reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Niech mnie ktoś kopnie w dupe żebym torby spakowała. Kupione mam chyba wszystko oprócz bepanthenu. Muszę sie jeszcze wybrać w tygodniu do szpitala do położnej, żeby sobie formalności załatwić, a gdy się zacznie, to potem wstawimy tylko datę ;)
A który Tc? Ja się cieszę, że już jestem spakowana bo mi to gdzieś z tyłu głowy siedziało... :)

A na kiedy masz termin?
Ja też wciąż nie mam torby spakowanej .. dziś kupiłam żelazko żeby mi się lepiej prasowalo. No więc nie ma wymowek, trzeba się zabierać za prasowanie i pakowanie.
Co pakujecie do toreb? Macie jakąś listę?
Ja spakowałam podkłady takie duże 10 szt. Te wielkie okropne wkładki ;) zwykle podpaski, majtki poprodowe, 2 koszule, majtki zwykle, szlafrok, środki czystości, klapki, dla małej pampersy, chusteczki, łapki niedrapki, ubrania do wyjścia. Spakuje jeszcze laktator ( w poprzednich bardzo był potrzebny), linomag dla małej, ubrania ma w szpitalu i to chyba wszystko. Wiadomo woda z dziubkiem i coś do przekonszenia lekkiego ;)

Trochę czuję lęk nie wiem jaka to będzie ;) ale mógłby już ,,wyjść,, :) a Wy? :)
Ja juz wypatruje jakiego kolwiek zwiastunu ze to niedługo..w sumie za tydzień juz będzie donoszony a najlepiej jakby wyskoczył za 2...ale to nie koncert zyczen..boje sie 2 rzeczy...ze pomimo proby sn beda musieli ciac a 2 to tego że zaraz zostaje sama..
Owszem maz będzie pod telefonem ale nie bedziw mogl byc z nami caly czas a w domu Jeszcze 2.5latek

Ja spakowałam podkłady takie duże 10 szt. Te wielkie okropne wkładki ;) zwykle podpaski, majtki poprodowe, 2 koszule, majtki zwykle, szlafrok, środki czystości, klapki, dla małej pampersy, chusteczki, łapki niedrapki, ubrania do wyjścia. Spakuje jeszcze laktator ( w poprzednich bardzo był potrzebny), linomag dla małej, ubrania ma w szpitalu i to chyba wszystko. Wiadomo woda z dziubkiem i coś do przekonszenia lekkiego ;)
Jeszcze biorę kubek łyżkę itp ;)

@AasiaI o widzisz, dobrze że podpowiedzialas. Ja dziś spakowałam torbę i to też dorzucę jutro ;)
Ja u siebie na liście prócz standardów typu koszula, porannik, klapki mam jeszcze papier toaletowy, duuuuzo wody - w razie takiego porodu męczącego jaki miałam, biustonosz, majty siatkowe, wkładki laktacyjne, smoczki dwa, laktator, buteleczka, Fema'ltiker, pielucha tetrowa,flanelowa, rożek, ręcznik z kapturkiem w razie wu no i ubranka dla Malutkiej
Dziś w ogóle pierwszy raz zebrała mi się woda w kostkach, pierwszy raz spuchły w tej ciąży. Mam nadzieję, że to sygnał przygotowania organizmu do porodu ;)
Brzuch często twardnieje, klucia, ciągnięcia i pobolewania na porządku dziennym. Oby chociaż szyja zaczęła się skracać ;)
A jak u Was Dziewczyny?

reklama
@AasiaI o widzisz, dobrze że podpowiedzialas. Ja dziś spakowałam torbę i to też dorzucę jutro ;)
Ja u siebie na liście prócz standardów typu koszula, porannik, klapki mam jeszcze papier toaletowy, duuuuzo wody - w razie takiego porodu męczącego jaki miałam, biustonosz, majty siatkowe, wkładki laktacyjne, smoczki dwa, laktator, buteleczka, Fema'ltiker, pielucha tetrowa,flanelowa, rożek, ręcznik z kapturkiem w razie wu no i ubranka dla Malutkiej
Dziś w ogóle pierwszy raz zebrała mi się woda w kostkach, pierwszy raz spuchły w tej ciąży. Mam nadzieję, że to sygnał przygotowania organizmu do porodu ;)
Brzuch często twardnieje, klucia, ciągnięcia i pobolewania na porządku dziennym. Oby chociaż szyja zaczęła się skracać ;)
A jak u Was Dziewczyny?

A mnie męczy wstydliwy problem.
Bardzo boli męczy ogromny dyskomfort piecze ...hemoroidy :(
Nie sądziłam że mnie dopadną :(

Do góry