reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziękuję wam :)

Cala noc mialam bole brzucha na dole i krzyza, ale mysle sovie eee... przejdzie. Ok 5:50 poczulam kopnięcie mocne wstalam, a tu wody mi leca po nogach. Na ktg skurcze sie rysowaly, az nagle pielegniarka mowi "o cholera" okazalo sie , ze krew leci z wodami bo lozysko sie odkleja. Akcja blyskawiczna wrecz, nawet pizamy nie zmienilam, a o 6:35 i 6:36 juz byly na swiecie dziewczynki :)

Tydzien temu lekarz na usg mowil 2.2-2.3kg niech dobija do 2.5kg bo za malutkie. No to dobily do 2.5kg i stwierdzily czas wychodzic.

reklama
...czy ludzie tez sie na Was tak "dziwnie" patrzą :) ? Nie wiem czy dlatego, ze moze wedle nich tak gigantycznie wygladam, czy moze faktycznie brzuszki ogólnie przyciągają wzrok ? Ja osobiście wczesniej nie zwracałam na ciężarówki uwagi..

Cala noc mialam bole brzucha na dole i krzyza, ale mysle sovie eee... przejdzie. Ok 5:50 poczulam kopnięcie mocne wstalam, a tu wody mi leca po nogach. Na ktg skurcze sie rysowaly, az nagle pielegniarka mowi "o cholera" okazalo sie , ze krew leci z wodami bo lozysko sie odkleja. Akcja blyskawiczna wrecz, nawet pizamy nie zmienilam, a o 6:35 i 6:36 juz byly na swiecie dziewczynki :)

Tydzien temu lekarz na usg mowil 2.2-2.3kg niech dobija do 2.5kg bo za malutkie. No to dobily do 2.5kg i stwierdzily czas wychodzic.

Innymi slowy zostaly wywolane do tablicy i sie tego dziewczynki trzymaly..beda grzeczne i posluszne zobaczysz [emoji6] zaliczaja Je do wczesniakow czy normalnie urodzonych?

To dobrze ze cala sytuacja miała miejsce w szpitalu bo mogli w porę zareagować. A jak się czujesz? Mam nadzieje ze szybko was wypuszcza.

...czy ludzie tez sie na Was tak "dziwnie" patrzą :) ? Nie wiem czy dlatego, ze moze wedle nich tak gigantycznie wygladam, czy moze faktycznie brzuszki ogólnie przyciągają wzrok ? Ja osobiście wczesniej nie zwracałam na ciężarówki uwagi..
Patrzą, ale raczej pozytywnie :) pani w sklepie na osiedlu co jakiś czas pyta,, to ile kochanie jeszcze Ci zostało do końca? ". Dziś w przychodni mała dziewczynka jak mnie zobaczyła to zapytała mamę,, czy taka pani w ciąży może zasłabnąć? " :-) Mam brzuch jak piłka i raczej każdy podziwia i chwali, że tak dobrze wyglądam i tylko brzuszek taki okrągły. W ciąży nasłuchałam się komplementów jak nigdy wcześniej. Choć osobiście nie czuje się piękniejsza i poza brzuszkiem inne zmiany w moim wyglądzie raczej mi się nie podobają.

@Suelen ogromne gratulacje [emoji8][emoji8][emoji8] Naprawdę dzielna z Ciebie Mama [emoji7] Dziewczynki przesłodkie[emoji179][emoji179][emoji179] Dużo zdrówka dla Was[emoji182] czy ja dobrze rozumiem jednak sn???

16udskjopmtfyunf.png

Tyle wytrzymałaś, jeju super i masz już malutkie blisko, cudownie, bardzo ci gratuluję [emoji7]

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

Suelen a jak sie czujesz po 2 cc?

reklama

Na mnie tak, ale ja ledwo się poruszam [emoji30]
Dzisiaj ledwo wróciłam do domu z przedszkola... a mam na prawdę kawałek, nie wiem, w sumie kilometr może zrobiłam? Teraz brzuch się spina, jest twardy jak kamień, a dół brzucha chce mi rozerwać :/

74703e3kkwoaumma.png

Do góry