reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Kochane, przypomni mi któraś z was które tabletki z magnezem są dobre na skurcze zwłaszcza łydek? Normalnie tragedia z tym u mnie ostatnio, a lekarz mi powiedział żebym magnez zażywała tylko nie powiedział jaki.
Możecie tez przy okazji polecić żelazo.

Dobry magnez to magne B6 max w przypadku skurczy,ten z mniejszą dawką można sobie darować. Mi lekarz mówił,że teraz powinnam brać ok 2-3 tabletki tego maxa co najmniej i mam nie bać się przedawkowania bo magnezu nie da się przedawkować.
sam Aspargin na skurcze nic nie daje ;) wiem ,wypróbowałam. Potas i magnez z pożywienia plus magnez jako suplement ale duża dawka.Aspargin oczywiście możesz brać ale samoistnie nic nie daje ;)

Co na mnie podziałało: magneB6 max+aspargin plus dieta bogata w magnez i potas( pomidory,sok pomidorowy,morele suszone,czekolada 70%,banany,orzechy,awokado,pełnoziarniste pieczywo,kasza gryczana,kakao prawdziwe,kiwi) najlepsze są morele i sok pomidorowy

reklama
Na razie uczymy się siebie, to dopiero pierwsza doba w domku. Z laktacja coraz lepiej. Jeszcze nie starcza mi mleka na wszystkie posiłki i po całej nocy karmienia cyce odmówiły współpracy, więc dziewczyny dostały mm na śniadanie. Dziś chyba zaserwuje im mm na którą nocne karmienie będą lepiej spały. Poza tym są super grzeczne. Śpią i jedzą i śpią dalej. Dziś raptem raz płakały przy kąpieli, a tak jakbym nie miała dzieci...Oby tak im zostało[emoji4]

w5wqgu1rj2j1vu0p.png

No to świetnie!Mozesz byc z siebie dumna!Córcie kochaniutkie kruszynki❤ Niech zdrowo rosną

Dziewczyny cudne te czerwcowo/majowe dzieci [emoji7][emoji7][emoji7] matko zakochałam się! Ciekawe jak CIACHO matko strasznie mi jej szkoda pewnie ogromny stres [emoji58] ciągle myślę jak to szybko zleci i że lada dzień, tydzień każda z nas może jak Hedy takie cudne wxześniaczki to i nasze będą takie [emoji7] matko jak ja czasami czuję się zmeczona

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

chyba jednak nie skoro dał żelazo. Lecieć a lecieć jak żaden wynik nie jest nawet w pobliżu prawidłowego wyniku to nie jest dobrze.
spadła Ci hemoglobina, morfologia to ogół badań ;) hemoglobina oczywiście musi być w normie

Co do morfologi, mi w tej ciazy spadla hemoglobina az do 11.4:( i dostalam tardyferon. Po 3 tyg zazywania mam 11.8. I zdecydowanie lepiej sie czuje. Erytrocyty i hematokryt tez poszly do gory. W poprzedniej ciazy do konca mialam ponad 12 bez zadnej suplementacji....

Wlasnie patrze przez okno i sypie snieg....

Ja hemoglobinę 11.4 miałam przed 29tygodniem i gin mówił ,że jest w normie bo normy dla kobiet w ciąży są trochę zaniżone i żeby się nie martwić. Żelazo miałam bardzo wysokie ,więc może przez to nie miał zastrzeżeń. A ogólnie czułam tylko wtedy mdłości z powodu za wysokiego żelaza,którego nadmiar wydaliłam z biegunką i przeszło. Ale z taką hem to ogólnie czuję się bardzo dobrze.

Jeśli chodzi o witaminy, ja biorę Femibion Natal 2 plus, to mam je brać cały czas, łącznie z karmieniem ;-)

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom
Też brałam te witaminy ,jeszcze zakupię chyba z jedno opakowanie żeby się ratować w gorsze dietetycznie dni :D

Dwa tyg temu też skurcze miałam i bóle i takie mdłości. I nic się nie zmienia. :p No może teraz bóle są coraz częściej ;)

Mnie też przeszło i chyba po prostu mam to co ty ;) czyli takie przepowiadacze

reklama
Do góry