reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
W wymazie wyjdzie kazda bakteria wiec paciorkowiec tez..jedynie gbs z odbytu musisz dorobic ale nie szkodzi bo zazwyczaj jest to osobne badanie osobno platne..

Super, dzięki za odpowiedź [emoji3]

U mnie w szpitalu jak wszystko ok, to w drugiej dobie wypuszczają [emoji1]

thgfikgneziy9g6d.png

Ja tak samo :)

A co do kogla mogla to jestem bardzo przeciwna. Dopóki nikt nie miał styczności z samonellą to może uważać , że faktycznie przesada. W wrześniu moja znajoma z pracy miała samonellę- ona jest głównie na skorupce jaj, ale sama mówiła , że próbowała surowego ciasta. Miesiąc czasu chorowała. Nie dostała na to lekarstw. Musiała jeść same sucharki. Nie mówiąc o tym, że przez 3 tygodnie leżała w szpitalu. Wymiotowała jak dzika. Przyszła do pracy i straciła przytomność- w życiu nie widziałam nikogo w gorszym stanie. Karateka zabrała ją od nas z pracy do szpitala. Naprawdę mam to gdzieś , że ktoś uważa za przesadę jedzenie surowych jajek, bo kiedyś.. Teraz znamy konsekwencje kiedyś nie.. Tak samo jak kiedyś babki rodziły w domach a część umierała przy porodzie. Teraz rodzimy w szpitalu , bo znamy konsekwencje. Ja nigdy w życiu nie zjem kogla mogla, nie pozwolę jeść go moim dzieciom . Może przesadzam, a może jestem odpowiedzialna.

3jgxskjox8hy3b2y.png

Mój syn złapał salmonellę w wieku 13 miesięcy... masakra
Nie jadł kogla mogla oczywiście ;)
Ale też nie jemy nic surowego

74703e3kkwoaumma.png

Ja jestem dzisiaj wyjatkowo słaba.. To chyba ciśnienie bo wczoraj było lato i 24C a dziś deszcz i 10C.Poza tym coś dłonie mi puchną po nocy to bardzo dziwne bo nogi nie. Ruchy dziecka też jakieś słabsze ostatnio. Byle dotrzymać do wtorkowej wizyty.

Anulka jestes na fit wczasach ;)

Dziewczęty wyraźcie swoje zdanie proszę :) co zabrac dla malej do szpitala do pupy ? Wiece, ze ja to kosmetykow niet dla niej na poczatku - tylko woda i maka ziemniaczana oczywiscie jak nic sie nie bedzie dzialo. Ale nie wiem czy mnie polozna ie przegoni z torebka maki do pupy dla malej ;) poza tym to bedzie swiezo urodzony bąbelek ta dupina bedzie tska delikatna... co wziac wiec ? Bepanten, krem z cynkiem czy krem bez cynku ?

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Ja będę miała chusteczki nawilżane water wipes (zero chemii) plus maść linomag w razie "w" - ale na zapas nigdy niczym smarować czy sypać pupci nie sypałam i teraz też nie będę bez potrzeby

74703e3kkwoaumma.png

reklama
Do góry