reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

To chyba zależy bo u nas jest tak że zabawki córka tylko od , święta, córka dostaje czyli ze 4 razy w roku , a takie wypady rodzinne robimy czesto.
Oczywiście,że to zależy od tego co dla dziecka będzie większą odskocznią. Jeśli dostawałoby dużo zabawek to lepiej jest coś po prostu porobić wspólnie a jeśli spędzacie dużo takich fajnych dni a zabawki są od święta to dziecko bardziej ucieszy się z zabawki.

reklama
Ja właśnie widzę, że On jeszcze nie ma potrzeby posiadania czegokolwiek więc zabawki są zbędne. Ja bardzo nie lubię jak ma za dużo bo to tworzy chaos u niego w pokoju i sam nie wiem czym ma się bawic. Często mu chowam jakieś rzeczy którymi się nie interesuje, potem je ba strychu zauważy i wielka radość.
Wolałabym z nim gdzieś jechać ale nie mam dzisiaj nastroju. Może w weekend razem z babcia i dziadkiem się wybierzemy.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, czy Wasze maluchy też się zrobiły bardziej ruchliwe .No mój to chce normalnie wyskoczyć przez brzuch .Myślałam,że jak ma mniej miejsca w brzuchu to się te ruchy uciszą delikatnie, a tu na odwrót- szaleństwo po prostu ;)
Moha ma tak od wczoraj... mize sie ,,w kanal" ustawia ;) ?

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Ja właśnie widzę, że On jeszcze nie ma potrzeby posiadania czegokolwiek więc zabawki są zbędne. Ja bardzo nie lubię jak ma za dużo bo to tworzy chaos u niego w pokoju i sam nie wiem czym ma się bawic. Często mu chowam jakieś rzeczy którymi się nie interesuje, potem je ba strychu zauważy i wielka radość.
Wolałabym z nim gdzieś jechać ale nie mam dzisiaj nastroju. Może w weekend razem z babcia i dziadkiem się wybierzemy.

Mój ma 3 lata i postanowiliśmy nic nie kupować, tym bardziej że w czerwcu ma też urodziny. W sobotę, jak nie urodze jeszcze, planujemy plac zabaw i lody. On się w ogóle jakoś słabo zabawkami bawi i tak, więc jak trzeba coś kupić to jest straszny problem.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Zając to mój się ustawia już z tydzień :D
ale zauwazyłam,że brzuch mi opadł.

Obawiam się ,że mój maluszek się nie wbije w kanał bo mam za wąski a On za dużą główkę ma :( tego się obawiam

Dziewczyny już 1 czerwca można się rozpakowywać.
Która pierwsza?

w5wqgu1rj2j1vu0p.png

No i masz Ci los [emoji6]Ale to nie był mój wybór hehe

Idę sobie zaparzyć 'pyszną' herbatkę z liści malin ;)
Ej mi smakowała [emoji16]Ale czy zdziałała to co miała zdziałać? Kto to wie...

Hej hej

Ale nerwowa od rana chodzę. Wkurza mnie wszystko. Mąż miał schować. namiot synka bo leży w pokoju rozpieprzony i tego nie zrobił i mnie aż roznosi z nerwów. Wszystkie zwiastuny rychlego porodu ustaly, fizycznie czuje się ok i to wkurza mnie jeszcze bardziej. Piszecie o dużej ilości śluzu a ja mam suszę normalnie! Coś zaczęło się z tym czopem dziać i cisza teraz. Ja oczywiście muszę urodzić w 41 albo 42 tc bo nie byłabym sobą... Bardzo zazdroszczę tym z Was które rodzą przed terminem. Achhh to się wyzalilam, idę zaraz spać z synkiem, niech mi ten czas szybciej mija.

Jagoda Tobie życzę szybkiego wyjścia bo wiem jakie może być irytujące to ciągle czekanie- a może dzisiaj? My też lezelismy dłużej najpierw przez moje komplikacje poporodowe a jak doszłam do siebie to młody zoltaczki dostal. Siedziałam i ryczalam...

Myslicie, że dwulatek coś kuma z Dnia dziecka? Mąż się pytał czy coś mu kupujemy a ja powiedzialam, że nie chce widzieć nowych zabawek. 11go ma urodziny i znowu będzie dostawa. Najchętniej pojechalabym z nim do zoo albo gdzieś ale nie chce mi się łazic. Brrr co za humor mnie dopadł.

Myślę, że dla 2 latka większą frajdą może być wyjście do ZOO, czy jakiekolwiek inne spędzenie dnia poza domem :) Może i nie będzie pamiętał, ale każda taka akcja wpływa na niego i jego rozwój [emoji846]

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

Heja. Troche wilnego czasu mam. Ja dzis po wizycie. Szyjka w pessarze siedzi. Nie mierzył juz bo to nie ma znaczenia na tym etapie. Ale podejrzelismy mała i jest jeszcze duzo wod co świadczy o niedojrzalosci porodowej.
Gbs ujemny. Mam nadzieję ze uda sie urodzic przed 26. A wyjecia bedzie 13 wiec dzialamy....[emoji4]

f2w3krntoibfzvtv.png

relgx1hpxnktoe3t.png

reklama
Heja. Troche wilnego czasu mam. Ja dzis po wizycie. Szyjka w pessarze siedzi. Nie mierzył juz bo to nie ma znaczenia na tym etapie. Ale podejrzelismy mała i jest jeszcze duzo wod co świadczy o niedojrzalosci porodowej.
Gbs ujemny. Mam nadzieję ze uda sie urodzic przed 26. A wyjecia bedzie 13 wiec dzialamy....[emoji4]

f2w3krntoibfzvtv.png

relgx1hpxnktoe3t.png
oo to by się zgadzało [emoji33] w pon byłam na wizycie i powiedział "no mało masz tuch wód dzidziusiu, może ma ten tydzień ci starczy" -a urodziłam w czwartek

Do góry