reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

A co do zył to wyszły mi na początku ciąży praktycznie. Więcej krwi i cienka skóra robią swoje. Na brzuchu mam po dwie pręgi z każdej strony,na dłoniach mam takie jak mąż a On też ma wystające. Na piersiach też są widoczne a na jednym sutku aż jest wybulona jedna żyła,jakbym miała tam wsadzoną rurkę :D

Puchnąć na szczęście nie puchnę(tfu tfu),jedynie jak jest gorąco mam lekko opuchnięte dłonie i nogi ale ja tak miałam całe życie,więc w ciąży tym bardziej.
Ostatnio mój mąż miał opuchnięcie nóg pierwszy raz w życiu i mówił ,że nie może iść bo mu się stopy w buty nie mieściły. Współczuje kobietom w ciąży teraz :D

reklama
A co do zył to wyszły mi na początku ciąży praktycznie. Więcej krwi i cienka skóra robią swoje. Na brzuchu mam po dwie pręgi z każdej strony,na dłoniach mam takie jak mąż a On też ma wystające. Na piersiach też są widoczne a na jednym sutku aż jest wybulona jedna żyła,jakbym miała tam wsadzoną rurkę :D

Puchnąć na szczęście nie puchnę(tfu tfu),jedynie jak jest gorąco mam lekko opuchnięte dłonie i nogi ale ja tak miałam całe życie,więc w ciąży tym bardziej.
Ostatnio mój mąż miał opuchnięcie nóg pierwszy raz w życiu i mówił ,że nie może iść bo mu się stopy w buty nie mieściły. Współczuje kobietom w ciąży teraz :D
Wyjsc i mi wyszla siateczka na brzuchu, cyckach... teraz sa takie wystajace, mieciutkie do naciskania ;) :p

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Ja znowu jestem wkurzona na Zus.Zapłacili mi w kwietniu połowe a mamy juz maj a reszty mi nie dopłacili.Nie wiem ile jeszcze mam czekać.Szlag człowieka trafia:/ Czy macierzyński też tak płacą...?

Jakby moj maz odebrał mi taka paczke to za przeproszeniem posrałby sie ile wydałam [emoji23][emoji23][emoji23] juz widze jego mine hahaha co to kur... jest [emoji23][emoji23][emoji23] ostatnio 2 tys wydalam na reszte wyprawki a prawie nic nie kupilam . Po takim gabarecie paczki zawału by dostał.
mój uznał wczoraj ze kuriera na wigilię zaprosimy [emoji23][emoji23][emoji23]

w57vyx8dubspq12k.png

1494835611-aaaaaa.jpeg

Dzien doberek i do nas doszlo slonce [emoji41]wspaniale chce sie zyc,musze korzystac bo zspowiadaja duzo opadow w tygodniu [emoji35].Ja tez jestem zylasta,ale co tam.Ostatnio gadalam z kumpela z Polski O brzuchu i roztepach i jej mowie,ze no brzuch nie jest jakis wielki roztepow tez nie mam na co ona ...zobaczysz jak urodzisz wtedy moga ci wyjsc... [emoji106]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Rozpakowałam:-) ciężkie rzyczy zostawiłam na dole reszte podziwiam :-) Zamówiłam podstawowe rzeczy których mi brakowało albo o nich marzyłam. Czyli mam już materacyk, przewijak, wanienke ze stojakiem. Jakieś rzeczy do pielęgnacji reczniki, pieluchy, spiworki, przescieradla do spania i pluszowego misia z projektorem i muzyką ;-) Dużo tego to prawda wydaliśmy 1700 zl ale tak na prawde zapłacimy z tego tylko podatek. Mój mąż ma z funduszu socjalnego do karty my benefit czyli do tych kart sportowych taki dodatek w postaci punktów. Około 900 punktów rocznie czyli 900 zl na wydanie w kinach różnych punktach usługowych i przeróżnych sklepach. Uzbierał tych punktów sporo więc postanowiliśmy je wydać w ten sposób.
1494835996-aaaaaa.jpeg

0d1y3e3kgrmge34s.png

apropop paczek przypomniało mi się że dwa tyg temu przyszło mi awizo i nieodebrałam... myślicie że jeszcze jest na poczcie czy już raczej nie mam po co iść [emoji23]

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
apropop paczek przypomniało mi się że dwa tyg temu przyszło mi awizo i nieodebrałam... myślicie że jeszcze jest na poczcie czy już raczej nie mam po co iść [emoji23]

w57vyx8dubspq12k.png
A zostawili drugie awizo? Poczta powinna próbować dostarczyć dwa razy. Myślę, że jeszcze dzisiaj będzie do odebrania albo lepiej zadzwoń do nich zapytaj.

0d1y3e3kgrmge34s.png

Do góry