reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Gdyńska aura sprzyja dziś odpoczynkowi w domu :) więc piateczka Z kanapy spod koca :)
Już się nie mogę doczekać aż już będzie taki typowo ciążowy, nawet malutki :)

No właśnie to jest to że później pewnie się będą cieszyć ale pierwsza reakcję się pamięta... w drugiej widze ze zagrywka taktyczna [emoji14]
Ja dziś idę z wesola nowiną do dziadków-w końcu zostaną pradziadkami :)

Na pewno się ucieszą :) nam niestety została tyko jedna babcia z mojej strony, będzie to jej pierwszy prawnuk lub prawnuczka, jak się dowiedziała to strasznie się cieszyła że się doczekała i w ogóle i już nie może się doczekać. Rodzice tż cieszą się ale nie są tak bardzo podekscytowani bo to ich 3 wnuk będzie, ale moi skaczą z radości, szczególnie tato, który ciągle jak dzwoni to pyta jak się dziś czuję i czy mam zachcianki :rolleyes:

reklama
Ale ty szczupla :) Mi wyglada na infekcje :/Przy infekcji wcale nic nie musi swedziec ani piec a ona moze być wiec ja bym na twoim miejscu podpytala gin..Jaki malusi <3 Zdrowka dla was :* moj mlody tez wstal zakatarzony :/ a za oknem -11 :(

Jak tak patrze na wasze brzuszki to masakra, wy takie szczuplutkie a ja mam już taki wielki, bede sie toczyć na koniec :D

Oj tam, nieprawda:) mój brzuch wieczorem to jakby 6 miesiąc ciąży, jakoś mnie wzdyma mimo regularnych ćwiczeń i regularnego całkiem zdrowego jedzenia. Próbowałam babki płesznik ale na mnie nie działa niestety. No nic, każda ciąża inna. W młodym na tym etapie byłam lżejsza o 3.5 kg także zupełnie inaczej się to przedstawia. Na koniec sama będę jak kulka:)))

Jeju jak ja nie lubie szpitali:( czekam teraz w kolejce a gowniara z wielkim brzuchem co 15 min na papierosla wychodzi no mam ochotę ja walnac e leb a jeszcze czeka na przyjecie do szpitala.

Wrrrrrrr, no tragedia. Ja wiem, ze tan nałóg jest ciężki ale zlitowalaby się nad swoim dzieckiem:(((

Ale wiecie co niestety często tak jest, ze te babska rodza zdrowe dzieci a dziewczyny, ktore o siebie dbaja rodzą dzieci z jakimis wadami genetycznymi czy chorobami.
Ja w sumie mam swoja teorie na ten temat. Moja siostra ma niepelnosprawna córeczkę i mówimy, ze to byl cud ze trafila do takiej rodziny bo w patologii bylaby spisana na straty a tak to jest wspanialym dzieckiem i przede wszystkim kochanym :)

Pieknie to napisałaś:)

Na pewno się ucieszą :) nam niestety została tyko jedna babcia z mojej strony, będzie to jej pierwszy prawnuk lub prawnuczka, jak się dowiedziała to strasznie się cieszyła że się doczekała i w ogóle i już nie może się doczekać. Rodzice tż cieszą się ale nie są tak bardzo podekscytowani bo to ich 3 wnuk będzie, ale moi skaczą z radości, szczególnie tato, który ciągle jak dzwoni to pyta jak się dziś czuję i czy mam zachcianki :rolleyes:

No bo nie uda się ukryć że jednak bardzo cieszy ta radość w oczach innych :) tym bardziej jeżeli została Ci jedna babcia to fajnie że się doczekala. I że Ty się doczekalas tego :) mi np bardzo zależało żeby dziadkowie jeszcze doczekali prawnukow. Wyobraź sobie -4 pokolenia na jednym zdjęciu. Piękna pamiątka:)

Mi tez bylo ciezko uwierzyć, ze z 50kg po ciazy zrobilo sie 65 ;) ale sukcesywnie spadalo. Teraz kazda z nas niech dba o dzidzie a pozniej bedziemy sie martwić jak zgubić. Ja sobie w ciazy pozwalam na więcej ale skoro mam chęć tzn ze tak trzeba :)

Oj ja tez bym tak chciała. Ale mam ogromne wyrzuty sumienia jak sobie pofolguje://. W poprzedniej ciąży przytyłam 16kg, i wiem ze ok 4 kg to moje folgowanie. Ciężko było mi to zrzucić mimo treningów przez 7 dni w tygodniu, ale s końcu prawie się udało, no i zaplanowaliśmy druga ciąże. Ja teraz póki mogę i świadomość nie szwankuje to dbam o siebie zdrowo jedząc i nie folguje za często z zachciankami. Gdzieś tam z tylu głowy mam ten żal do siebie już po pierwszej ciąży. A zaczęłam tyć tak na poważnie w 8 mym miesiącu, dosłownie szedł kilogram do przodu na tydzień, nie wierzyłam, ze to możliwe :o

Dziewczyny niech mnie ktos kopnie w 4litery [emoji19] od rana nie zrobilam kompletnie nic, mam takiego lenia i bol glowy ze nie ogarniam [emoji19]

reklama
Do góry