reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziś u nas chlodnooo i tak może zostać! Co do.pocenia to ja też ciagle mokra jestem ,a w nocy to juz w ogóle!
Ja dziś ide na wizytę na 15' i jak zawsze stres..

5djylbetecfse5n6.png
Będzie dobrze

reklama
Ja nie mam i nie miałam skurczu za to liczę na wielkie bum że mimo tylko twardnienia raz na jakiś czas poród zrobi mi dobra niespodziankę i oby w dzień bo w nocy jakoś się boje

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom
Oj ja tez bym chciala w dzien rodzic. Poprzedni porod w nocy ( urodzilam o 5.05) i pamietam jakie mialam kryzysy i jak chcialam zeby juz bylo jasno...

Gemmina u mnie tez czasem sa takie dluzsze przerwy braku aktywnosci malej. Ale obserwuj i jakby dluzej nic sie nie dzialo, to warto to sprawdzic.
Ja wczoraj płakałam bo firanka byla zsczepiona o parapet bo ona tyle kosztowala a nikt nie dba o to zeby to wygladalo jak trzeba [emoji23] [emoji23] [emoji23][/QUOTE]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

A tak w ogole, to wczoraj tak sie naczytalam przed snem o tych Waszych porodach, ze moj wlasny mi sie snil, urodzilam w nim synka zamiast coreczki i wkurzalam sie, ze mi go dokarmiali [emoji12] i nazwalam go Natanek

Nie denerwuj się, będzie dobrze i koniecznie napisz po :) [emoji1320]
Ja dopiero na 19... już mnie skręca z ciekawości na samą myśl!

Ludzie to jakieś pantofle nienormalne :/ Najgorsza rzecz dla ciężarnej? Słuchać o ciężkich porodach i utraconych ciążach... jak ktoś przy mnie zaczynał takie opowieści to wychodziłam.

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png
A ja chyba jestek masochostka, bo lubie takie tematy [emoji12]

Buuu a mi jakos slabo:( wczoraj zasnelam dopiero kolo 2 (tzn dzisiaj) bo bylo mi jakos duszno, mialan wrazenie ze mi brzuch rozsadzi a ze mala naciska na cos co utrudnia mi oddychanie. Myslalam ze juz jest ok, zaczelam sprzatac lazienke i tak mi sie cieplo i duszno zrobilo ze prawie padlam:( moze za duzo sie poschylalam. Teraz leze, puscilam klime ale jakos nie przechodzi :( ja to sie czasem zastanawiam jak ja dam rade urodzic jak jest ze mnie taki slabeusz...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Jak się zacznie poród to wszystkie dostaniemy energii plus 100% :-D

A tak w ogole, to wczoraj tak sie naczytalam przed snem o tych Waszych porodach, ze moj wlasny mi sie snil, urodzilam w nim synka zamiast coreczki i wkurzalam sie, ze mi go dokarmiali [emoji12] i nazwalam go Natanek

Haha mi tez sie snilo ze urodzilam blizniaczki. I jedna byla takim spiochem ze nie dalo jej sie cyca do buzi wsadzic i sie meczylam raz z jedna raz z druga, i co mi nie szlo to karmienie. A potem jeszcze mi powiedzieli ze mam isc z nimi do kardiologa bo mam tetno 100 xD no masakra co to w glowie siedzi.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ciekawe jak Aleinadd bo tez dzis cc z tego co pamiętam.

xnw4krnt83prf1c3.png

relgx1hpxnktoe3t.png
Hej [emoji3] ja dalej czekam a już 13. Wczoraj były nadprogramowe cesarki i zeszło do nocy a dziś natomiast jest spokój ale nie było miejsc na poporodowej więc czekali z zabiegami prawie do południa i dopiero drugi robią. A ja jestem czwarta więc jak dobrze pójdzie to ok 17 pojadę...

p19ucsqv6rf79f3c.png

reklama
Zdenerwowałam się, że młoda się nie rusza i już miałam wizję jechania na IP... Na szczęście mąż dzisiaj w domu, zrobił mi sok z pomarańczy, leżę i liczę ruchy.
Są tak delikatne, że bez skupienia ich nie czuć! Ja wiem, że ma już mało miejsca, ale to jest stresujące [emoji58]

0d1yhqvkorvfo1vd.png
Jak się nie rusza to zrób próbę głosu. Albo klaskaj mocno przy brzuchu kilka razy lub poproś o to męża. Albo zrób tak z radiem czy jakaś głośna muzyka że puść nagle przy brzuszku. Moja lekarka powiedziała że nie zadne czekolady czy jedzenie trzeba dziecko obudzić po prostu i obserwować. Ale taki pyszny sok nie zaszkodzi [emoji16]

p19ucsqv6rf79f3c.png

Do góry