reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja mam 3 w 1. Wszystko zależy od wózka. Ja mieszkam na 3p więc wybrałam taki , który w waży z gondolą ok 10kg.

Asia- gratulacje !!

Wionatq- może można ;) przyznaj się co tam cwiczyłaś [emoji23]

3jgxskjox8hy3b2y.png
Podnoszenie kartonow, pakowanie wszystkiego super sport... :D

reklama
mi tez wydaje sie ze 3 w 1 to strzał w 10.ale opinie na necie sa przeróżne , Kupowałyscie lezaczki -bujaczki?Znajoma szwagierki ma kinderkraft unimo 5w 1 , bardzo sobie chwali bo jest rozkladany na płasko i jej malenstwo prawie od poczatku z niego korzystalo.Ja teraz zastanawiam się czy kupić czy poczekać chwilę i kupic taki który posłuży dłuzej ,bo wydaje mi się ze ten jest maleńki :(
Ja mam po córce FP. 3w1 u nas dlugo posłużył bo.zmienia sie na krzesełko. I zostaje ten nic nie kupuje innego :)

5djylbetecfse5n6.png

mam do was pytanie, kupowalyscie wózki 3w 1? Kupilismy ok 2 tyg temu a teraz na kazdym forum,grupie piętnują ze sie do niczego nie nadają :( My mamy expander mondo ecco 3w1,
Witam
każda ma inne wymagania jeśli chodzi o zakup wózka lokalowe, budżetowe i styl życia tez nie jest bez znaczenia .Jeżeli 3 w 1 odpowiada twoim potrzebom , to nie zwracaj większej uwagi na opinie innych , bo to ty będziesz z wózka korzystała .
ps śliczny ten twój wózek a kolorystyka cudna
emoji7.png

Jestem dziewczyny już po. Miałam CC bo małemu tętno leciało. Jak będę miała zdjęcie to wstawię. Dziękuję za wsparcie. Aha Jakub Przemysław 3680 56cm długi 10/10
[emoji173]️

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
[emoji1320]Gratuluje! Czekamy na zdjęcia [emoji6]

mam do was pytanie, kupowalyscie wózki 3w 1? Kupilismy ok 2 tyg temu a teraz na kazdym forum,grupie piętnują ze sie do niczego nie nadają :( My mamy expander mondo ecco 3w1,

A ja właśnie napiszę falę hejtu, ale to pewnie wynika z tego, że teraz jesteśmy w posiadaniu wózka, który Strasza dostała od prababci w prezencie. I jak to z prezentami bywa nie zawsze spełniają nasze oczekiwania...
Pierwszy fotelik (samochodowy) był tylko do 9kg, więc dość szybko musieliśmy myśleć o konkretnym foteliku samochodowym, teraz jednak ze względów praktycznych, aby moc szybko wpiąć mała do auta wymarzyłam sobie bazę...jak się okazało, nasz fotelik- nosidło nie ma jakiś tam mocowań i nie można było dokupić bazy- więc ze względów praktycznych kupiliśmy fotelik modułowy (1. do 13kg wypinany albo do bazy albo na pasy plus fotelik do 18kg wypinany do bazy z możliwością jazdy tyłem, w którym Straszą aktualnie jeździ).
Spacerówka dla mnie okazała się za duża i szybko zamieniliśmy ją na rozkładaną parasolkę, bo pod każdym względem była lepsza (lżejsza, mniejsza, bardziej poręczna niż spacerówka wkładana do stelaża).
Z gondoli byliśmy zadowoleni... ale teraz przez fakt, że kupiliśmy fotelik modułowy o lepszej klasie bezpieczeństwa mam problem, bo Nestor (producent naszego 3w1) nie jest kompatybilny z tym pierwszym fotelikiem (nosidłem) BeSafe. Więc albo opchnę całe 3w1, albo kupimy na olx samą gondolę ze stelażem kompatybilną pod fotelik-nosidło. Albo w ogóle zaniechamy zakupu, jakoś ogarniemy przekładanie z nosidła do gondoli (co wyjdzie na zdrowsze na dłuższe spacery czy ewentualne zakupy). W momencie wejścia na etap spacerówki planuję w ogóle wyzbyć się tej krowy (tak mowa o tym z kompletu 3w1) i mieć w domu tylko i wyłącznie spacerówkę-parasolkę (oczywiście taką która nie wytrzesie mi dziecka ;)).

