reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

wlasnie juz teraz skwarzy a co bedzie dalej :(
Co bierzecie do szpitala na wyjscie do domu dla swoich maleństw?ja spakowałam body na krótki i długi rękaw, pajacyka takiego ala polarr nwwmdokladnie miły w dotyku tyle powiem, czapeczkę

reklama
fajnie macie z tymi nockami ... ja sobie postawiłam za punkt honoru że wykarmie go sama. Zwłaszcza po wczorajszych akcjach -pół oddziału noworodkowego go nosiło na rękach żeby łaskawie zjadł choć 30ml mm bo od ostatniego karmienia minęło ponad 5h... a on spał. Cały dzień miał taką zamułe że szok. wgl nie miał potrzeby jedzenia. Darli się na mnie że spada z wagi, mnie cycuchy chciało wysadzić a on sobie spal. No nie uwierzyłybyście co one z nim wyprawiały żeby się obudził i nic. Za to koło 9 wieczorem się obudził... i co godzine przez 10 min darł się z głodu, ja go do piersi a ta ciapa nie umie złapać. i tak z 10 razy nim porządnie chwyci. i tak całą noc co godzine... umieram... właśnie skończył jeść więc chciałam iść z nim spać no ale niestety zaraz jeden obchod. Po tem Artura obchod. O masakra. Ja chce być znów w ciąży!

U mnie za to noc koszmarna, skurcze mialam rakie ze juz myslalam jechac na IP , tylko ze byly nieregularne... Jeszcze maz chrapal tak ze myslalam ze eksploduje z wkurwu...
Dzis juz przeszlo....
Wczoraj za duzo sie przeforsowalam, odzwigalam zakupow i heszcze wystalam sie ze 3 h w sloncu na placu zabaw bo byl jakis dzien dziecka zorganizowany.... Ledwie sie dowleklam do domu....i jeszcze obiad musialam mlodemu zrobic.... No i w efekcie nieprzespana nocka...
Milej niedzieli dziewczyny....

c55f3e3kq403a9og.png

fajnie macie z tymi nockami ... ja sobie postawiłam za punkt honoru że wykarmie go sama. Zwłaszcza po wczorajszych akcjach -pół oddziału noworodkowego go nosiło na rękach żeby łaskawie zjadł choć 30ml mm bo od ostatniego karmienia minęło ponad 5h... a on spał. Cały dzień miał taką zamułe że szok. wgl nie miał potrzeby jedzenia. Darli się na mnie że spada z wagi, mnie cycuchy chciało wysadzić a on sobie spal. No nie uwierzyłybyście co one z nim wyprawiały żeby się obudził i nic. Za to koło 9 wieczorem się obudził... i co godzine przez 10 min darł się z głodu, ja go do piersi a ta ciapa nie umie złapać. i tak z 10 razy nim porządnie chwyci. i tak całą noc co godzine... umieram... właśnie skończył jeść więc chciałam iść z nim spać no ale niestety zaraz jeden obchod. Po tem Artura obchod. O masakra. Ja chce być znów w ciąży!
Super ze tak mocno się starasz by karmić piersią i równie mocno ci w tym kibicuje. Z dnia na dzień napewno bedzie coraz lepiej. Sama się boje jak to będzie u mnie ale damy rade napewno. Nie my pierwsze nie my ostatnie mamy takie problemy.

wlasnie juz teraz skwarzy a co bedzie dalej :(
Co bierzecie do szpitala na wyjscie do domu dla swoich maleństw?ja spakowałam body na krótki i długi rękaw, pajacyka takiego ala polarr nwwmdokladnie miły w dotyku tyle powiem, czapeczkę
Body na dlugi rekaw, cos a'la leginsy ale luzne, czapeczke i w rszie co skarpetki. W razie zimna maz dowiezie kocyk, a jak bedzie cieplo to nakryje pieluszka.

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Jagoda tfu tfu nie chcesz [emoji12] kochana ja sie jeszcze nie znam ale jedyne co moge powiedziec no to cierpliwosci i wytrwalosci. Nauczy sie. Ty tez. Nauczycie sie i bedzie miodzio :) Arturek charakterny no co zrobisz ? ;)

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Jagoda tfu tfu nie chcesz [emoji12] kochana ja sie jeszcze nie znam ale jedyne co moge powiedziec no to cierpliwosci i wytrwalosci. Nauczy sie. Ty tez. Nauczycie sie i bedzie miodzio :) Arturek charakterny no co zrobisz ? ;)

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png
Będę kochać co mam za wyjście? jak już się naje i śpi to jest boski[emoji7]
1495955066-aaaaaa.jpeg

Będę kochać co mam za wyjście? jak już się naje i śpi to jest boski[emoji7]
1495955066-aaaaaa.jpeg
Aaa jest piękny. Ja nie mogę już na te zdjęcia patrzeć bo mam wrażenie ze miłość rozsadzi mnie od środka! Dla mnie widok mamy karmiącej swoje dziecko piersią to chyba najpiękniejszy widok na nas świecie. Kazda z nas jeat do tego stworzona i pomimo łez bólu i krwi warto się pomeczyc żeby właśnie później popatrzeć na takiego cudownego śpiącego aniołka

Hehehe Bellax wszystko się unormuje niedługo, musicie się siebie nauczyć. Nerwy personelu na pewno w tym nie pomagają :/
Współczuję nocki, ale niejedna taka przed nami - mamy tę moc [emoji4]

74703e3kkwoaumma.png

reklama
Początki karmienia ciężkie. Nie wiem czy była u ciebie położna laktacyjna ale by ułatwić małemu złapanie piersi to po pierwsze nie mogą być twarde jak bomby pełne mleka... Odciagaj trochę laktatorem przed podaniem i jest fajny trik aby dziecko dobrze złapała sutka uszczypnij pierś z boku obok sutka ona się trochę spłaszczy i tak spróbuj mu podać. Powodzenia i wytrwałości. I pilnuj by jadł co 2-4 godziny powyżej jest problem z wybudzeniem tak jak pisałaś bo dziecku spada cukier...

w5wqgu1rj2j1vu0p.png

Do góry