reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Witam się i ja. Widziałam temat alko, ja to przed ciąża byłam amatorka wina czerwonego, czasem prosseco mocniejszego alko jakoś nigdy nie piłam. Dziwne ale nie ciągnie mnie w ogóle, a nawet odrzuca jak mąż pije piwo i potem mi huha :D
A właśnie pijecie w ciąży więcej wody, ja mam jakiś problem, przed ciąża min 3l zawsze musiałam mieć wode, a teraz nie mogę przyjąć płynów, a przecież potrzebuje tego maluch no i wody muszą z czegoś powstać o_O

Ja tez za mało pije tej wody:/// i dlatego pewnie mam problem z wypróżnianiem:///

reklama
Ja tez za mało pije tej wody:/// i dlatego pewnie mam problem z wypróżnianiem:///
Ja tez pije teoche za malo ale o dziwo mimo ze jem troche wiecej, ruszam sie troche mniej (chociaz od przyszlego tygodnia ide na brzuszkowy fitness :D ! ) to przemianę materii mam jak nigdy. Chodzę do toalety czasami 2-3 x dziennie. Raz dziennie minimum.

Witam
A ja zarobiona od rana. Sprzątałam cały dom do 13.00
Może wytrzyma czystość do poniedziałku chociaż.

A propo krwi...
Ja i mój mąż mamy grupę 0+
Córka urodziła się z lekką żółtaczką.
Co nowy lekarz na obchodzie, to się właśnie pytali o te nasze grupy krwi i za kazdym razem zdziwienie, że mamy oboje 0+, a dziecko urodziło się z żółtaczką.
Jedne babsko neonatolog skomentowała to nawet "no ... Już był przypadek, jak jedna mama mówiła, że z meżem mają grupę +, a ojcem dziecka okazał się listonosz" .
Pytam się co mi tu sugeruje, to a nic a nic. Tylko więcej się już u nas nie pokazała na sali.
Kurde teraz to będę je chyba nagrywać i skargi składać

Hmm no ciekawe jak to bedzie u kazdej z nas [emoji6]
Ja wiem ze nie chce tz przy porodzie, wole sama choć myślę nad tym czy tz mamy nie poprosić zeby byla ze mną [emoji848] Bardzo bym chciała, od 2015roku kiedy rzucilam fajki na dobre tyle przytylam i mimo regularnych cwiczen od ponad roku nic nie ruszalo wiec nie wiem czy sie pozbieram po tej ciąży. Poki co jestem zalamana tym ze tak czy siak za niedługo na wadze zobacze tą 7 z przodu...

Kama, bo aktywność to nie wszystko. 70 % sukcesu to dobrze zbilansowana dieta i regularne posiłki oraz nawodnienie organizmu.
Ogólnie zeby schudnąć powinno się myśleć o ujemnym indeksie kalorii. To oznacza, ze musisz podrasować dietę pod swój tryb życia, nie dla każdego dobre jest 1500, 1800 kalorii. Jeśli mało ćwiczysz to właśnie tyle powinnaś mniej więcej spożywać i dodatkowo ćwiczenia. Jeśli ćwiczysz bardzo dużo musisz zwiększyć kaloryczność posiłków. Ogólnie ja wierze, ze Ci się uda wrócić do wagi z przed 1 ciąży,

Witam
A ja zarobiona od rana. Sprzątałam cały dom do 13.00
Może wytrzyma czystość do poniedziałku chociaż.

A propo krwi...
Ja i mój mąż mamy grupę 0+
Córka urodziła się z lekką żółtaczką.
Co nowy lekarz na obchodzie, to się właśnie pytali o te nasze grupy krwi i za kazdym razem zdziwienie, że mamy oboje 0+, a dziecko urodziło się z żółtaczką.
Jedne babsko neonatolog skomentowała to nawet "no ... Już był przypadek, jak jedna mama mówiła, że z meżem mają grupę +, a ojcem dziecka okazał się listonosz" .
Pytam się co mi tu sugeruje, to a nic a nic. Tylko więcej się już u nas nie pokazała na sali.
Kurde teraz to będę je chyba nagrywać i skargi składać
Jezu co za babsko...

Kurczę dziewczyny muszę się z wami podzielić jeszcze jedna rzeczą która nie daje mi od wczoraj spokoju. Moja ciąża jest pierwszą ciąża z rodzinie. Wyczekana przez przyszłych dziadkow. I wszystko fajnie gdyby nie kolejne... hmm... rozczarowanie ? Nie mogłam się doczekać żeby przekazać wiadomość mojemu tacie (mamy nie mam już ponad 12 lat) A on albo zgrywal twardziela albo nie wiem. Generalnie jakoś tak nie widziałam tej radości w jego oczach jak się dowiedział że zostanie po raz pierwszy dziadkiem ( A o niczym innym nie gadał od ślubu...) Ale mniejsza. Mój tata zawsze mówił że wnuczka I wnuczka i czeka na wnusie. Wczoraj po prenatalnych zgodnie z przeczuciami na 75% chlopak. Po wszystkim dzwonilam do taty (na co dzień jest za granica) I wysłałam mu zdjęcie z usg I się zapytal czy znana płeć- Od razu zapytał czy dziewczynka. Mówię że nie na 100% wiadomo ale nie, chlopak. I usłyszałam "szkoda, liczylem na dziewczynke". Może przesadzam i wiem ze najwazniejsze ze zdrowe i nir powinnam sie przejmowac ale nie na takie słowa się czeka od jedynego rodzica, który po raz pierwszy zostanie dziadkiem. Trochę mi jednak przykro... A zdjęciem z usg pochwalę się przed WamiZobacz załącznik 920878

Piękny dzidziuś:)
Może tato rzeczywiście zgrywa twardziela? Wiem, ze Ci smutno pewnie. Nie przejmuj się, pewnie sam jest jeszcze w szoku:)

reklama
Do góry