reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Ok dzieki..w razie co ma ale... johnsona a tym nie dsm dotknac rozalkowej pupy za bardzo sie zlych rzeczy naczytalam...

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png
Tak jak Monya, nie biorę nic.

Anulka jestes na fit wczasach ;)

Dziewczęty wyraźcie swoje zdanie proszę :) co zabrac dla malej do szpitala do pupy ? Wiece, ze ja to kosmetykow niet dla niej na poczatku - tylko woda i maka ziemniaczana oczywiscie jak nic sie nie bedzie dzialo. Ale nie wiem czy mnie polozna ie przegoni z torebka maki do pupy dla malej ;) poza tym to bedzie swiezo urodzony bąbelek ta dupina bedzie tska delikatna... co wziac wiec ? Bepanten, krem z cynkiem czy krem bez cynku ?

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png
Ja biore Bephanten i Linomag.

Ja po ostatnim pobycie schudlam chyba z 2 kg i to mnie dokarmiali haha [emoji23] aa wie dziewczyna co dobre [emoji16] Anulka wy moze niedlugo do domu pojedziecie co? Nadrobisz z jedzeniem hehe
No chyba jutro wychodzimy [emoji38]
Zając ja bym nic nie brała. U mnie w szpitalu nie kąpią dziecka zeby ta maź sie wchłonęła, więc po co jeszcze paćkać pupę kremem?

16udskjopmtfyunf.png

Dziewczęty wyraźcie swoje zdanie proszę :) co zabrac dla malej do szpitala do pupy ? Wiece, ze ja to kosmetykow niet dla niej na poczatku - tylko woda i maka ziemniaczana oczywiscie jak nic sie nie bedzie dzialo. Ale nie wiem czy mnie polozna ie przegoni z torebka maki do pupy dla malej ;) poza tym to bedzie swiezo urodzony bąbelek ta dupina bedzie tska delikatna... co wziac wiec ? Bepanten, krem z cynkiem czy krem bez cynku ?

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

O kurczaki ale się uśmiałam- kilo mąki do szpitalu, no Zającu to pojechałaś :) :) ;)
Ja nic nie biorę, no co tej dupci może się stać przez te dwa trzy dni, w razie czego szpital jest wyposazony ;)

Zając ja biorę linomag. U starszej się sprawdził. Nie jest zbyt tłusty,nie wysusza, fajny lekki na codzień ja byłam bardzo zadowolona. Skład też ma ok. Wydajny i tani bo chyba koło 9 zł
pobrane.jpg

Załączniki

• pobrane.jpg
    pobrane.jpg
    9,9 KB · Wyświetleń: 455
Nie wiem jak wy, ale ja mam dość tej pogody.
Raz zimno raz ciepło, nie wyrabiam, coraz gorsze samopoczucie przez to.

hej hej!
Tak Was czytam i aż nie wierzę, że są jeszcze na tym świecie kobiety które piją i palą w ciąży. W głowie się nie mieści:(
Zając ja bym nic nie brała, tylko takie duże płatki kosmetyczne. Mój syn ma 2 latka a chusteczek używam tylko gdzieś w trasie, W sklepie itd. w domu te waciki i woda a pupę smarujemy jak potrzeba takim kremem z naturalnych składników. Nie wiem tylko czy on w Polsce dostępny. Odparzenie miał 3 razy w życiu i to jak zrobił kupę w nocy a się nie obudził i do rana to odparzylo. Też jestem przeciwna wszelkim kosmetykom dla takich maluszkow:)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Po pierwsze w biedrze chyba są opakowania 0,5kg skrobi ziemniaczanej wiec lepiej ci sie zmieści do torby [emoji12][emoji12]
Ja przy pierwszym taka eco-sreko byłam, nic nie wzięłam i mały sie odparzył, wyszliśmy ze szpitala i było gorzej z godziny na godzinę. Mąka ziemniaczana, wszystkie możliwe maści apteczne, porady położnej i skończyło sie na wizycie u lekarza i robionej maści [emoji17] z drugim byłam mądrzejsza, wzięłam Linomag maść (te zielono- biała w tubce) i było git! Ona skład ma ok. Moi chłopcy to nie trzymali sie zasady, że tylko smółka i koniec, co chwile kleks do pieluchy, a w szpitalu tylko chusteczki, cieżko umyć wodą pupę i to dodatkowo podrażniało (tylko my byliśmy dłużej w szpitalu- starsz 5dni, młodszy 10dni)

No chyba jutro wychodzimy [emoji38]
Zając ja bym nic nie brała. U mnie w szpitalu nie kąpią dziecka zeby ta maź sie wchłonęła, więc po co jeszcze paćkać pupę kremem?

16udskjopmtfyunf.png

Super!!!!!! [emoji322][emoji322][emoji322][emoji106][emoji106][emoji106]

Nie wiem jak wy, ale ja mam dość tej pogody.
Raz zimno raz ciepło, nie wyrabiam, coraz gorsze samopoczucie przez to.

Nawet mi nie mów!!!! Wczoraj upał i krótki rękaw dzis 10st i deszcz! Mam juz dość [emoji35][emoji35]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry