reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Mój pierwszy trymestr to bajka była drugi tez pracowałam w sumie do 30tc [emoji41]a okolo 31 pojawiły się mdłości dopiero i inne rzeczy typowe dla początku ciąży :| smaków nie miałam na nic i nie mam dalej :p

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
mnie 1 trymest meczyło wszystko,drugi to była bajka :)zaczął sie 3 i znowu mdłosci,zgaga,cala puchłam,teraz jest juz ok,ale rozstępy mam na piersiach i na udach, a najbardziej bolą te od wewnętrznej strony :(
ckaidqk32dghy2ol.png

ckaidqk3gmavjquw.png

Rozstępy zrobiły mi się paskudne na brzuchu [emoji33] i smarowałam się wszystkim co możliwe praktycznie od początku ( bio-Oil,mustela,palmers) i nic nie dało taka skóra [emoji22] a cieszyłam się ze nie będę miała aż tu nagle wystrzeliły w 8 miesiącu dopiero [emoji33][emoji33][emoji205] jestem tygryskiem[emoji41][emoji197]

Foxy ja też nie miałam rozstępów a tu w 8 bach ale tylko przy pempku. Laską nigdy nie byłam to przeżyję. Gorzej z wagą mam 20 kg na plusie. Pocieszam się że mała jest spora i wód mam ok 20 to trochę zejdzie. U mnie pierwszy trymestr spanie i wymioty. Drugi ok. Pracowałem po połowy kwietnia. Nawet teraz podpinam się pod system z domu i pomagam. Dokumenty dla księgowej muszę naszykowac. Rany nic nie sprzątałam padłam na 2 godziny a po 3 mój z pracy wraca idę robić obiad na szybko.

Wspolczuje bardzo z tymi rozstepami:( u mnie wiele znajomych uzywalo po NoScar widzialam efekty naprawde fajne tez sie na ten preparat nastawialam, podobno wydajny bo wystarczy tylko po lini rozstepow rozprowadzac mala ilosc. W wieku 15 lat mialam straszne blizny po tradziku 4 miesiace okolo stosowalam nic nie widac:)

Odnośnie wcześniejszych tematów, ja przytyłam łacznie 6kg więc jestem tą szczęściarą, że rozstępów zero a brzuszek mini:) lewatywy u nas robią każdemu chyba że ktoś nie wyrazi zgody... nie wyobrażam sobie nie mieć, niestety choćby mini kupka przy parciu wiadomo jaki możedać efekt... naprawdę wstydziłabym się i męża i personelu... dla nich to może normalne, ale z pewnością nie za miłe... jeszcze w upał czerwcowy którego się spodziewam:) ale teraz tak moge pisać a przy porodzie będzie mi pewnie wszytsko jedno hehe

Ja przytyłam 7 kg. Moja 3 i najmiejsza ciąża ale dzidziuś ma normalną wagę

Odnośnie wcześniejszych tematów, ja przytyłam łacznie 6kg więc jestem tą szczęściarą, że rozstępów zero a brzuszek mini:) lewatywy u nas robią każdemu chyba że ktoś nie wyrazi zgody... nie wyobrażam sobie nie mieć, niestety choćby mini kupka przy parciu wiadomo jaki możedać efekt... naprawdę wstydziłabym się i męża i personelu... dla nich to może normalne, ale z pewnością nie za miłe... jeszcze w upał czerwcowy którego się spodziewam:) ale teraz tak moge pisać a przy porodzie będzie mi pewnie wszytsko jedno hehe
Ja przytyłam 9kg w tym duży dzieciaczek,brzuch mam też mały,niektóre kobiety w 30tc mają o wiele większy. Lekarz na wizycie od razu sprawdzał ilośc wód ale mówił,że od razu widać że w normie :)
mimo to rozstępy są i to na połowie brzucha.

Rozstępy zrobiły mi się paskudne na brzuchu [emoji33] i smarowałam się wszystkim co możliwe praktycznie od początku ( bio-Oil,mustela,palmers) i nic nie dało taka skóra [emoji22] a cieszyłam się ze nie będę miała aż tu nagle wystrzeliły w 8 miesiącu dopiero [emoji33][emoji33][emoji205] jestem tygryskiem[emoji41][emoji197]

Witaj w klubie.Smarowałam się wszystkim. Za kasę ,którą wydałam na smarowidła kupiłabym samochód. Złom,ale zawsze byłby samochód :D
Do tego mam mały brzuch i ćwiczę,zdrowo jem,piję dużo wody a od 8 miesiąca mnie zaczęło orać. Tyle tylko ,że zaczynają co niektóre się zwężać i znikać po tych smarowidłach :) może kiedyś znikną całkowicie :)

Aha a jak zaczęło swędzieć to nic i tak tego nie powstrzymało. Każdy specyfik łagodził swędzenie na godzinę-dwie a efektem rozstępy,których nie dało rady powstrzymać. Ale mam duże skłonności,więc cieszę się ,że przynajmniej nie mam ich na calutkim brzuchu

mnie moje rozstęy w tamtym tygodniu tak zaczeły swedzic ze myslalam ze mam cholestazę ale jednak to tylko przyjaciołki rozstępy :)
moja pierwszza ciaza wiec nwm jak zrzucę te 20+ kg :)
ckaidqk32dghy2ol.png

ckaidqk3gmavjquw.png

reklama
U mnie dzis koniec terminu...i co? I du...pa... Nic sie nie dzieje...posprzatalam, zrobilam obiad, pojechalam na zakupy, zrobilam sernik na zimno i tylko bolu spojenia sie nabawilam....
Uwolnijcie mnie juz od tego brzucha....
Screenshot_2017-06-07-14-18-06.png

c55f3e3kq403a9og.png

Załączniki

• Screenshot_2017-06-07-14-18-06.png
    Screenshot_2017-06-07-14-18-06.png
    200,3 KB · Wyświetleń: 482
Do góry