reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Wyszlam od lekarza. Mam zwolnienie. Waze 70.5 ;) uwielbiam poranne wizyty ;) serducho bije :) dostalam opierdziel za ten upadek z krzesla i najlepiej jakbym okolo 10ego poszla jeszcze na ktg. Wiec pojde.
Dostalam skierowanie na ALT i LDH i morfologie. Dobrze ze nie jadlam sniadania to od razu zrobilam. Dostalam skierowanie bo te pieczenie na skorze moze byc objawem choroby cos z nerkami, trzustka. Hmmm. I jak bede miala wysokie LDH powyzej 400 to IP. A byc moze to po prostu tylko tak mam. I mam wrocic do domu i jak dalej bedzie mnie pieklo to tez wziac nospe. Czy pomoze bo niektore kobiety tak odczuwaja skurcze.
No i tyle :) mala sie wierci czuje ja w calym brzuchu... :) ide zjesc sniadanie i czekam na wyniki !

Mialyscie to badane ?

Edit: szyjka dluga, zamknieta :) brak wycieku wod plodowych :)

w57v9jcgnqknki9s.png

Ja miałam jak mnie wszystko swedzialo. Później okazało się że nie mogę się smarować olejem kokosowym :p

reklama
Moje cycki zrobiły się miękkie i mogę nawet zebrać w palce trochę skóry z nich ale mam nadzieję że to tylko adaptacja na mleko [emoji39]

f2w3qqmz0qjoloi2.png

mój ostatnio mi głaszcze brzuch , pytam go co nie możesz się już doczekać? a on na to ,że posąg Buddhy jak się głaszcze po brzuchu to ma przynieść szczęście , teraz mówi do mnie mój mały Buddha :unsure:
Zobacz załącznik 805322

Jezuuu to wcale nie jest zabawne. Mój też tak do mnie mówi. :( I jeszcze ze jestem czlapkiem. Bo czlapie jak chodzę. Jeju już mam momentami dość tego stanu. Też mi nogi puchna od jakiś 3 dni. Z dnia na dzień coraz gorzej :(

Znajoma mi wczoraj opowiadala, ze jej siostry kolezanka tydzien temu urodzila. Przez cala ciaze na usg wychodzil chlopak, nawet na 4 dni przed porodem, a tu sie okazalo, ze maja corke!!! Jestem w szoku, ze przy dobrym sprzecie w tych czasach mogla sie zdarzyc taka pomylka. Nawet nie wyobrazam sobie realcji rodzicow, mial byc chlopak, wszystko niebiesie, a tu coreczka [emoji6]
Ja dzis wypralam okolo 1/5 rzeczy dzidziysia i doszlam do wniosku, ze ogrom z tego jest w rozu lub z dodatkiem rozu. Gdyby u nas pojawila sie taka pomylka to wyprawke musielibysmy kupowac od nowa [emoji6]
Dlatego ja kupuję rzeczy w raczej neutralnych kolorach. Oczywiście już dostałam ciuszki chłopięce od koleżanki w prezencie,ale Ona to ma szał na różowe bądź niebieskie i chyba neutralnych nie uznaje :D

A mój Milusiński chyba się przerzucil głową w górę znowu.. Już teraz nie wiem czy on zdoła jeszcze się przekręcić. Cały czas czuje silne ruchy na dole brzucha. Czuję nie widzę ich ale czuję że za silne :D a na górze taki smyranie.. I zdaje mi się że rączki by nie były tak silne. On od początku walczył z ustawami bo przecież on nie będzie jak każdy to niech rozwarcie się wcześniej zrobi to będzie siedział dupskiem do dołu. Ostatnio 2 tyg temu ułożył się ładnie, szyjka nie skróciła się od ostatniego usg przybrał 200 gr a teraz czuję że nadrobi złymi wiadomościami za obydwie wizyty!

reklama
A mój Milusiński chyba się przerzucil głową w górę znowu.. Już teraz nie wiem czy on zdoła jeszcze się przekręcić. Cały czas czuje silne ruchy na dole brzucha. Czuję nie widzę ich ale czuję że za silne :D a na górze taki smyranie.. I zdaje mi się że rączki by nie były tak silne. On od początku walczył z ustawami bo przecież on nie będzie jak każdy to niech rozwarcie się wcześniej zrobi to będzie siedział dupskiem do dołu. Ostatnio 2 tyg temu ułożył się ładnie, szyjka nie skróciła się od ostatniego usg przybrał 200 gr a teraz czuję że nadrobi złymi wiadomościami za obydwie wizyty!
Hmmm moja już dlugo jest glowa w dół i właśnie tam czuję dosyć moce ruchy ,a u góry kopię nóżkami albo tylek wystawiad

Ostatnia edycja:
Do góry