Uf ale się rozpisałam, ale musiałam wyzbyć się fali goryczy, bo sama myśl o tym wózku działa mi na nerwy [emoji16] Podsumowując, nie polecam, w szczególności jeżeli w przeciągi 2-3 lat planujecie kolejne dziecko, zostawiacie sobie stary wózek i chcecie to połączyć sensownie z fotelikami.

Wiecie co dziewczyny boli mnie brzuch. Ale tak dziwnie jakbym miała zakwasy.. :D można mieć w ciąży zakwasy? :D
Hmmm ale jak? [emoji6]

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

[emoji1320]Gratuluje! Czekamy na zdjęcia [emoji6]

A ja właśnie napiszę falę hejtu, ale to pewnie wynika z tego, że teraz jesteśmy w posiadaniu wózka, który Strasza dostała od prababci w prezencie. I jak to z prezentami bywa nie zawsze spełniają nasze oczekiwania...
Pierwszy fotelik (samochodowy) był tylko do 9kg, więc dość szybko musieliśmy myśleć o konkretnym foteliku samochodowym, teraz jednak ze względów praktycznych, aby moc szybko wpiąć mała do auta wymarzyłam sobie bazę...jak się okazało, nasz fotelik- nosidło nie ma jakiś tam mocowań i nie można było dokupić bazy- więc ze względów praktycznych kupiliśmy fotelik modułowy (1. do 13kg wypinany albo do bazy albo na pasy plus fotelik do 18kg wypinany do bazy z możliwością jazdy tyłem, w którym Straszą aktualnie jeździ).
Spacerówka dla mnie okazała się za duża i szybko zamieniliśmy ją na rozkładaną parasolkę, bo pod każdym względem była lepsza (lżejsza, mniejsza, bardziej poręczna niż spacerówka wkładana do stelaża).
Z gondoli byliśmy zadowoleni... ale teraz przez fakt, że kupiliśmy fotelik modułowy o lepszej klasie bezpieczeństwa mam problem, bo Nestor (producent naszego 3w1) nie jest kompatybilny z tym pierwszym fotelikiem (nosidłem) BeSafe. Więc albo opchnę całe 3w1, albo kupimy na olx samą gondolę ze stelażem kompatybilną pod fotelik-nosidło. Albo w ogóle zaniechamy zakupu, jakoś ogarniemy przekładanie z nosidła do gondoli (co wyjdzie na zdrowsze na dłuższe spacery czy ewentualne zakupy). W momencie wejścia na etap spacerówki planuję w ogóle wyzbyć się tej krowy (tak mowa o tym z kompletu 3w1) i mieć w domu tylko i wyłącznie spacerówkę-parasolkę (oczywiście taką która nie wytrzesie mi dziecka ;)).

Uf ale się rozpisałam, ale musiałam wyzbyć się fali goryczy, bo sama myśl o tym wózku działa mi na nerwy [emoji16] Podsumowując, nie polecam, w szczególności jeżeli w przeciągi 2-3 lat planujecie kolejne dziecko, zostawiacie sobie stary wózek i chcecie to połączyć sensownie z fotelikami.

Hmmm ale jak? [emoji6]

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png
No właśnie nie wiem jak. Tylko wiem że tak dziwnie boli ze jedyne co mi do głowy przychodzi żeby to porównać to zakwasy :D

reklama
Jestem dziewczyny już po. Miałam CC bo małemu tętno leciało. Jak będę miała zdjęcie to wstawię. Dziękuję za wsparcie. Aha Jakub Przemysław 3680 56cm długi 10/10
[emoji173]️

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
Asiu gratuluję z całego serca. Szkoda tylko że nie dane ci było urodzić naturalnie ale najważniejsze że jesteście cali z cedrowe i we dwojke[emoji8]

Do góry