reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

U mnie w szpitalu w mieście koszt pod stołem za znieczulenie to 2tys. Więc 800 to naprawdę mało.
A w tym co planuje rodzić jest za darmo - pani dr z którą rozmawiałam (pracowała tam przez 7lat) mówiła, że ani razu dziecko nie urodziło się przez vaccum ani kleszcze. Nie wiem tylko czy je dostanę, bo mam tam 50 km. I jak to będzie z moją akcją porodową.
I nie wiem jak to będzie z mężem. Czasem jak nie ma zastępstwa to z pracy od tak nie wyjdzie a zanim ktoś przyjedzie z domu go zastąpić(o ile przyjedzie) to może minąć dużo czasu. I zostanie mi mój wymarzony szpital [emoji23] obym tylko autobusem tam nie musiała jechać jak moja ciotka [emoji23][emoji16]

3jgxskjox8hy3b2y.png
Kochana od 1.07.2015 w kazdym szpitalu jest za darmo. A to co pod stolem... to juz kurde swinstwo

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

reklama
Kochana od 1.07.2015 w kazdym szpitalu jest za darmo. A to co pod stolem... to juz kurde swinstwo

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png
I chyba nawet było do 09.2016 .. Jakaś ustawa weszła , że anestezjolog musi być na porodówce. Więc znieczulenia znieśli. Wcześniej wpadał podał znieczulenie i wracał na chirurgię, albo inny oddział. Teraz można sobie wykupić anazstezjologa a to właśnie kosztuje.

3jgxskjox8hy3b2y.png

Mnie igła od znieczulenia bardziej przeraża niż poród bez. Tak więc każdy ma co lubi [emoji12]
Mnie tak samo :D
moja kuzynka panicznie bała się cesarki ,żeby Jej nie kłuli w kręgosłup i jak pojechała rodzić to akcja się tak przeciągała ,że lekarz Jej powiedział iż jak nie urodzi do wieczora to jedzie na cesarkę. Tak się przestraszyła,że od razu zaczęła rodzić :D

Ja sie osobiscie nie boje igly ani nic. Ale zdarza sie przy znieczuleniu zzo kobieta ma slabsze parte itp . I lekarze potem robia mega naciecia. Biora kleszcze albo prożnociagi . To mnie przeraza dlatego drugi porod tez bez znieczulenia.
Serio? Wiesz, że ja o tym nie miałam pojecia? Słyszałam, że skurcze robią się słabsze i u mnie tak bylo, poród normalnie się zatrzymał ( wtedy byłam chwilowo wdzięczna) Ale też strasznie się wydłużyl i na koniec był prożnociąg i położna leżąca ba moim brzuchu i wpychajaca we mnie łokieć. Popekalam strasznie bo u mnie nie stosują nacięć-ma być naturalnie. I było naturalnie z prożnociągiem, pff.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Chyba mi tarczyca jebła. Dziewczyny jaka norma tsh w 3 trymestrze ?

3jgxskjox8hy3b2y.png

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka co tam u was? Jakieś problemy? Dzieciaki zdrowo rosną? To która już na porodówkę się wybiera?
Ja jakoś nie bardzo mam czas doczytać choć dziewczyny mega grzeczne to i tak jest co robić, szczególnie że jestem sama. A przy takiej pogodzie grzech w domu siedzieć, a spacer z 2 to już zorganizowana wyprawa [emoji41]
I żeby nie było wcale nie narzekam, jest super...
To co u was w 2 słowach? Mam nadzieję że nie przegapiłam żadnego nowego człowieka na świecie. [emoji4]

w5wqgu1rj2j1vu0p.png

Do góry