od razu jak do pracy przyjechałam, teraz poprawilam jeszcze jogurtem, ale strasznie mi niedobrze i slaba jestem. Tez pobrali mi 4 fiolki krwi i czuje że potrzebuje zjesc jakas czekolade bo ledwo siedze [emoji20] a gdzie tu do 16 wrrrrr
Współczuję, może kup sobie czekolady?
Ja muszę powtórzyć to badanie które mi źle zrobili i ciągle odwlekam, bo nie chce mi się wstawać wcześniej :p

Hej dziewczyny! Dziś oficjalnie powiedziałam w pracy o ciąży. Ku mojemu zdziwieniu, zastępca przyjął tę wiadomość optymistycznie [emoji23] generalnie wszyscy spoko, bo oprócz mnie pracuje tu jeszcze jedna kobieta, reszta to męskie grono [emoji6] a wiecie jak to mężczyźni na takie info [emoji39]
Ech i po co ja się tak stresowałam... [emoji4]
No to fajnie, że tak łatwo poszło:biggrin2:

Witam się dziś i ja! Leżę i odpoczywam, mam mdłości i mega zgage, witajcie dolegliwości!;) jutro zaczynam 6 tc! Za tydzień już wizyta, przesunelam ją ;)

reklama
Do góry