Ja uwielbiam mandarynkiZe względu na to że jest to cytrus czyli owoc importowany który dostaje dość duża dawke substancji konserwującej I innej chemii A że wszystkich cytrusów ma najciensza skórke. W związku z tym najwięcej tego przedostaje się do owoca... slyszalam kiedyś ta teorię ale później o niej zapomniałam. Teraz wszędzie pachnie mandarynkami, ja mam ochotę I dosłownie chyba każdy z otoczenia marudzi żeby nie jeść teraz, odbije sobie jak skończę karmić... A teraz lepiej jednak pomarańcze lub pomelo.
reklama
Berry90
Fanka BB :)
Dlatego tak jak napisałam później, mimo wszystko należy zachować zdrowy rozsądek bo faktycznie czytając wszystkie dobre rady można oszalećEee ... Niedługo wyjdzie, że nic jeść nie można... Ja tam będę nadal jadła ... Wczoraj teściowa mi jakiś artykuł z gazety kazała czytać o mixach sałat z marketów, bo tam niby e coli i że szkodzi w ciąży itp ... Po czym jadłam taki mix wczoraj na kolację
![]()
Pianistka1991
Szanuję Twój wybór, ale ja nie będę na to zważaćOgólnie cytrusy zgodnie z dieta ciężarnej są ok... Ale umiarkowanie. Ze względu właśnie na chemię I na to że często wywołują alergie -chociaż z tym akurat nigdy nie miałam problemu. No i że względu na to że mogą wywoływać zgage która I tak W ciąży jest u niektorych dość dokuczliwa. Oczywiście jestem zwolenniczką słuchania swojego organizmu I zdrowego rozsadku ale mimo wszystko z mandarynek poki co zrezygnowalam
Berry90
Dlatego tak jak napisałam później jestem zwolenniczką słuchania własnego organizmu i zdrowego rozsądku żeby w tym wszystkim nie oszalec. Ale z mandarynek jednak zrezygnowałamJa uwielbiam mandarynkitak samo jak truskawki jadlam normalnie w ciazy jak soe pojawily i pozniej po porodzie też
dziecko nigdy wbrew temu jak kazdy mowil kolek nie miało czyli truskawki i czeresnie zaraz po porodzie nie byly takie złe
Mój mąż mnie o zdradę podejrzewa bo tyle piszę...
Mówię mu, ze to forum.
Zaczął podpytywac co takiego tu piszemy. Mówię, ze tak o wszystkim i o niczym.
To on "a to luz myślałem, że może na mężów narzekają" Nawet nie wpadl na to, ze to ja narzekam [emoji23][emoji23][emoji23]
Mówię mu, ze to forum.
To on "a to luz myślałem, że może na mężów narzekają" Nawet nie wpadl na to, ze to ja narzekam [emoji23][emoji23][emoji23]
Madelaine701
Czytałam żeby nie przesadzac z ilością a skórkę zawsze można sparzyćDlatego tak jak napisałam później, mimo wszystko należy zachować zdrowy rozsądek bo faktycznie czytając wszystkie dobre rady można oszalećniemniej ja póki co z mandarynek zrezygnowałam
o mixie nie slyszalam, też jadłam I zyje [emoji14] właściwie żyjemy
![]()
Pianistka1991
Haha! Mój mąż też mnie podpytuje co my tu piszemy i stwierdza, że się uzależniam od tego miejsca.Mój mąż mnie o zdradę podejrzewa bo tyle piszę...
Mówię mu, ze to forum.
Berry90
Pytalyscie czemu mnie ostrzegaja to napisalam [emoji14] ja nikomu absplutnie nie zabraniam kazdy tez wie co mu sluzy a co nie... z tyk ze chemia jest wszedzie. Teraz bardzoej na to uwazam i bardziej sie przykladam do mycia wszystkiego ale tez nie mozna popasc w paranoje.Szanuję Twój wybór, ale ja nie będę na to zważaćwe wszystkim jest chemia. Wolę przykładowo ograniczać do minimum mięso niż mandarynki [emoji39]
A co do miesa to ja z osoby która ogólnie mięsa przed ciaza nie bardzo tak ostatnie dwa miesiące byłam pierwsza do każdego kotleta
Madelaine701
Mój jakiś czas temu też o to wypytywał i twierdzil że założyk konto i bedzię sprawdzać co piszeMój mąż mnie o zdradę podejrzewa bo tyle piszę...
Mówię mu, ze to forum.
reklama
Berry90
Moj wczoraj chciał poczytać [emoji23] uważaj bo się zaloguje pod falszywym nickiem I będzie podgladac [emoji23]Mój mąż mnie o zdradę podejrzewa bo tyle piszę...
Mówię mu, ze to forum.