reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Gdyńska aura sprzyja dziś odpoczynkowi w domu :) więc piateczka Z kanapy spod koca :)
Już się nie mogę doczekać aż już będzie taki typowo ciążowy, nawet malutki :)

No właśnie to jest to że później pewnie się będą cieszyć ale pierwsza reakcję się pamięta... w drugiej widze ze zagrywka taktyczna [emoji14]
Ja dziś idę z wesola nowiną do dziadków-w końcu zostaną pradziadkami :)

Na pewno się ucieszą :) nam niestety została tyko jedna babcia z mojej strony, będzie to jej pierwszy prawnuk lub prawnuczka, jak się dowiedziała to strasznie się cieszyła że się doczekała i w ogóle i już nie może się doczekać. Rodzice tż cieszą się ale nie są tak bardzo podekscytowani bo to ich 3 wnuk będzie, ale moi skaczą z radości, szczególnie tato, który ciągle jak dzwoni to pyta jak się dziś czuję i czy mam zachcianki :rolleyes:

reklama
Ale ty szczupla :) Mi wyglada na infekcje :/Przy infekcji wcale nic nie musi swedziec ani piec a ona moze być wiec ja bym na twoim miejscu podpytala gin..Jaki malusi <3 Zdrowka dla was :* moj mlody tez wstal zakatarzony :/ a za oknem -11 :(

Jak tak patrze na wasze brzuszki to masakra, wy takie szczuplutkie a ja mam już taki wielki, bede sie toczyć na koniec :D

Oj tam, nieprawda:) mój brzuch wieczorem to jakby 6 miesiąc ciąży, jakoś mnie wzdyma mimo regularnych ćwiczeń i regularnego całkiem zdrowego jedzenia. Próbowałam babki płesznik ale na mnie nie działa niestety. No nic, każda ciąża inna. W młodym na tym etapie byłam lżejsza o 3.5 kg także zupełnie inaczej się to przedstawia. Na koniec sama będę jak kulka:)))

Jeju jak ja nie lubie szpitali:( czekam teraz w kolejce a gowniara z wielkim brzuchem co 15 min na papierosla wychodzi no mam ochotę ja walnac e leb a jeszcze czeka na przyjecie do szpitala.

Wrrrrrrr, no tragedia. Ja wiem, ze tan nałóg jest ciężki ale zlitowalaby się nad swoim dzieckiem:(((

Ale wiecie co niestety często tak jest, ze te babska rodza zdrowe dzieci a dziewczyny, ktore o siebie dbaja rodzą dzieci z jakimis wadami genetycznymi czy chorobami.
Ja w sumie mam swoja teorie na ten temat. Moja siostra ma niepelnosprawna córeczkę i mówimy, ze to byl cud ze trafila do takiej rodziny bo w patologii bylaby spisana na straty a tak to jest wspanialym dzieckiem i przede wszystkim kochanym :)

Pieknie to napisałaś:)

Na pewno się ucieszą :) nam niestety została tyko jedna babcia z mojej strony, będzie to jej pierwszy prawnuk lub prawnuczka, jak się dowiedziała to strasznie się cieszyła że się doczekała i w ogóle i już nie może się doczekać. Rodzice tż cieszą się ale nie są tak bardzo podekscytowani bo to ich 3 wnuk będzie, ale moi skaczą z radości, szczególnie tato, który ciągle jak dzwoni to pyta jak się dziś czuję i czy mam zachcianki :rolleyes:

No bo nie uda się ukryć że jednak bardzo cieszy ta radość w oczach innych :) tym bardziej jeżeli została Ci jedna babcia to fajnie że się doczekala. I że Ty się doczekalas tego :) mi np bardzo zależało żeby dziadkowie jeszcze doczekali prawnukow. Wyobraź sobie -4 pokolenia na jednym zdjęciu. Piękna pamiątka:)

Mi tez bylo ciezko uwierzyć, ze z 50kg po ciazy zrobilo sie 65 ;) ale sukcesywnie spadalo. Teraz kazda z nas niech dba o dzidzie a pozniej bedziemy sie martwić jak zgubić. Ja sobie w ciazy pozwalam na więcej ale skoro mam chęć tzn ze tak trzeba :)

Oj ja tez bym tak chciała. Ale mam ogromne wyrzuty sumienia jak sobie pofolguje://. W poprzedniej ciąży przytyłam 16kg, i wiem ze ok 4 kg to moje folgowanie. Ciężko było mi to zrzucić mimo treningów przez 7 dni w tygodniu, ale s końcu prawie się udało, no i zaplanowaliśmy druga ciąże. Ja teraz póki mogę i świadomość nie szwankuje to dbam o siebie zdrowo jedząc i nie folguje za często z zachciankami. Gdzieś tam z tylu głowy mam ten żal do siebie już po pierwszej ciąży. A zaczęłam tyć tak na poważnie w 8 mym miesiącu, dosłownie szedł kilogram do przodu na tydzień, nie wierzyłam, ze to możliwe :o

Dziewczyny niech mnie ktos kopnie w 4litery [emoji19] od rana nie zrobilam kompletnie nic, mam takiego lenia i bol glowy ze nie ogarniam [emoji19]

reklama
Do góry