reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Haha! i może jeszcze chcesz powiedzieć, że nic nie kupisz przed 9 miesięcy?! Zdecydowanie nie wierzę [emoji23][emoji23][emoji23]
Ciuszków opór, też będę się rozglądać za taką paką ;)
Bede kupowac juz wieksze na kolejne miesiace [emoji14]
Mysle ze warto poszukac na olx, jak widac mozna bardzo dobrze trafic na fajne ubranka [emoji6]
@Kaamilaaa przeprowadziliśmy się w czerwcu ze Śląska na Pomorze. Wszystko na jeden raz...pakowalismy 2tyg, z czego 3 ostatnie dni mega intensywnie. Niby dużo rzeczy rozdalam (np ubranka znajomym mamom), wrzuciłam...a i tak pudeł mieliśmy masę+łóżko pietrowe. Człowiek jest niesamowitym chomikiem ;-)
Nawet mi nie mow bo ja juz widze co to bedzie [emoji87] my bedziemy mieli mase pudel z ubraniami, zabawkami, ksiazkami, wszystkimi duperelami, a do tego meble z salonu czyli zestaw 3szaf, tv, meble z pokoju lozko, biurko + komputer, dwie szafiki, biurko z pokoju mlodego, jego łóżko, szafa i fotel [emoji87][emoji85] nie mam pojecia jak tz to zorganizuje [emoji85]

reklama
Bede kupowac juz wieksze na kolejne miesiace [emoji14]
Mysle ze warto poszukac na olx, jak widac mozna bardzo dobrze trafic na fajne ubranka [emoji6]Nawet mi nie mow bo ja juz widze co to bedzie [emoji87] my bedziemy mieli mase pudel z ubraniami, zabawkami, ksiazkami, wszystkimi duperelami, a do tego meble z salonu czyli zestaw 3szaf, tv, meble z pokoju lozko, biurko + komputer, dwie szafiki, biurko z pokoju mlodego, jego łóżko, szafa i fotel [emoji87][emoji85] nie mam pojecia jak tz to zorganizuje [emoji85]
My w tym roku mieliśmy przeprowadzkę 900 km... zapakowane całe kombi I wynajęta przyczepa do 700 kg w którą spakowane było jakieś 1.5 t bo jak się okazało mamy duzo więcej niż sądzilismy(mimo tego że kilka mebli sprzedalismy) A nie było możliwości na 2 razy... 14 h z duszą na ramieniu [emoji33] nigdy więcej takich akcji.

Dlaczego Cię ostrzegają?
Ze względu na to że jest to cytrus czyli owoc importowany który dostaje dość duża dawke substancji konserwującej I innej chemii A że wszystkich cytrusów ma najciensza skórke. W związku z tym najwięcej tego przedostaje się do owoca... slyszalam kiedyś ta teorię ale później o niej zapomniałam. Teraz wszędzie pachnie mandarynkami, ja mam ochotę I dosłownie chyba każdy z otoczenia marudzi żeby nie jeść teraz, odbije sobie jak skończę karmić... A teraz lepiej jednak pomarańcze lub pomelo.

Ogólnie cytrusy zgodnie z dieta ciężarnej są ok... Ale umiarkowanie. Ze względu właśnie na chemię I na to że często wywołują alergie -chociaż z tym akurat nigdy nie miałam problemu. No i że względu na to że mogą wywoływać zgage która I tak W ciąży jest u niektorych dość dokuczliwa. Oczywiście jestem zwolenniczką słuchania swojego organizmu I zdrowego rozsadku ale mimo wszystko z mandarynek poki co zrezygnowalam

Ze względu na to że jest to cytrus czyli owoc importowany który dostaje dość duża dawke substancji konserwującej I innej chemii A że wszystkich cytrusów ma najciensza skórke. W związku z tym najwięcej tego przedostaje się do owoca... slyszalam kiedyś ta teorię ale później o niej zapomniałam. Teraz wszędzie pachnie mandarynkami, ja mam ochotę I dosłownie chyba każdy z otoczenia marudzi żeby nie jeść teraz, odbije sobie jak skończę karmić... A teraz lepiej jednak pomarańcze lub pomelo.
Eee ... Niedługo wyjdzie, że nic jeść nie można:p ... Ja tam będę nadal jadła ... Wczoraj teściowa mi jakiś artykuł z gazety kazała czytać o mixach sałat z marketów, bo tam niby e coli i że szkodzi w ciąży itp ... Po czym jadłam taki mix wczoraj na kolację :p

reklama
My też dwa lata temu się przeprowadziliśmy z kawalerki! A rzeczy zajęły nam cale nasze nowe mieszkanie :) nie bylo w tym żadnych mebli, no i jeszcze rzeczy dla dzidzi specjalnie czekalismy do przeprowadzki z zakupami.
Przeprowadzki to masakra jakas jest ;p A jeszcze z dziećmi to szczerze nie umiem sobie tego wyobrazić;p

Do góry