reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Eeeee lipa zadna nie urodzila ;)

Maz mnie obudzil jak wstawal do pracy i juz nie zasne. Dziewczyny juz nie wiem co mam robic z tymi rekami. Tak dretwieja, ze az bola jakbym jakies zatory miala...w nocy bola, rano bola... zeby samo dretwienie..ale bol...
Dzis pierwsze prasowanko. I ta torbe pomalu pakuje... bo straszycie. Chociaz uwazam, ze dopoki nie mam torby to nic sie nie zacznie- taka samospelniajaca sie przepowiednia ;)
Musze mezowi powiedziec zeby mi male wody pokupowal te z dziobkiem. I zelki. I ktoras mowila o rolce delikatnego papieru

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

reklama
Ej ej ja tez zamierzam- jak maz przyjdzie rano- on z dzidziutem a ja myc glowe, suszyc i wyprostowac [emoji12] u mnie to nie ma nic gorszego niz nie umyta glowa i nie ulozony wlos- mam ich 5 na krzyz [emoji23] [emoji23] [emoji23] w dupie mam obchod, mam sie dobrze czuc ;) taaaa a pozniej bede lezala ledwo zywa [emoji23] [emoji23] [emoji23]

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Zając ...życzę Ci tyle siły po porodzie, żebyś miała czas myślec o takich pierdołach [emoji12]

A ja przez cały pobyt w szpitalu miałam tak ładna cerę i tak włosy mi się pięknie układały (to chyba wyrzut hormonów) ze w szoku byłam i chciałam żeby juz tak zostało. Na codzień modeluje i maluje się i cera też juz nie pierwszej świeżości. Wiec moze Zajączku nic nie będziesz musiała robić.

To jak do szpitala masz tak blisko to ja bym jeszcze poczekała.
W szpitalach między 6-8 rano jest zmiana warty (personelu) i zawsze jest trochę zamieszania i bez sensu czekać na korytarzu.
Zaczekam jeszcze, spróbuję moze troche rozchodzic te bole chociaż wcześniej chodzilam to troche bylo lzej, sie polozylam i znowu to samo. Ostatnie 3 skurcze co 10 minut

Jeśli Cię to uspokoi i masz z kim/jak/czym to jedź i sprawdź.

Ja to z hardcorowcow jestem i nie przepadam za szpitalami. Więc jechałam praktycznie jak parte były.
Teraz więcej zachodu organizacyjnego (opieka nad dziećmi) i drugi poród , wiec będę musiała zebrać sie jakos wcześniej.

No to Malinowa dawaj znać czy jedziecie i jak sie sprawy mają my tutaj trzymamy kciuki [emoji6] a według tej teorii o pierwszych ruchach itd to wychodzi Ci że to juz powinno byc? Bo jak tak to zaczynam sie cykać [emoji6]

f2w3rjjgql7mnsx1.png

Co do dbania o siebie na porodówce to ja sie trzymam tego żeby chociaż tusz udało mi się na rzęsy nałożyć bo bez tego jak bez ręki i może jeszcze troszcze fluidu [emoji12] ale włosy to w gumke i hejo

f2w3rjjgql7mnsx1.png

reklama
No to Malinowa dawaj znać czy jedziecie i jak sie sprawy mają my tutaj trzymamy kciuki [emoji6] a według tej teorii o pierwszych ruchach itd to wychodzi Ci że to juz powinno byc? Bo jak tak to zaczynam sie cykać [emoji6]

f2w3rjjgql7mnsx1.png
Wg teorii to wlasnie 20 tydzien od 1 ruchow bo poczulam 15tc+6 a teraz 35tc+5 [emoji23] szczerze watpilam a ta teorie ale zobaczymy

Do góry