reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

hej dziewczynki :) kjakieś 20 min zajeło mi odczytanie postów z wczoraj i dzis ;D
wczoraj popołudniu wzieły mnie takie skucze i bóle krzyża ze myslalam ze urodze ,ale stwierdziłamm ze najpierw ogarnę sypialnie i resztę domu ,bo tesciowa i mąż tego sami nie zrobia jak bd w szpitalu,wiec poodkurzalam,przetarłam szafki ,półki i komody, wymyłam lustro , zmylam podlogi wykąpalam sie i stwierdzilam czekam na męza i jak sie połozylam tak i zasnelam i obudzilam sie jak ręką odjął i się tak wkurzylam ,ze to wszystko na marne poszło :(
na poprawę humoru zamówilam malemu lezaczek bujaczek Kinderkraft unimo 5w 1 :)
noc minela w miarę dobrze,spalam jak zabita :) wstalismy szybkie sniadanko no i na zakupy :)
a teraz gdy wrocilismy to siadlam do laptopa i nadrabiam :)
a no i na wadze rano ujrzalam 76,5 kg,ciekawe jak tam waga malego :) dwa dni i wszystkiego się dowiemy :)
ckaidqk32dghy2ol.png

ckaidqk3gmavjquw.png

To jest właśnie to!!! Też tak mnie w niedziele wzięło! Miałam ochotę się położyć ale chłop mnie powstrzymał i poszliśmy na spacer. To był mój najgorszy spacer w życiu! W sumie to zrobiliśmy jedną rundę dookoła wioski bo ledwo szłam,tak mnie bóle od brzucha do pachwin ciągły. W domu doszedl ból w dole brzucha jak przed okresem i stwierdziliśmy,że to to. Zadzwoniłam do szpitala kazali godzine odczekać. Łaziłam tą godzinę po mieszkaniu bez przerwy. Odstępy między skurczami co 20,15 i 10min. Mąż odwiozł dzieci do teściów,wrócił powiedział,ze możemy jechać a tu nagle wszystko ustało! Myślałam,że pęknę ze śmiechu a on aż kipiał ze złości!

reklama
Martyna z tego co słyszałam, to właśnie najgorsze co można zrobić jak skurcze się pojawiają to położyć się i zasnąć! Ponoć właśnie akcja się wycisza.

Ja z om mam na 17 czerwca a z usg 24 czerwca :p niby jeszcze mam czas ale i tak się denerwuje ale nie samym porodem tylko tym np. Co zrobię z psem , ze tz nie dojedzie z pracy i będę musiała swoje torby w taksówkę sama wsadzić ,ze nie zdaze się ogolić i będę straszyć bobrem albo co gorsza jak mały ma włoski to nie będą widziec jego głowy haha [emoji23][emoji23][emoji23]wiem ze to głupoty i błahostki które są do ogarnięcia, bo psem zajmie się kuzynka w razie czego ,a w szpitalu tu w Uk i tak bez komplikacji to trzymają jedna dobę max a jak rodzisz rano to wieczorem wychodzisz wiec nie ma złe :) a co do golenia to aż tak się nie zapuściłam jeszcze ale mam bujna wyobraźnie która pisze takie dziwne scenariusze haha [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji41]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja z om mam na 17 czerwca a z usg 24 czerwca :p niby jeszcze mam czas ale i tak się denerwuje ale nie samym porodem tylko tym np. Co zrobię z psem , ze tz nie dojedzie z pracy i będę musiała swoje torby w taksówkę sama wsadzić ,ze nie zdaze się ogolić i będę straszyć bobrem albo co gorsza jak mały ma włoski to nie będą widziec jego głowy haha [emoji23][emoji23][emoji23]wiem ze to głupoty i błahostki które są do ogarnięcia, bo psem zajmie się kuzynka w razie czego ,a w szpitalu tu w Uk i tak bez komplikacji to trzymają jedna dobę max a jak rodzisz rano to wieczorem wychodzisz wiec nie ma złe :) a co do golenia to aż tak się nie zapuściłam jeszcze ale mam bujna wyobraźnie która pisze takie dziwne scenariusze haha [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji41]

Foxy_mama to dokładnie tak jak ja! Tyle,że ja w De. A tu tygodnie liczą nie wiek ciąży tylko wiek płodu! Np.jak byłam w 38 tc. w karcie mam wpisane 36+4! I to mnie denerwuje ale w sumie bez różnicy bo powiedziała,że wtedy liczą do 38 a nie 40tc.

No tu liczą np . Ja mam teraz 37tc + 4 a 38 zaczynam od soboty i zawsze mnie to myli np jak czytam wiek ciąży dziewczyn z polski :p jak ściągnęłam Polska apke na tel to miałam tydzień do przodu i musiałam ściągnąć angielska żeby się nie mylić ciagle jak pytają bo muszę dokładnie podawać z tymi dniami na plusie :p [emoji23][emoji205]

No tu liczą np . Ja mam teraz 37tc + 4 a 38 zaczynam od soboty i zawsze mnie to myli np jak czytam wiek ciąży dziewczyn z polski :p jak ściągnęłam Polska apke na tel to miałam tydzień do przodu i musiałam ściągnąć angielska żeby się nie mylić ciagle jak pytają bo muszę dokładnie podawać z tymi dniami na plusie :p [emoji23][emoji205]

Tu też z dokładnością z tymi dniami

Witaj Kropka [emoji254][emoji254]. Ja właśnie leżę wysprzatalam cały dom (wariatka) a teraz leżę i sapie ze zmęczenia [emoji23] mam takie dziwne napady porządków [emoji23][emoji23]

reklama
:) A więc mam 28 lat, termin zarówno z owulacji jak i miesiączki jak i 1ego USG na 21 czerwca, ciąża 1, 1 cykl starań:) ma być dziewczynka która wg wcześniejszych USG aż do 30 tygodnia miała być klockiem 4500 wg centyli a tu ładnie zwolniła i od 35t0d waży 2700g więc się troszkę uspokoilam, gdyż marzy mi się poród siłami natury w znieczuleniu:)

Do góry