AasiaI
Fanka BB :)
Trochę czuję lęk nie wiem jaka to będzie ale mógłby już ,,wyjść,, a Wy?Tak by zrobili jak nastawienie ogólnie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Trochę czuję lęk nie wiem jaka to będzie ale mógłby już ,,wyjść,, a Wy?Tak by zrobili jak nastawienie ogólnie?
No nie źle, moje dziewczyny też co chwilę balaganią i trzeba je gonić, także rozumiem!Ja też piorę i sprzatam, ale moje dziecko jak tornado, rozwala wszystko w kilka sekund
A który Tc? Ja się cieszę, że już jestem spakowana bo mi to gdzieś z tyłu głowy siedziało...Niech mnie ktoś kopnie w dupe żebym torby spakowała. Kupione mam chyba wszystko oprócz bepanthenu. Muszę sie jeszcze wybrać w tygodniu do szpitala do położnej, żeby sobie formalności załatwić, a gdy się zacznie, to potem wstawimy tylko datę
Ja spakowałam podkłady takie duże 10 szt. Te wielkie okropne wkładki zwykle podpaski, majtki poprodowe, 2 koszule, majtki zwykle, szlafrok, środki czystości, klapki, dla małej pampersy, chusteczki, łapki niedrapki, ubrania do wyjścia. Spakuje jeszcze laktator ( w poprzednich bardzo był potrzebny), linomag dla małej, ubrania ma w szpitalu i to chyba wszystko. Wiadomo woda z dziubkiem i coś do przekonszenia lekkiegoA na kiedy masz termin?
Ja też wciąż nie mam torby spakowanej .. dziś kupiłam żelazko żeby mi się lepiej prasowalo. No więc nie ma wymowek, trzeba się zabierać za prasowanie i pakowanie.
Co pakujecie do toreb? Macie jakąś listę?
Też się boję ale cc, bo z młodą to pewnie dam radę, no chyba, że będzie wyjątkowo placzliwaTrochę czuję lęk nie wiem jaka to będzie ale mógłby już ,,wyjść,, a Wy?
Ja juz wypatruje jakiego kolwiek zwiastunu ze to niedługo..w sumie za tydzień juz będzie donoszony a najlepiej jakby wyskoczył za 2...ale to nie koncert zyczen..boje sie 2 rzeczy...ze pomimo proby sn beda musieli ciac a 2 to tego że zaraz zostaje sama..Trochę czuję lęk nie wiem jaka to będzie ale mógłby już ,,wyjść,, a Wy?
Jeszcze biorę kubek łyżkę itpJa spakowałam podkłady takie duże 10 szt. Te wielkie okropne wkładki zwykle podpaski, majtki poprodowe, 2 koszule, majtki zwykle, szlafrok, środki czystości, klapki, dla małej pampersy, chusteczki, łapki niedrapki, ubrania do wyjścia. Spakuje jeszcze laktator ( w poprzednich bardzo był potrzebny), linomag dla małej, ubrania ma w szpitalu i to chyba wszystko. Wiadomo woda z dziubkiem i coś do przekonszenia lekkiego
@AasiaI o widzisz, dobrze że podpowiedzialas. Ja dziś spakowałam torbę i to też dorzucę jutro
Ja u siebie na liście prócz standardów typu koszula, porannik, klapki mam jeszcze papier toaletowy, duuuuzo wody - w razie takiego porodu męczącego jaki miałam, biustonosz, majty siatkowe, wkładki laktacyjne, smoczki dwa, laktator, buteleczka, Fema'ltiker, pielucha tetrowa,flanelowa, rożek, ręcznik z kapturkiem w razie wu no i ubranka dla Malutkiej
Dziś w ogóle pierwszy raz zebrała mi się woda w kostkach, pierwszy raz spuchły w tej ciąży. Mam nadzieję, że to sygnał przygotowania organizmu do porodu
Brzuch często twardnieje, klucia, ciągnięcia i pobolewania na porządku dziennym. Oby chociaż szyja zaczęła się skracać
A jak u Was Dziewczyny?